Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

snabb hjälp ang. glutenfri pajdeg...

  • slarvan 4 oktober 2012

    Har precis gjort en pajdeg med glutenfritt mjöl....men degen är så himla kletig. Ska den vara det? Har lyckats kleta ut den i pajformen, men det var inte lätt när den var så kletig. Ska den vara så??

  • Guslin02 5 oktober 2012

    Svar Ja

    Gör degen enligt receptet (lita inte på konsistenssen). Gör du en deg med glutenfritt mjöl till normal glutendegskonsistens kommer den bli stenhård, på gränsen till skottsäker dvs helt oätlig

    Tipset är att frysa degen sedan knåda ut den när den är riktigt kall, gärna medlite gladpack emellan kavel och deg.

    Glutenfria degar brukar vi "gjuta" i muffinsformar motsv..

    Kemin och fysiken fårnån annan svara på men jjag tror det har att gör med bristen på stärkelse när glutenet är borta.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.