Jo då, spännande blev det, lite omständigt bara.
Bakade ett nytt matbröd samtidigt.
Blev lite mycket på en gång!
Men gott.
Återkommer med receptet.
Dock inget recept på brödet, det får ni hämta i boken:
"Riddarbageriets Bröd".
Köp den!
Okänd5 mars 2009
Skrivet av Countrygirl den 5 mar 2009
Här kommer ett recept med hajmal, Pangasius. Det är stulet från fiskpaketet. Jag föredrar fisk från västkusten men min man är förtjust i det här.
Kommer att testa detta nästa gång det blir hajmal!
Tackar och bockar.
Okänd7 mars 2009
Så har tilapiagratängen kommit till. Vad beträffar kryddor så gjorde jag inte några direkta utsvävningar, det fick bli som vanligt! Salt, peppar, vitt vin, tabasco, och muskot i det gröna gratängmoset. Men det blev kanon.
Lite omständigt att göra en gratäng från grunden, men det är värt besväret. Tilapia tillagad på detta vis påminner om abborrfilé! Prisvärt är det också, 29:- för 800 gram.
Så det är bara att sätta igång.
Smaklig spis!
Gnurf7 mars 2009
Jo, jag har köpt på mig mer Tilapia innan det förra inköpet är helt slut. Det var en riktigt bra matfisk...fast i köttet och fin "fisksmak". Liknar ju nästan Abborre på bild oxå, nästan som de jag fiskar upp i Havet här nedanför mitt hus...:D Brukar oxå göra ett sånt där "blandmos" ibland med olika rotfrukter och grönsaker. Ger mer karaktär...
sussisus13 mars 2009
Jag gillar hajmal betydliget bättre än tilapia. Men då jag har fler att ta hänsyn i familjen så är det torsk, sej eller lax som gäller när det är fisk på matsedeln.
Gnurf13 mars 2009
Nä usch för Hajmal/Pangasius...otrevlig bismak av dy när jag provlagade den firren. Mycket lockpriser...men inte ens om de skänkte bort den skulle jag ta emot ett paket....(N)
zonale13 mars 2009
Jag vet inte om jag hade otur den enda gången jag provade hajmal men den smakade inte gott!! Läser att många gillar den men det kanske också beror på hur den tillagas. Jag panerade den. Tilapia har jag inte provat än.
Kan inte i min vildaste fantasi förstå att pangasius skulle smaka dy i den här versionen!
farmoringer13 mars 2009
Jag har aldrig fått nån hajmal som smakar dy. En superb fisk. Minskar inget i vikt till att tala om. Passar till det mesta..(Y)
MatAnders13 mars 2009
Skrivet av hubert06 den 13 mar 2009
Jag vet inte om jag hade otur den enda gången jag provade hajmal men den smakade inte gott!! Läser att många gillar den men det kanske också beror på hur den tillagas. Jag panerade den. Tilapia har jag inte provat än.
Jag har fått dålig hajmal 2 ggr av 10 typ och då spelar det ingen roll vad man gör med den den smakar som en dykräfta typ. Beror nog mycket på vilken leverantör det är man bör se upp med de allra billigaste tror jag men annar är den outstanding tycker jag.
Gnurf13 mars 2009
Om man letar lite på Nätet hittar man varierande information och åsikter...ungefär som här...:D
Vi har ätit både pangasius och tilapia under en lång tid i varierande former både som panerad, kokt och gratäng. Vi har inte blivit besvikna en enda gång, snarare tvärtom att man blir förundrad över hur goda dessa fiskar är oavsett vad man gör med dom. Vilket fint , fast och vitt kött de har. Dessutom är de betydligt billigare än många av våra vanligare fiskar. Tråkigt för er som har haft otur med dessa fiskar. Vi bor ju här i närheten av Stockholm och har handlat dessa fiskar i olika affärer, men som sagt inte blivit besvikna en enda gång. Ge dom en chans till:) Det hör till saken oxå att min kära sambo är ingen fiskälskare för han är nämligen livrädd för ben, men han gillar när jag kör recept med dessa fiskar, .
Okänd7 april 2009
Nu finns ett nytt recept på tilapia i min kokbok.
Blev väldigt bra om jag får säga det själv!
boz19657 april 2009
Tja, jag vet inte...
Det kanske är jag som är konservativ, men jag älskar sill, torsk, stenbit, skrubba, spätta, ål och annat som finns längs de svenska kusterna. Jag är inte så mycket för de utländska fisksorterna. Jag kan liksom inte riktigt se vitsen med att frakta fryst fisk runt halva jordklotet när vi har så fin, FÄRSK, fisk själva.
