Jag älskar rester!! (Y) Ser med jämna mellanrum till att tillverka lite extra rester...igår 1 kg snabbmarinerad ugnsstekt kycklingfilé. Andra gånger en kokt nöt/grisstek eller strimlat kött i ugn eller en laxsida i ugn. Buljongen som blir efter det kokta köttet gör du köttsoppa eller linssoppa på (Y) Har jag bara färdig "köttråvara" i kylen så är kvällen räddad när man kommer hem utarbetad och hungrig...:p
ellinor5515 januari 2010
Överbliven gravlax kan "halstras" i het gjutjärnspanna, där man strör några korn salt så att fisken inte fastnar i pannan utan håller sig vilande på saltkornen. Blandsallad till eller vad man nu vill ha.
okjhum15 januari 2010
Det blir inga rester! Jag slutar inte äta förrän det är tomt på faten... :-)
pellino30 januari 2010
När jag har potatismos kvar, gör jag potatismosgratäng. Blanda ner
några råa ägg, smaksätt med vitlök, eller finhackad gul, röd eller gräslök
Kanske smaksätt med kryddgrönt. Rör ner smaksättningen och strö
ver lite god gratängost. sätt in i ugnen för gratinering 175grader.
Okänd30 januari 2010
Potatisplättar med hackad bacon i om det finns mos över:)
hansdotter30 januari 2010
Jag gör matlådor av det mesta(Y)
redd31 januari 2010
Blir matlådor av det mesta, är det bara kött så tenderar det att bli småtärnat och hamna i sallader/pastasåser. (Flintastek är ett exempel som är perfekt att ha i salladen, mycket smak och lätt att se till att få över av)
soccermum5 januari 2011
Snart ett år sedan någon skrev i denna så jag lyfter den så fler kan ta del av bra tips och för att just jag är så lycklig idag över ett "rest-tillvara-tagande" ;)
Nu kanske man inte kan kalla just bruna bananer för rester men ändå, jag brukar frysa in bananer i slantar för att ha till smoothies och just idag när det saknades bananer till min middagsmat kom jag på att jag hade en påse i frysen och sen var det problemet löst!
*Lite roar de små* krävs inte mkt för att få mig på gott humör ;)
Fyll gärna på med fler tips och länkar till liknande trådar så så många som möjligt kan ta del av tipsen (L)
soccermum5 januari 2011
Skrivet av aniper56 den 20 jun 2009
Titta under fliken artiklar här på Matklubben, där finns massor av tips om vad man kan göra av rester.:)
(Y)
poffa5 januari 2011
När jag allmänt rensar min kyl på diverse saker så blir det ofta: Soppor, wok/pytt samt grytor.. Även lite bakning.
Dessa enkla förslag sväljer ner dom flesta rester mm.
sararp5 januari 2011
Resterna äter min sambo upp dagen efter!!
Wildcard5 januari 2011
Fy fanken för rester.
Det blir vovven som får ta hand om det.
boz19655 januari 2011
Skrivet av Wildcard den 5 jan 2011
Fy fanken för rester.
Det blir vovven som får ta hand om det.
Ett sånt slöseri!
soccermum5 januari 2011
Skrivet av Wildcard den 5 jan 2011
Fy fanken för rester.
Det blir vovven som får ta hand om det.
Skrivet av sararp den 5 jan 2011
Resterna äter min sambo upp dagen efter!!
Hahaha.. Oki sambon eller hunden får resterna... Och slutsatsen blir...? :DD
Haha, har en som jag bär med mig till jobbet varje dag! Har gett många ett gott skratt i lunchrummet kan jag säga. Men allvarligt talat så har den en jättebra funktion också ( inte bara roande) Matlådan står superstadigt i den så nu är det slut med läckande lådor :) Avtorkbar!
