Jag tycker om att laga mycket mat en dag och sedan har jag ingredienser för att göra nya maträtter eller frysa in i lunchlådor. Kan vi inte hjälpas åt att samla ihop många rätter som lämpar sig till en söndagseftermiddag framför spisen med bra musik i öronen och som sedan sparar massor av tid på veckorna?
En favorit hemma hos mig är helstekt kyckling. Den blir lite olika varje gång, men vitlök, citron och timjan är en favoritkryddning. Först blir den en härlig söndagsmiddag ihop med sås, ugnsrostade grönsaker och ris. Av det blir det ett par lunchlådor och sedan använder jag resterna i pastasallader, pastagratänger, som smörgåspålägg och så vidare och så vidare.
Vad gör ni?
MatAnders3 maj 2011
Här kommer några av mina favorit stor kock.
http://www.matklubben.se/recept/hoens_kyckling_och_curry_13716.html
http://www.matklubben.se/recept/burgundisk_koettgryta_3213.html
http://www.matklubben.se/recept/lammfaersgrataeng_med_aubergine_och_potatis_96048.html
http://www.matklubben.se/recept/lammsoppa_paa_turkiskt_vis_93586.html
http://www.matklubben.se/recept/lergryta_med_mellanoestern_touch_57323.html
http://www.matklubben.se/recept/min_gulasch_40174.html
http://www.matklubben.se/recept/pepparrotskoett_13447.html
Tesslatess3 maj 2011
Jag brukar göra storportioner av köttfärsås, det går ju att använda till pasta, lasange eller annat. Fryser in i portionspåsar och tar ut ur frysen när jag har ont om tid =)
Cassiopeya3 maj 2011
Här är köttgrytor favoriten, brukar göra en vanlig med nötkött som får koka i buljong med ett par lagerblad och några pepparkorn, ev några torkade trattkantareller och en skvätt rödvin. Reder sedan av grytan med grädde och maizena. Smaksätter med lite timjan, peppar, soja :p
En annan favorit är denna gryta! Så god och lite annorlunda :D
Min Gambiska ris och köttgryta kvalar in här, grundreceptet är på 8-12 portioner beroende på hur mycket man äter (brukar dock kalla det 10port).
varecia4 maj 2011
Härliga tips! Här blir det många storkok framöver.
En annan grej som jag brukar göra är en klassiker i sammanhanget. En riktigt god Italien-inspirerad tomatsås. Har man en sådan i frysen kan man alltid slänga ihop en middag. Som den är eller med kyckling eller räcker tillsammans med pasta, på hemlagad pizza, som bas till kött- eller grönsaksgryta till ris, utspädd med buljong blir den tomatsoppa osv osv...
Jag tycker om att laga mycket mat en dag och sedan har jag ingredienser för att göra nya maträtter eller frysa in i lunchlådor. Kan vi inte hjälpas åt att samla ihop många rätter som lämpar sig till en söndagseftermiddag framför spisen med bra musik i öronen och som sedan sparar massor av tid på veckorna?
En favorit hemma hos mig är helstekt kyckling. Den blir lite olika varje gång, men vitlök, citron och timjan är en favoritkryddning. Först blir den en härlig söndagsmiddag ihop med sås, ugnsrostade grönsaker och ris. Av det blir det ett par lunchlådor och sedan använder jag resterna i pastasallader, pastagratänger, som smörgåspålägg och så vidare och så vidare.
Vad gör ni?
Här kommer några av mina favorit stor kock.
http://www.matklubben.se/recept/hoens_kyckling_och_curry_13716.html
http://www.matklubben.se/recept/burgundisk_koettgryta_3213.html
http://www.matklubben.se/recept/lammfaersgrataeng_med_aubergine_och_potatis_96048.html
http://www.matklubben.se/recept/lammsoppa_paa_turkiskt_vis_93586.html
http://www.matklubben.se/recept/lergryta_med_mellanoestern_touch_57323.html
http://www.matklubben.se/recept/min_gulasch_40174.html
http://www.matklubben.se/recept/pepparrotskoett_13447.html
Jag brukar göra storportioner av köttfärsås, det går ju att använda till pasta, lasange eller annat. Fryser in i portionspåsar och tar ut ur frysen när jag har ont om tid =)
Här är köttgrytor favoriten, brukar göra en vanlig med nötkött som får koka i buljong med ett par lagerblad och några pepparkorn, ev några torkade trattkantareller och en skvätt rödvin. Reder sedan av grytan med grädde och maizena. Smaksätter med lite timjan, peppar, soja :p
En annan favorit är denna gryta! Så god och lite annorlunda :D
Sötsyrlig mangogryta
Min Gambiska ris och köttgryta kvalar in här, grundreceptet är på 8-12 portioner beroende på hur mycket man äter (brukar dock kalla det 10port).
Härliga tips! Här blir det många storkok framöver.
En annan grej som jag brukar göra är en klassiker i sammanhanget. En riktigt god Italien-inspirerad tomatsås. Har man en sådan i frysen kan man alltid slänga ihop en middag. Som den är eller med kyckling eller räcker tillsammans med pasta, på hemlagad pizza, som bas till kött- eller grönsaksgryta till ris, utspädd med buljong blir den tomatsoppa osv osv...