Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torka purjo?

  • maria_wijk 1 oktober 2009

    Så var då frosten ett faktum och det är dags att skörda landet med purjolök.

    Tyvärr är det lite begränsat med frysutrymme så undrar nu om purjölk förlorar i smak om man torkar den, eller är det som med svamp och chili att smaken koncentreras vid torkning?

  • Beckis83 1 oktober 2009

    men den kan lu lagras rätt skapligt i jordkällare och liknande. Ihop med morötter å annat. Tror den blir ganska besk vid torkning.

  • asasto 1 oktober 2009

    Annars kan ju faktisk purjon stå kvar ganska länge man kan ju ofta tom gå ut i snön och skörda purjo, optimal lagringstemp är runt en halv till en minusgrad ifall den ska lagras länge, en jordkällare kan bli lite för varm.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.