Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryckkokare

  • CristerJ 4 december 2013

    Kan någon tala om för mej hur man kokar julskinka i tryckkokare?
    Hur vet man när skinkan är färdig?Jag har ingen termometer i grytan.
    Tack och god jul önskar
    Crister Albihn

  • svengelsk 5 december 2013

    Jag skulle inte koka julskinka i tryckkokare, för den skall helst bara sjuda. De senaste åren har jag använt ett recept här på Matklubben, Julskinka kokt, av claesse. Tyvärr kan jag inte längre infoga recept.
    Emellertid har jag hittat recept på Boiled bacon i min Good Housekeeping Pressure Cookery bok. Där står det att man skall beräkna 12-14 minuter per 450 g och sedan står det ungefär 40 minuter i texten beroende på vikt och tjocklek, skinkan skall till hälften täckas av vatten. Om skinkan skall serveras kall och det skall ju julskinka skall man låta trycket sänkas sakta, dvs bara ta kokaren från plattan, inte öppna ventilen.

  • DoctorWho 5 december 2013

    Claesses julskinka:
    Julskinka kokt

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.