Hejsan!
Finns det någon här som kan hjälpa mig med ett bra recept eller tips på smörgåstårta?
Jag bor i Australien och vill gärna göra en god smörgåstårta men har aldrig gjort en själv. Tog en titt på recepten som redan fanns men gav upp då många innehåller ingredienser jag inte kan få tag i. Exempel på dessa är Creme fraiche (går att få tag i men inte i den staden jag bor i) och leverpastej.
Sitter du kanske på ett bra recept utan dessa i?
Om inte, kan någon tala om för mig hur jag får en saftig smörgåstårta??
Väldigt tacksam för er tid och svar! (L)
strimma2115 november 2008
Om du får tag på en god naturell mjukost kan du ha det som grund istället för creme fraiche. Blanda det med t e x hackad skinka och purjolök så har du en god fyllning.
I Sverige finns ju färdiga baguettfyllningar i affärerna (typ Rydbergs) med ex vis tonfisk, skagen eller kycklingfyllning, om det finns sånt hos dig så kan du använda det.
Det bästa sättet att få en saftig smörgåstårta är att göra den dagen innan du ska äta den. Och använda "fluffigt" bröd (inte torra skivade franskbröd, då blir det lätt en torr och tråkig tårta) som suger åt sig av fyllningen. Fyllningen får inte vara för rinnig, då blir tårtan bara blöt istället för saftig.
Lycka till med smörgåstårtsbaket!
Hälsningar
Kicki (som tittat ut på ett vackert snötäcke idag!)
ros15 november 2008
:)Några förslag på fyllningar
Använd det som du tycker är godast och passar ihop
Men en smörgåstårta ska fyllas dagen innan och garneras den dag som den ska serveras. Festtårta Räk- och laxbakelse Schacktårta
Smörgåstårta är så gott. Istället för creme fraiche kan du ta vispad grädde o blanda med lite majonnäs. Här kommer mina förslag på fyllningar och eget bröd till smörgåstårta.
Det finns visserligen crème fraiche i den här tårtan, men det går att ersätta med kvarg, typ Kesella eller liknande, men man får bara inte samma syra i smaken.
linros15 november 2008
När min man gör smörgåstårtor är hans knep att i alla lager oavsett fyllning alltid ha frusna gröna ärtor. Vet dock inte om du kan få tag i det. Men annars tillför ärtorna en saftig och frisk smak i smörgåstårtorna. Han häller dem frusna direkt på lagret innan nästa omgång bröd läggs på.
Några lager som tillhör mina favoriter i mannens tårtor är:
* Rökt skinka, coctailfrukt el krossad ananas (på burk) vispad grädde, majonäs och ärtor.
* Makrill i tomatsås, räkost, ägg, majonäs och ärtor.
* Crabbstick, ägg, majonäs, grädde och....ärtor ;-)
Hoppas att du får ihop något. Men enl min man som alltid gör goda smörgåstårtor så kan man ha precis vad som helst. Använd fantasin och våga prova!
Lycka till!
marietta26 november 2008
Wow tack for allas hjalp och recept! Det var utover forvantan! Valdigt uppskattat. Har annu inte fatt gjort en men nu vet jag tills nasta gang vi har gaster. (L)
... men tyvärr är det creme fraiche i den också ...
Kocken_Annica5 december 2008
Smetana går lika bra som Creme Fraiche. Finns Smetana i Australien kan du använda det i stället! I annat fall kan man laga garneringen genom att vispa grädde och smaksätta det med Citron och majoäs samt färskost (naturell) för att få vispgrädden syrligare och tjockare i konsistens. Innan det fanns laktosfri Creme Fraiche här i Finland garnerade jag alltid mina smörgåstårtor med Vispgrädde smaksatt med naturell färskost samt lite limesaft och majonäs...(Y) Hoppas detta hjälper dig!:)
Roggan6 december 2008
Dränk in bottnarna i LITE öl. Blir SUPER!!!(Y)
anluk6 december 2008
Creme fraichen i detta recept kan du byta ut mot kesella (vet inte om du har det i australien..) Mycket god smörgåstårta blir det iallafall.
Här kommer ett förslag på varm smörgåstårta som är mycket uppskattat!
Nästa tips är en smörgåstårta som kommer från en väninna till min mamma. Underbart god och så enkel att göra:
Hejsan!
Finns det någon här som kan hjälpa mig med ett bra recept eller tips på smörgåstårta?
