Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sopplunch

  • camillaf14 29 februari 2008

    Nästa vecka ska vi ha en våffel- och sopplunch i kyrkan för att samla in pengar till Lutherhjälpens kampanj "Vatten för livet". Och nu undrar jag om någon här har lagat färdig Ängamat-soppa (pulverversionen) och om den är god och om man kan fylla ut den med färska/frysta grönsaker?
    Eller om det finns andra soppor som kan passa bättre. Enda kravet är att det är enkelt att göra. Det ska räcka till
    30-100 personer.

    Tacksam för alla förslag :)

  • kajsa36 29 februari 2008

    kål soppa och lök soppa är ganska billiga soppor som är lätta att göra..till många personer..:p lycka till...

  • Heisjo 29 februari 2008

    Tycker inte om ängamat soppan, hade hellre valt antingen färdig gulachsoppa-som är lite matigare. Eller thaisoppa som finns i kyldisken, och stekt lite kyckling och lagt i tillsammans med coctailtomater. Enkelt, matig och väldigt smakrik!!

    Lycka till

  • tilda 29 februari 2008

    Ängamat går utmärkt at spä ut med lite mera grönsaker och lite grönsaksbuljong och kanske persilja. Det brukar jag göra.(Y)

  • Jessika 29 februari 2008

    Varför inte göra en potatis och purjolökssoppa. Hur enkelt som helst. Bara att låta allt koka tills det är en enda sörja. (Usch det lät äckligt:D.). Det mättar bra och är dessutom ganska billigt.

    Jag brukar räkna ung 4 stor potatisar och 3-5 cm purjo per person om det är som "ensamrätt".
    Koka i buljong och krydda med salt, vitpeppar, mejram, timjan och körvel.(Y)

  • camillaf14 29 februari 2008

    Tack snälla ni för alla tips!(L)
    Lutar åt att det kanske blir en köttsoppa eller gulachsoppa. Lite matigare alternativ till våfflorna.

  • anluk 29 februari 2008

    Jag har några köttfärssoppor bland mina recept som är riktigt goda.
    Ärtsoppa är ju också väldigt enkelt att göra.

  • The_mama97mia 29 februari 2008

    Hej, jag har varit inblandad i sopplunchtillfällen i Sala Backe kyrka i Uppsala.
    Problemet är lite att man inte vet på förhand hur många som kommer och man kanske får vara beredd på att snabbt göra mera. Därför funkar det bäst med "pulversoppor".
    Den som jag minns var bäst att ha som bas var typ Minestronesoppa. Den går utmärkt att dryga ut med extra pasta o grönsaker. Det besvärliga med redda soppor är att det lättare bränner fast.
    Lycka till!
    /Mia

  • The_mama97mia 29 februari 2008

    Dessutom vill jag säga att sopporna som finns i kyldisken visst är både goda och enkla men alldeles för dyra för en sopplunch till många.... /Mia

  • camillaf14 1 mars 2008

    Ja, precis. Alltid svårt att laga mat när man inte har en aning om antalet.
    Dessutom ska jag bara "ragga" ihop maten, andra ska laga och servera den. Så himla lätt med missförstånd då. Hoppas att de flesta äter våfflorna... hihi.

  • The_mama97mia 1 mars 2008

    Att göra våfflor till alla besökare tycker jag låter som ett större problem!!!! :)

  • farmoringer 2 mars 2008

    Minestronesoppa tycker jag också skulle vara bra att ha. Är ju både grönsaker, pasta och bönor som man kan dryga ut med. Matigt är den också. Man blir mätt. Rotfrukter som det är i, är ganska hyfsat pris på.

  • Okänd 2 mars 2008

    Vi har haft Ängasoppa på pulver i skolan och det det var inte populärt bland små och stora barn.
    Jag tycker inte heller om den.
    Våfflorna går nog hem hos besökarna,absolut.
    Men,svårt att veta hur många ni ska grädda.

  • camillaf14 5 mars 2008

    Ja, och sist vi gjorde våfflor, det var till konfirmanderna och då blåste vi ut säkringarna... hahaha!
    Hoppas det går bättre i morgon!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.