Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips på mat att frysa in

  • Eschollin 4 mars 2012

    Väntar barn nr 2, och vill fylla frysen med lite mat för att underlätta lite i vardagen under första tiden. Och för att sonen och mannen inte ska leva på smörgås och fil under tiden på BB.

    Gör ofta lasagne ock fryser in i portioner. Behöver lite inspiration på andra rätter som är perfekta att frysa in, för att sedan ta fram och värma.

  • lilaklocka 4 mars 2012

    Du kan nästan frysa allt!!
    Men jag brukar undvika att frysa potatisar,
    De kokar jag när jag skall äta.
    Fryst kallops med potatisar tex kokta när du skall dinnera är kanon.
    Givet vis så värm kaloppsen innan ni äter,
    Tror nog du förstår!
    Men här gillas det att anmärka på andra.

  • lilaklocka 4 mars 2012

    Köttfärs pajer är kanon att frysa.
    Pasta med en go sås kanon det med.
    Ris med go sås det med.
    Gör mat du brukar att göra;
    Och frys ner till dem.

  • alindalinda 4 mars 2012

    lasagne och köttfärssås är ju sjukt tacksamt att ha i frysen.
    annars är fisk/kycklinggrytor ett alternativ.
    någon variant av risotto eller hederliga pastasåser... som sagt, det mesta går att frysa in.
    tänk matlåda. :)

  • alindalinda 4 mars 2012

    btw; perfekt matlådemat:
    Pasta för två i panik!

    Pastasås med skinka och persilja

  • Hilmer54 5 mars 2012

    Jag brukar göra crepes med svampstuvning o riven ost på överblivna plättar.
    Går utmärkt att frysa i aluminiumformar och stoppa i ugnen direkt.

  • The_mama97mia 5 mars 2012

    Ngt av det jag tycker är tacksamt att ha i frysen är
    Köttfärssås
    Chili con carne
    Kålpudding
    Hemgjord pizza
    Tunnpannkaka/plättar

    och som tidigare sagts av TS själv Lasagne...

    Sen ska man inte heller glömma att en del soppor (matiga sådana) passar sig bra för att frysa in också.

    Fiskrätter däremot är inget jag storlagar o fryser in för senare upptining?

  • Cassiopeya 5 mars 2012

    Jag gillar att ha

    korvstroganoff
    gulaschsoppa
    färdigstekt tacoköttfärs
    köttfärssoppa
    chili con carne
    köttgrytor av olika slag

    i frysen. Lätt att ta fram och koka valfritt tillbehör till som tex ris, potatis, bulgur eller pasta.

    När vi gör pizza brukar vi göra 3 hela plåtar, bakar av en eller två och fryser in resten obakt. Perfekt att ta fram och stoppa i ugnen. Går såklart att göra minipizzor också;)

    Köttfärspiroger eller ost/skinkpiroger är också enkelt att ta fram och värma och äta med lite goda grönsaker till, lite pyssligt att göra dock, men så mkt godare än köpta! (L)

    Hoppas du fått några tips och lycka till! {beauty}

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.