Jag har aldrig ätit med sås eller pärer till, bara lingonsylt.
Men jag har heller aldrig lagat kålpudding själv utan bara ätit svärmors.
Är det den som är ris, vitkål och köttfärs i?
Annras12 september 2008
Jag gör alltid kålpudding på brunkål som jag har i frysen sedan i julas. Men det är väl bara skåningar som har brunkål på julbordet?
farmoringer12 september 2008
När jag jobbade i Varberg så hade jag jobbarkompisar som hade det till jul...Brunkålen alltså..
zonale12 september 2008
Älskar kål av olika sorter. Gör alltid rödkål till jul men det låter gott med brunkål också. Någon som har ett bra recept kanske??:)
ChristerC12 september 2008
En lingongräddsås, det är ett måste....
festmaten12 september 2008
Visst blir man ibland så där riktigt sugen på kålpudding!!!
Synd bara att det luktar "apa" i huset när kålen skall brynas:'( därför bryner jag flera satser på en gång, passar på nu när kålen är billig. Så fryser jag in det i tomma rendiskade mjölkförpackningar.
Väldigt praktiskt, dels luktar inte kålen ut i frysen, och så går det ju så snabbt att få in kålouddingen i ugnen!!!
LillaJa12 september 2008
TIPS ...ställ en kopp med ättika i vid spisen, så försvinner lukten av kålen.
Jösses vad jag blev sugen !
festmaten12 september 2008
Skrivet av LillaJa den 12 sep 2008
TIPS ...ställ en kopp med ättika i vid spisen, så försvinner lukten av kålen.
Jag har aldrig ätit med sås eller pärer till, bara lingonsylt.
Men jag har heller aldrig lagat kålpudding själv utan bara ätit svärmors.
Är det den som är ris, vitkål och köttfärs i?
Jag gör alltid kålpudding på brunkål som jag har i frysen sedan i julas. Men det är väl bara skåningar som har brunkål på julbordet?
När jag jobbade i Varberg så hade jag jobbarkompisar som hade det till jul...Brunkålen alltså..
Älskar kål av olika sorter. Gör alltid rödkål till jul men det låter gott med brunkål också. Någon som har ett bra recept kanske??:)
En lingongräddsås, det är ett måste....
Visst blir man ibland så där riktigt sugen på kålpudding!!!
Synd bara att det luktar "apa" i huset när kålen skall brynas:'( därför bryner jag flera satser på en gång, passar på nu när kålen är billig. Så fryser jag in det i tomma rendiskade mjölkförpackningar.
Väldigt praktiskt, dels luktar inte kålen ut i frysen, och så går det ju så snabbt att få in kålouddingen i ugnen!!!
TIPS ...ställ en kopp med ättika i vid spisen, så försvinner lukten av kålen.
Jösses vad jag blev sugen !
TIPS ...ställ en kopp med ättika i vid spisen, så försvinner lukten av kålen.
Jösses vad jag blev sugen !
Tack för tipset! Det måsta jag testa nästa gång.