Tog upp det ur frysen i dag och tillagade bara hälften så nu behöver jag ett recept som jag kan röra till i kväll eller som går snabbt i morgon när vi alla är vrålhungriga efter jobb å dagis?
lena_615 november 2008
Kalops? (Y) Eller en gryta med ,morötter, kålrötter , palsternacka och purjolök. Häll på vatten, krydda med hela kryddpepparkorn ca 10st och salt.
(L)(L)
MatAnders5 november 2008
Kanske en god och mustig gulasch? Det är jättelätt och sköter sig nästan själv.
Okänd5 november 2008
Krydda in grytbitarna och låt ligga och gotta sig i kylen tills imorn.....Stek dem tillsammans med lök.....vispa ur pannan och låt bitarna efterkoka i skyn och vatten ( ev buljong)
Tillsätt morötter i bitar.....Koka dem mjuka.....strö över mjöl och späd med vätska , grädde,mjölk eller vad du vill.Tillsätt ev. lite soja.Smaka av med kryddor.
Servera med potatis eller ris.
LaJefa5 november 2008
Gör en smaskig gryta med lök, kantareller (har du inga så ta någon annan svamp), stekt bacon och lite tärnad röd eller gul paprika. Viktigt är att du först bryner köttbitarna och låter dem koka på svag värme i lite buljong och gärna lite rött vin under lock...ca 40-50 minuter innan du tillsätter resterande frästa/stekta ingredienser. Låt allt koka ihop en stund...tillsätt därefter en burk creme fraiche och eventuellt lite dijonsenap...(om du har kokat utan rödvin). Du kan servera grytan antingen med ris eller potatis. Har inget recept på detta...men det är typ vad jag skulle göra om jag hade något så gott som älgkött i frysen. Lite avundsjuk är jag...springer tyvärr inte runt så många älgar här i Spanien.(H)
The_mama97mia5 november 2008
Om det fortfarande är lite halvfruset så skär ned det i tunnare skivor, marinera över natt o laga som kebab imorgon, men det bästa är nog att göra en gryta/soppa ikväll. Grytbitar är ju inte alltid så möra, kan behöva längre tillagningstid så är det brådis imorrn är det bättre göra ngt idag. Du kan ju köra kebabkryddning för det. Vet ju inte vad du gjorde med den första halvan... *ler*
stiina5 november 2008
Man kan alltid skära i tunna, tunna skivor, och sedan fräsa med lök och göra någon sås med svamp. Det är också väldigt gott att krydda med t.ex Cacao-Chili krydda!
Tog upp det ur frysen i dag och tillagade bara hälften så nu behöver jag ett recept som jag kan röra till i kväll eller som går snabbt i morgon när vi alla är vrålhungriga efter jobb å dagis?
Kalops? (Y) Eller en gryta med ,morötter, kålrötter , palsternacka och purjolök. Häll på vatten, krydda med hela kryddpepparkorn ca 10st och salt.
(L)(L)
Kanske en god och mustig gulasch? Det är jättelätt och sköter sig nästan själv.
Krydda in grytbitarna och låt ligga och gotta sig i kylen tills imorn.....Stek dem tillsammans med lök.....vispa ur pannan och låt bitarna efterkoka i skyn och vatten ( ev buljong)
Tillsätt morötter i bitar.....Koka dem mjuka.....strö över mjöl och späd med vätska , grädde,mjölk eller vad du vill.Tillsätt ev. lite soja.Smaka av med kryddor.
Servera med potatis eller ris.
Gör en smaskig gryta med lök, kantareller (har du inga så ta någon annan svamp), stekt bacon och lite tärnad röd eller gul paprika. Viktigt är att du först bryner köttbitarna och låter dem koka på svag värme i lite buljong och gärna lite rött vin under lock...ca 40-50 minuter innan du tillsätter resterande frästa/stekta ingredienser. Låt allt koka ihop en stund...tillsätt därefter en burk creme fraiche och eventuellt lite dijonsenap...(om du har kokat utan rödvin). Du kan servera grytan antingen med ris eller potatis. Har inget recept på detta...men det är typ vad jag skulle göra om jag hade något så gott som älgkött i frysen. Lite avundsjuk är jag...springer tyvärr inte runt så många älgar här i Spanien.(H)
Om det fortfarande är lite halvfruset så skär ned det i tunnare skivor, marinera över natt o laga som kebab imorgon, men det bästa är nog att göra en gryta/soppa ikväll. Grytbitar är ju inte alltid så möra, kan behöva längre tillagningstid så är det brådis imorrn är det bättre göra ngt idag. Du kan ju köra kebabkryddning för det. Vet ju inte vad du gjorde med den första halvan... *ler*
Man kan alltid skära i tunna, tunna skivor, och sedan fräsa med lök och göra någon sås med svamp. Det är också väldigt gott att krydda med t.ex Cacao-Chili krydda!