Cassiopeya6 januari 2011
Vilka rester? Har tar det mesta slut på en gång :D Skulle det mot förmodan bli något över fryser jag inte det, eller också äter vi det någon dag senare igen. ;)
soccermum6 januari 2011
Skrivet av soccermum den 5 jan 2011
Skrivet av aniper56 den 20 jun 2009
Titta under fliken artiklar här på Matklubben, där finns massor av tips om vad man kan göra av rester.:)
Jag älskar rester!! (Y) Ser med jämna mellanrum till att tillverka lite extra rester...igår 1 kg snabbmarinerad ugnsstekt kycklingfilé. Andra gånger en kokt nöt/grisstek eller strimlat kött i ugn eller en laxsida i ugn. Buljongen som blir efter det kokta köttet gör du köttsoppa eller linssoppa på (Y) Har jag bara färdig "köttråvara" i kylen så är kvällen räddad när man kommer hem utarbetad och hungrig...:p
Överbliven gravlax kan "halstras" i het gjutjärnspanna, där man strör några korn salt så att fisken inte fastnar i pannan utan håller sig vilande på saltkornen. Blandsallad till eller vad man nu vill ha.
Det blir inga rester! Jag slutar inte äta förrän det är tomt på faten... :-)
När jag har potatismos kvar, gör jag potatismosgratäng. Blanda ner
några råa ägg, smaksätt med vitlök, eller finhackad gul, röd eller gräslök
Kanske smaksätt med kryddgrönt. Rör ner smaksättningen och strö
ver lite god gratängost. sätt in i ugnen för gratinering 175grader.
Potatisplättar med hackad bacon i om det finns mos över:)
Jag gör matlådor av det mesta(Y)
Blir matlådor av det mesta, är det bara kött så tenderar det att bli småtärnat och hamna i sallader/pastasåser. (Flintastek är ett exempel som är perfekt att ha i salladen, mycket smak och lätt att se till att få över av)
Snart ett år sedan någon skrev i denna så jag lyfter den så fler kan ta del av bra tips och för att just jag är så lycklig idag över ett "rest-tillvara-tagande" ;)
Nu kanske man inte kan kalla just bruna bananer för rester men ändå, jag brukar frysa in bananer i slantar för att ha till smoothies och just idag när det saknades bananer till min middagsmat kom jag på att jag hade en påse i frysen och sen var det problemet löst!
*Lite roar de små* krävs inte mkt för att få mig på gott humör ;)
Fyll gärna på med fler tips och länkar till liknande trådar så så många som möjligt kan ta del av tipsen (L)
Titta under fliken artiklar här på Matklubben, där finns massor av tips om vad man kan göra av rester.:)
(Y)
När jag allmänt rensar min kyl på diverse saker så blir det ofta: Soppor, wok/pytt samt grytor.. Även lite bakning.
Dessa enkla förslag sväljer ner dom flesta rester mm.
Resterna äter min sambo upp dagen efter!!
Fy fanken för rester.
Det blir vovven som får ta hand om det.
Fy fanken för rester.
Det blir vovven som får ta hand om det.
Ett sånt slöseri!
Fy fanken för rester.
Det blir vovven som får ta hand om det.
Resterna äter min sambo upp dagen efter!!
Hahaha.. Oki sambon eller hunden får resterna... Och slutsatsen blir...? :DD
http://www.lagerhaus.se/sortiment/index.html?product=97125e96-ef14-48b3-a29f-a2daf87d5f03
http://www.lagerhaus.se/sortiment/index.html?product=97125e96-ef14-48b3-a29f-a2daf87d5f03
(Y)
http://www.lagerhaus.se/sortiment/index.html?product=97125e96-ef14-48b3-a29f-a2daf87d5f03
Haha, har en som jag bär med mig till jobbet varje dag! Har gett många ett gott skratt i lunchrummet kan jag säga. Men allvarligt talat så har den en jättebra funktion också ( inte bara roande) Matlådan står superstadigt i den så nu är det slut med läckande lådor :) Avtorkbar!
Vilka rester? Har tar det mesta slut på en gång :D Skulle det mot förmodan bli något över fryser jag inte det, eller också äter vi det någon dag senare igen. ;)
Titta under fliken artiklar här på Matklubben, där finns massor av tips om vad man kan göra av rester.:)
(Y)
Finns fler trådar med liknande tema :)
http://www.matklubben.se/matprat/oevrigt_1/sluat_slaenga_mat__10713.html
http://www.matklubben.se/matprat/debattforum_3/har_du_bra_tips_att_anvaenda_rester__4078.html
http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/rester_-_vad_goera_med_dom__3360.html
http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/recept_paa_rester_5768.html
brukar ha det på frukostmackan :)