Igår tillbringade jag kvällen med att laga olika rätter att frysa in till stressiga dagar.
Två kilo nötfärs, tre glas rödvin och fyra timmar senare hade jag middagar färdiga till åtta dagar. Sedan är det bara att ta upp ur frysen, koka potatis, pasta eller ris till.
Jag gjorde:
Persilje och baconfyllda köttfärsbiffar
Ajvarjärpar
Svamp och purjofyllda köttbullar
Vanlig hederlig köttfärsås
Andra gånger har det blivit andra rätter som chili con carne, lasagne, köttfärslimpa, andra smaker i bullarna, järparna, biffarna. Det är bara fantasin och innehållet i din kyl om sätter gränser. Ett plus till sköna sparslantar också!
21 oktober 2007
Kan bara hålla med, i allt!
Jag brukar också laga massor under helgen,
så blir vardagarna mindre stressiga.
Men igår frostade jag ur frysen. Tre glas vin och tre timmar senare :p hade jag fått en massa plats över! Så idag ska jag fylla upp tomrummen.
Igår tillbringade jag kvällen med att laga olika rätter att frysa in till stressiga dagar.
Två kilo nötfärs, tre glas rödvin och fyra timmar senare hade jag middagar färdiga till åtta dagar. Sedan är det bara att ta upp ur frysen, koka potatis, pasta eller ris till.
Jag gjorde:
Persilje och baconfyllda köttfärsbiffar
Ajvarjärpar
Svamp och purjofyllda köttbullar
Vanlig hederlig köttfärsås
Andra gånger har det blivit andra rätter som chili con carne, lasagne, köttfärslimpa, andra smaker i bullarna, järparna, biffarna. Det är bara fantasin och innehållet i din kyl om sätter gränser. Ett plus till sköna sparslantar också!
Kan bara hålla med, i allt!
Jag brukar också laga massor under helgen,
så blir vardagarna mindre stressiga.
Men igår frostade jag ur frysen. Tre glas vin och tre timmar senare :p hade jag fått en massa plats över! Så idag ska jag fylla upp tomrummen.
(Y) Nemorosa!