Har precis gjort en pajdeg med glutenfritt mjöl....men degen är så himla kletig. Ska den vara det? Har lyckats kleta ut den i pajformen, men det var inte lätt när den var så kletig. Ska den vara så??
Guslin025 oktober 2012
Svar Ja
Gör degen enligt receptet (lita inte på konsistenssen). Gör du en deg med glutenfritt mjöl till normal glutendegskonsistens kommer den bli stenhård, på gränsen till skottsäker dvs helt oätlig
Tipset är att frysa degen sedan knåda ut den när den är riktigt kall, gärna medlite gladpack emellan kavel och deg.
Glutenfria degar brukar vi "gjuta" i muffinsformar motsv..
Kemin och fysiken fårnån annan svara på men jjag tror det har att gör med bristen på stärkelse när glutenet är borta.
Har precis gjort en pajdeg med glutenfritt mjöl....men degen är så himla kletig. Ska den vara det? Har lyckats kleta ut den i pajformen, men det var inte lätt när den var så kletig. Ska den vara så??
Svar Ja
Gör degen enligt receptet (lita inte på konsistenssen). Gör du en deg med glutenfritt mjöl till normal glutendegskonsistens kommer den bli stenhård, på gränsen till skottsäker dvs helt oätlig
Tipset är att frysa degen sedan knåda ut den när den är riktigt kall, gärna medlite gladpack emellan kavel och deg.
Glutenfria degar brukar vi "gjuta" i muffinsformar motsv..
Kemin och fysiken fårnån annan svara på men jjag tror det har att gör med bristen på stärkelse när glutenet är borta.