Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

sötsur sås

  • ajse 26 februari 2010

    Någon som har ett bra recept på sötsur sås???:)

  • jimboz 27 februari 2010

    Denna ska du testa, du kan ju skippa kastanjerna dom är inte direkt nödvändiga

    Kinesisk sötsur sås till stekt kyckling eller anka

  • rubadub 27 februari 2010

    detta recept brukar jag och min familj använda oss av
    http://chinesefood.about.com/od/sauces/r/sweetandsour.htm

  • KaArMa 27 februari 2010

    De här receptet fick jag när jag var med på en matlagnings kurs.

    Sötsursås med grönsaker.

    200g krossad ananas
    1 purjolök
    1-2 morötter
    1 röd paprika
    1/2 gurka
    1-2 pressade vitlöksklyftor
    1/2 dl olja
    1 tsk fisksås
    1 tsk soja
    1 msk oystersås
    1/2-1 dl ketchup

    1 .skölj grönsakerna och skär dem i stavar eller strimla
    2, hetta upp oljan och fräs vitlöken. Tillsätt morotstavarna och fräs dem en stund.
    3, Tillsätt fisksås,soja och och oystersås fräs till morötterna mjuknat.(lite)
    4, Lägg i de övriga grönsakerna och den krossade ananasen och låt de bli varmt.
    5, Häll i ketchupen och blanda ihop.
    6. Smaka av med mer av de olika såserna

    Hela familjen tycker att den är god.
    Kan tyckas att det tar lång tid att strimla men sen tar det ingen tid att få det färdigt.
    De som jag tycker är lite knepigt är att få alla grönsaker då där lagom krispiga.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.