Jag bor i Australien och vill gärna göra en god smörgåstårta men har aldrig gjort en själv. Tog en titt på recepten som redan fanns men gav upp då många innehåller ingredienser jag inte kan få tag i. Exempel på dessa är Creme fraiche (går att få tag i men inte i den staden jag bor i) och leverpastej.
Sitter du kanske på ett bra recept utan dessa i?
Om inte, kan någon tala om för mig hur jag får en saftig smörgåstårta??
Väldigt tacksam för er tid och svar! (L)
Om du får tag på en god naturell mjukost kan du ha det som grund istället för creme fraiche. Blanda det med t e x hackad skinka och purjolök så har du en god fyllning.
I Sverige finns ju färdiga baguettfyllningar i affärerna (typ Rydbergs) med ex vis tonfisk, skagen eller kycklingfyllning, om det finns sånt hos dig så kan du använda det.
Det bästa sättet att få en saftig smörgåstårta är att göra den dagen innan du ska äta den. Och använda "fluffigt" bröd (inte torra skivade franskbröd, då blir det lätt en torr och tråkig tårta) som suger åt sig av fyllningen. Fyllningen får inte vara för rinnig, då blir tårtan bara blöt istället för saftig.
Lycka till med smörgåstårtsbaket!
Hälsningar
Kicki (som tittat ut på ett vackert snötäcke idag!)
:)Några förslag på fyllningar
Använd det som du tycker är godast och passar ihop
Men en smörgåstårta ska fyllas dagen innan och garneras den dag som den ska serveras.
Festtårta
Räk- och laxbakelse
Schacktårta
Smörgåstårta med skaldjurslyx
Lycka till(Y)(Y)(Y)
MMMM Vilka mumsiga smörgåstårtor ros(Y)
Fina recept du har där Ros
Mvh
Anders
Smörgåstårta är så gott. Istället för creme fraiche kan du ta vispad grädde o blanda med lite majonnäs. Här kommer mina förslag på fyllningar och eget bröd till smörgåstårta.
Smörgåstårta
Smörgåstårtebröd
Lycka till !
Det finns visserligen crème fraiche i den här tårtan, men det går att ersätta med kvarg, typ Kesella eller liknande, men man får bara inte samma syra i smaken.
När min man gör smörgåstårtor är hans knep att i alla lager oavsett fyllning alltid ha frusna gröna ärtor. Vet dock inte om du kan få tag i det. Men annars tillför ärtorna en saftig och frisk smak i smörgåstårtorna. Han häller dem frusna direkt på lagret innan nästa omgång bröd läggs på.
Några lager som tillhör mina favoriter i mannens tårtor är:
* Rökt skinka, coctailfrukt el krossad ananas (på burk) vispad grädde, majonäs och ärtor.
* Makrill i tomatsås, räkost, ägg, majonäs och ärtor.
* Crabbstick, ägg, majonäs, grädde och....ärtor ;-)
Hoppas att du får ihop något. Men enl min man som alltid gör goda smörgåstårtor så kan man ha precis vad som helst. Använd fantasin och våga prova!
Lycka till!
Wow tack for allas hjalp och recept! Det var utover forvantan! Valdigt uppskattat. Har annu inte fatt gjort en men nu vet jag tills nasta gang vi har gaster. (L)
Här kommer en till:
Midsommaraftons frestelse (smörgåstårta)
... men tyvärr är det creme fraiche i den också ...
Smetana går lika bra som Creme Fraiche. Finns Smetana i Australien kan du använda det i stället! I annat fall kan man laga garneringen genom att vispa grädde och smaksätta det med Citron och majoäs samt färskost (naturell) för att få vispgrädden syrligare och tjockare i konsistens. Innan det fanns laktosfri Creme Fraiche här i Finland garnerade jag alltid mina smörgåstårtor med Vispgrädde smaksatt med naturell färskost samt lite limesaft och majonäs...(Y) Hoppas detta hjälper dig!:)
Dränk in bottnarna i LITE öl. Blir SUPER!!!(Y)
Creme fraichen i detta recept kan du byta ut mot kesella (vet inte om du har det i australien..) Mycket god smörgåstårta blir det iallafall.
Här kommer ett förslag på varm smörgåstårta som är mycket uppskattat!
Nästa tips är en smörgåstårta som kommer från en väninna till min mamma. Underbart god och så enkel att göra: