Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

tips på äpplen!

  • anken 10 augusti 2008

    tips på vad man kan göra med äpplena från trädgården?
    utom äppelmos och paj haha

  • ca70 10 augusti 2008

    Äppledricka

    Detta ska jag testa nu i dagarna på våra äpplen!:)

  • grill 10 augusti 2008

    Skär äpplerna i klyftor o stek el grilla dom med farinsocker på - äts till kött super gott.
    Skär äpplerna i stavar och dipp dom.
    Ha dom i sallad.

  • K-kristina 10 augusti 2008

    Jag brukar torka mina äpplen som godis Torkade äpplen som vintergodis, eller frysa in dem i skivor och sen ta fram vid behov till pajer eller kakor eller för ha i matlagning:p(Y)

  • SDMaya 10 augusti 2008

    Äppelmos, det går att använda till sååå mycket; gröten, äppelkaka, äppelbullar, slottsstek mm
    Äppelmos går även bra att frysa :):p(Y)

  • lisaschmitz 10 augusti 2008

    skär olika grönsaker och frukter och dippa. supergott! chokladfondue är en av mina favoriter. Annars är jag faktiskt ingen specialist på äpplen, men har precis varit ute i regnet och plockat äpplen med pappa. Vi ska göra äppelmos! Har haft såndär mysig höstkänsla hela dan idag. Härligt! :)

  • monac 10 augusti 2008

    rivet äpple rakt ner i filen! plus russin,supergott!
    Äppelchutney med stjärnanis,chili & russin oxå gott!!!!(Y)

  • NewDown 10 augusti 2008

    Jag har 4 äppelträd som ger mycket frukt, det jag inte använder med en gånng till pajer, kräm, mos, fruktskålen mm klyftar jag och fryser in i lagom stora portioner för att kunna göra paj på hela vintern.

    Visst blir de lite mjukare/lite vattnigare mär de har varit frysta men inte värre än att de går att baka tex smulpaj på dem.

  • monac 10 augusti 2008

    Bodils chutney



    Du behöver:
    1 kg frukt t ex äpple,
    plommon, persikor,
    krusbär
    1 stor gul lök
    2 dl vinäger
    5 dl socker
    3 dl kärnfria russin
    1 tsk salt
    1 vitlöksklyfta,
    pressad
    2-3 tsk curry
    1 msk ljusa senapsfrön
    1 msk ingefära (eller en hel bit)

    Varför inte spara lite av sensommarens frukt och bär till det mörka vinterhalvåret? Att göra sin egen chutney är enkelt och roligt. Man väljer det man har i trädgården eller det man tycker bäst om. En chutney är god till grillad kyckling eller fläskkött och självklart alla curryrätter.


    Skala och kärna ur frukten om så behövs. Skala löken. Grovhacka frukt och lök. Blanda alla ingredienserna i en gryta, koka upp, sjud på svag värme ca 1 timme.
    Häll upp på burk. Låt chutneyn mogna minst en månad.


    super recept på chutney.
    lycka till med era äpplen!:)

  • monac 10 augusti 2008

    kanske ska SKRIVA KÄLLAN TILL RECEPTET?!!!!
    Källa: Gourmet.

  • Vivoplena 10 augusti 2008

    Kanel- och råsockerwokade äpplen

  • tilda 11 augusti 2008

    Om du har paradisäpplen så är gele´n av dem jättegod.

  • anluk 11 augusti 2008



    Jättegod äppeldricka som jag verkligen kan rekommendera

  • Jessika 11 augusti 2008

    Frys äpple i skalade klyftor. Perfekt att använda i maten. Tex till fläskkött och falukorv.

    Röran som är i detta recept har jag flera gånger gjort i förväg och lagt in i frysen i tillplattade påsar. Sedan bryter jag loss i lagom bitar för att stoppa in mellan korvskivorna (även jättegott att lägga på fläskkotletter och sedan gratinera med ost).
    Äppelfalu

  • pigelin 11 augusti 2008

    Man skulle kunna göra äppel juice att ha till frukost, men ni anar inte hur svårt det är att hitta ett recept på det... Någon som har ett?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.