min man och jag kan inte komma överens om detta.
o han vägrar lyssna på det jag har att säga så nu vill iaf jag veta vad som är rätt!
tack på förhand.
AnneNi27 december 2009
Att woka innebär att man steker snabbt på hög värme i en wokpanna eller en stekpanna, helst med lite högre kanter. Skillnaden mellan en särskild wokpanna och en vanlig stekpanna är att wokpannan har liten bottenyta och väldigt höga kanter. Använd helst olja, gärna olivolja när du wokar men annars kan man använda t.ex. flytande margarin eller smör.
Det viktiga att tänka på när man wokar (för att det ska vara wokning) är att man steker på hög värme, lite mat åt gången, under en kort stund. Det är viktigt att man förbereder det som ska wokas så att alla grönsaker och kött är i ungefär lika stora strimlor så att de blir klara samtidigt.
Olivolja ska man inte woka i om man nu inte vill ha smak av oljan i sin wok..Det är bättre att ta en neutral billigare olja så kan man både fritera och woka i samma :)
Majsolja
Rapsolja
Solrosolja
brukar jag använda
Linlock27 december 2009
Olivoljan tål väl heller inte lika hög värme som tex rapsolja och bränns lättare, eller har jag fel?
vad är skillnaden på att steka och woka?
min man och jag kan inte komma överens om detta.
o han vägrar lyssna på det jag har att säga så nu vill iaf jag veta vad som är rätt!
tack på förhand.
Att woka innebär att man steker snabbt på hög värme i en wokpanna eller en stekpanna, helst med lite högre kanter. Skillnaden mellan en särskild wokpanna och en vanlig stekpanna är att wokpannan har liten bottenyta och väldigt höga kanter. Använd helst olja, gärna olivolja när du wokar men annars kan man använda t.ex. flytande margarin eller smör.
Det viktiga att tänka på när man wokar (för att det ska vara wokning) är att man steker på hög värme, lite mat åt gången, under en kort stund. Det är viktigt att man förbereder det som ska wokas så att alla grönsaker och kött är i ungefär lika stora strimlor så att de blir klara samtidigt.
Källa:
http://www.recepten.se/info/wokgroensaker.html
Olivolja ska man inte woka i om man nu inte vill ha smak av oljan i sin wok..Det är bättre att ta en neutral billigare olja så kan man både fritera och woka i samma :)
Majsolja
Rapsolja
Solrosolja
brukar jag använda
Olivoljan tål väl heller inte lika hög värme som tex rapsolja och bränns lättare, eller har jag fel?