Jag behöver ett tips på vad man kan göra med fryst spenat...
11 januari 2004
Paj såklart!Pajdeg: 2.5 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 100 g smör 1 1/2 msk vatten Fyllning: 250 g frusen spenat 3 ägg 100 g riven parmesan 1 burk kesella 1 gul lök salt & peppar muskot riven ost skivade tomater basilika Kör alla ingredienser i en marberedare tills det är en fats degklump. Låt degen vila minst 1/2-timme i kylen. Hacka och stek löken i smör till den blir mjuk. Tillsätt spenaten och blanda sedan med uppvispat ägg, lök, kesella och riven parmesan. Smaka av med salt, peppar och riven muskot. Klä en pajform (ca. 20cm i diameter) med pajdegen. Häll fyllningen i formen och lägg skivade tomater ovanpå, krydda lätt med basilika och täck med ost. Grädda 25 minuter i 225 grader.
Jag behöver ett tips på vad man kan göra med fryst spenat...
Paj såklart!Pajdeg: 2.5 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 100 g smör 1 1/2 msk vatten Fyllning: 250 g frusen spenat 3 ägg 100 g riven parmesan 1 burk kesella 1 gul lök salt & peppar muskot riven ost skivade tomater basilika Kör alla ingredienser i en marberedare tills det är en fats degklump. Låt degen vila minst 1/2-timme i kylen. Hacka och stek löken i smör till den blir mjuk. Tillsätt spenaten och blanda sedan med uppvispat ägg, lök, kesella och riven parmesan. Smaka av med salt, peppar och riven muskot. Klä en pajform (ca. 20cm i diameter) med pajdegen. Häll fyllningen i formen och lägg skivade tomater ovanpå, krydda lätt med basilika och täck med ost. Grädda 25 minuter i 225 grader.