Gnurf7 april 2009
Jo nog fan är du Konservativ din gamla gråalv....(Y) :D Men det är nog gammelgnurf oxå...:o
Skrivet av boz1965 den 7 apr 2009
Tja, jag vet inte...
Det kanske är jag som är konservativ, men jag älskar sill, torsk, stenbit, skrubba, spätta, ål och annat som finns längs de svenska kusterna. Jag är inte så mycket för de utländska fisksorterna. Jag kan liksom inte riktigt se vitsen med att frakta fryst fisk runt halva jordklotet när vi har så fin, FÄRSK, fisk själva.
Okänd7 april 2009
Skrivet av boz1965 den 7 apr 2009
Tja, jag vet inte...
Det kanske är jag som är konservativ, men jag älskar sill, torsk, stenbit, skrubba, spätta, ål och annat som finns längs de svenska kusterna. Jag är inte så mycket för de utländska fisksorterna. Jag kan liksom inte riktigt se vitsen med att frakta fryst fisk runt halva jordklotet när vi har så fin, FÄRSK, fisk själva.
Tja, jag vet inte...
Färsk fisk var det, många gånger är den odlade och nyupptaga fisken som fryses direkt, färskare än sillen som skvalpat runt i ett lastruum ombord på en trålare i 4-5 dygn innan den tas om hand och rensas för att säljas som FÄRSK!!
Skall jag vara helt säker på att få FÄRSK fisk så fångar jag den själv.
Men det här receptet blir lika gott om man väljer spåttafilé eller skrubba.
För att inte tala om abborrfiléer som tillagas på detta vis.
woopi7 april 2009
Jag är också fr.västkusten och tycker fisk är jättegott men pangasiusen varken luktar eller smakar som fisk ska,det är min uppfattning om denna numera allt vanligare firre.
Okänd7 april 2009
Testa den här så kanske du får en annan uppfattning
Det kanske är jag som är konservativ, men jag älskar sill, torsk, stenbit, skrubba, spätta, ål och annat som finns längs de svenska kusterna. Jag är inte så mycket för de utländska fisksorterna. Jag kan liksom inte riktigt se vitsen med att frakta fryst fisk runt halva jordklotet när vi har så fin, FÄRSK, fisk själva.
Jag håller med dig, det finns inget godare än svensk färsk fisk. Färsk fisk är ju så mycket godare än djupfryst, synd bara att den ska vara så dyr.
Här kommer ett recept med hajmal, Pangasius. Det är stulet från fiskpaketet. Jag föredrar fisk från västkusten men min man är förtjust i det här.
Fiskgratäng med pepparrotssås
Det där låter spännande JG....:)
Jo då, spännande blev det, lite omständigt bara.
Bakade ett nytt matbröd samtidigt.
Blev lite mycket på en gång!
Men gott.
Återkommer med receptet.
Dock inget recept på brödet, det får ni hämta i boken:
"Riddarbageriets Bröd".
Köp den!
Här kommer ett recept med hajmal, Pangasius. Det är stulet från fiskpaketet. Jag föredrar fisk från västkusten men min man är förtjust i det här.
Fiskgratäng med pepparrotssås
Kommer att testa detta nästa gång det blir hajmal!
Tackar och bockar.
Så har tilapiagratängen kommit till. Vad beträffar kryddor så gjorde jag inte några direkta utsvävningar, det fick bli som vanligt! Salt, peppar, vitt vin, tabasco, och muskot i det gröna gratängmoset. Men det blev kanon.
Lite omständigt att göra en gratäng från grunden, men det är värt besväret. Tilapia tillagad på detta vis påminner om abborrfilé! Prisvärt är det också, 29:- för 800 gram.
Så det är bara att sätta igång.
Smaklig spis!
Jo, jag har köpt på mig mer Tilapia innan det förra inköpet är helt slut. Det var en riktigt bra matfisk...fast i köttet och fin "fisksmak". Liknar ju nästan Abborre på bild oxå, nästan som de jag fiskar upp i Havet här nedanför mitt hus...:D Brukar oxå göra ett sånt där "blandmos" ibland med olika rotfrukter och grönsaker. Ger mer karaktär...
Jag gillar hajmal betydliget bättre än tilapia. Men då jag har fler att ta hänsyn i familjen så är det torsk, sej eller lax som gäller när det är fisk på matsedeln.
Nä usch för Hajmal/Pangasius...otrevlig bismak av dy när jag provlagade den firren. Mycket lockpriser...men inte ens om de skänkte bort den skulle jag ta emot ett paket....(N)
Jag vet inte om jag hade otur den enda gången jag provade hajmal men den smakade inte gott!! Läser att många gillar den men det kanske också beror på hur den tillagas. Jag panerade den. Tilapia har jag inte provat än.
Har ni provat det här?
Haj-Mal under lök och olivtäcke
Kan inte i min vildaste fantasi förstå att pangasius skulle smaka dy i den här versionen!
Jag har aldrig fått nån hajmal som smakar dy. En superb fisk. Minskar inget i vikt till att tala om. Passar till det mesta..(Y)
Jag vet inte om jag hade otur den enda gången jag provade hajmal men den smakade inte gott!! Läser att många gillar den men det kanske också beror på hur den tillagas. Jag panerade den. Tilapia har jag inte provat än.
Jag har fått dålig hajmal 2 ggr av 10 typ och då spelar det ingen roll vad man gör med den den smakar som en dykräfta typ. Beror nog mycket på vilken leverantör det är man bör se upp med de allra billigaste tror jag men annar är den outstanding tycker jag.
Om man letar lite på Nätet hittar man varierande information och åsikter...ungefär som här...:D
http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/
http://www.recepthjalpen.se/pangasius.html
http://www.chipsters.fi/nyheter/index_r.html?Id=1144321331.html
Vi har ätit både pangasius och tilapia under en lång tid i varierande former både som panerad, kokt och gratäng. Vi har inte blivit besvikna en enda gång, snarare tvärtom att man blir förundrad över hur goda dessa fiskar är oavsett vad man gör med dom. Vilket fint , fast och vitt kött de har. Dessutom är de betydligt billigare än många av våra vanligare fiskar. Tråkigt för er som har haft otur med dessa fiskar. Vi bor ju här i närheten av Stockholm och har handlat dessa fiskar i olika affärer, men som sagt inte blivit besvikna en enda gång. Ge dom en chans till:) Det hör till saken oxå att min kära sambo är ingen fiskälskare för han är nämligen livrädd för ben, men han gillar när jag kör recept med dessa fiskar, .
Nu finns ett nytt recept på tilapia i min kokbok.
Blev väldigt bra om jag får säga det själv!
Tja, jag vet inte...
Det kanske är jag som är konservativ, men jag älskar sill, torsk, stenbit, skrubba, spätta, ål och annat som finns längs de svenska kusterna. Jag är inte så mycket för de utländska fisksorterna. Jag kan liksom inte riktigt se vitsen med att frakta fryst fisk runt halva jordklotet när vi har så fin, FÄRSK, fisk själva.
Jo nog fan är du Konservativ din gamla gråalv....(Y) :D Men det är nog gammelgnurf oxå...:o
Tja, jag vet inte...
Det kanske är jag som är konservativ, men jag älskar sill, torsk, stenbit, skrubba, spätta, ål och annat som finns längs de svenska kusterna. Jag är inte så mycket för de utländska fisksorterna. Jag kan liksom inte riktigt se vitsen med att frakta fryst fisk runt halva jordklotet när vi har så fin, FÄRSK, fisk själva.
Tja, jag vet inte...
Det kanske är jag som är konservativ, men jag älskar sill, torsk, stenbit, skrubba, spätta, ål och annat som finns längs de svenska kusterna. Jag är inte så mycket för de utländska fisksorterna. Jag kan liksom inte riktigt se vitsen med att frakta fryst fisk runt halva jordklotet när vi har så fin, FÄRSK, fisk själva.
Tja, jag vet inte...
Färsk fisk var det, många gånger är den odlade och nyupptaga fisken som fryses direkt, färskare än sillen som skvalpat runt i ett lastruum ombord på en trålare i 4-5 dygn innan den tas om hand och rensas för att säljas som FÄRSK!!
Skall jag vara helt säker på att få FÄRSK fisk så fångar jag den själv.
Men det här receptet blir lika gott om man väljer spåttafilé eller skrubba.
För att inte tala om abborrfiléer som tillagas på detta vis.
Jag är också fr.västkusten och tycker fisk är jättegott men pangasiusen varken luktar eller smakar som fisk ska,det är min uppfattning om denna numera allt vanligare firre.
Testa den här så kanske du får en annan uppfattning
Haj-Mal under lök och olivtäcke
Tja, jag vet inte...
Det kanske är jag som är konservativ, men jag älskar sill, torsk, stenbit, skrubba, spätta, ål och annat som finns längs de svenska kusterna. Jag är inte så mycket för de utländska fisksorterna. Jag kan liksom inte riktigt se vitsen med att frakta fryst fisk runt halva jordklotet när vi har så fin, FÄRSK, fisk själva.
Jag håller med dig, det finns inget godare än svensk färsk fisk. Färsk fisk är ju så mycket godare än djupfryst, synd bara att den ska vara så dyr.