Håller med Matanders att kryddpeppar är jättegott i köttfärssås dessutom brukar jag ha i riven morot och hackad blekselleri, det ger jättegod smak.
Sockerbubblan4 augusti 2008
KANEL! Är ett absolut måste för att den ska smaka som den ska (Y)
softis4 augusti 2008
Min köttfärssås innehåller blandfärs,röd å grön paprika,gul lök,tomatpurrè,spadet från champinjonburk(ej svampen-isånafall färska skivade champingjoner),chillisås,tabasco,cayennepeppar,chillipeppar,paprikapulver,svartpeppar,salt,oregano och grädde så den blir riktigt krämig å god.Serveras med massor med riven ost till (Y)
Bryner köttfärs, rör ner salt, vitpeppar och santa marias köttfärskrydda.
Blandar ner kethup och låter fräsa lite. Häller på lite vatten och slår på grädde
som får koka in lite.
MatAnders4 augusti 2008
Skrivet av ikah den 4 aug 2008
Bryner köttfärs, rör ner salt, vitpeppar och santa marias köttfärskrydda.
Blandar ner kethup och låter fräsa lite. Häller på lite vatten och slår på grädde
som får koka in lite.
Håller med men jag kör knorr´s grillkrydda till just detta och hellst heinz ketchup, har även i lite burkchampinjoner.(Y)
The_mama97mia4 augusti 2008
Håller med många andra ovan, jag gör på nötfärs, har alltid i lök, vitlök, krossade eller passerade tomater, reder aldrig av, har aldrig i grädde. Men jag har både oregano och basilika i. Mkt svartpeppar. Ibland är det gott med bacon i små bitar eller rökt skinka finhackad, då ska det också vara persilja i. Riven morot är ett bra knep för att få mer fibrer o bonusgrönsaker...
Tomatpuré går ju i förstås o ibland ngn kalvfond eller grönsaksfond.
Och.. det blir aldrig exakt lika... man tager vad man haver....
Glitterfia4 augusti 2008
Gör alltid min köttfärsås på samma vis varje gång och den får små puttra ca 1 timme. Använder dessa ingredienser:
Jag brukar ha köttfärs,lök,créme fraiche vitlök, ,ketchup,tomatpuré, champinjoner, kalvfond, soya salt och peppar(Y)
zizzi084 augusti 2008
Man måste ha massa goda kryddor gärna färska och smaksatta krossade tomater mycket vitlök
och sälv klart ost till:D
Svesse604 augusti 2008
Den här köttfärssåsen brukar ha på pizzan, supergod! (Y) Bertas köttfärssås
Kicki84 augusti 2008
Älg eller ibland nötfärs. Krossade tomater och créme bounjour cusine vitlök ock örter samt soya.
Eller krossade tomater, köttbuljong, soya , vitlök, créme fraiche , svart peppar.
Vill man dryga ut är det gott med squash i tärningar,majs, färska tomater, champinjoner mm
kickiekblad5 augusti 2008
tomater champinjoner paprika créme fraiche ketchup å lite grädde
MrsG5 augusti 2008
Gör min köttfärssås efter ett recept som kommer ifrån Italien och smakar som riktig Italiensk sås.
Rivna morötter, selleri, gul lök, köttfärs, tomatpure, röd vin, kött buljong, vitlök, italienska kryddor såsom oregano och basilika, salt och peppar.
Denna sås skall minst puttra i 3-4 timmar och blir bättre ju längre den står. Går bra att ha i Lasagne eller bara till pasta.:p
matPia8 augusti 2008
Nötfärs (salt,sv.peppar,paprikap.)
purjolök,lite skivad ingefära ev.vitlök
1burk skalade tomater,tomatpure
zuccini
aubergin
färska champinjoner
samt en klick yoghurt brevid:D(Y)
matPia8 augusti 2008
(L) Glömde ..färsk basilika
matPia8 augusti 2008
(L) Glömde färsk basilika
Annse8 augusti 2008
Jag brukar ha i en burk ananas. Jättegott!
MatAnders8 augusti 2008
Skrivet av Annse den 8 aug 2008
Jag brukar ha i en burk ananas. Jättegott!
Det kan jag faktiskt änka mig att det blir gott och fräscht.
Tack för tipset!(Y)
Håller med Matanders att kryddpeppar är jättegott i köttfärssås dessutom brukar jag ha i riven morot och hackad blekselleri, det ger jättegod smak.
KANEL! Är ett absolut måste för att den ska smaka som den ska (Y)
Min köttfärssås innehåller blandfärs,röd å grön paprika,gul lök,tomatpurrè,spadet från champinjonburk(ej svampen-isånafall färska skivade champingjoner),chillisås,tabasco,cayennepeppar,chillipeppar,paprikapulver,svartpeppar,salt,oregano och grädde så den blir riktigt krämig å god.Serveras med massor med riven ost till (Y)
Inlagda paprikastrimlor är jättegott att ha i.
ajvar,tomatpuré,hackad gullök & fint rivna morötter,oregano,passerade romater.(Y)
Bryner köttfärs, rör ner salt, vitpeppar och santa marias köttfärskrydda.
Blandar ner kethup och låter fräsa lite. Häller på lite vatten och slår på grädde
som får koka in lite.
Bryner köttfärs, rör ner salt, vitpeppar och santa marias köttfärskrydda.
Blandar ner kethup och låter fräsa lite. Häller på lite vatten och slår på grädde
som får koka in lite.
Håller med men jag kör knorr´s grillkrydda till just detta och hellst heinz ketchup, har även i lite burkchampinjoner.(Y)
Håller med många andra ovan, jag gör på nötfärs, har alltid i lök, vitlök, krossade eller passerade tomater, reder aldrig av, har aldrig i grädde. Men jag har både oregano och basilika i. Mkt svartpeppar. Ibland är det gott med bacon i små bitar eller rökt skinka finhackad, då ska det också vara persilja i. Riven morot är ett bra knep för att få mer fibrer o bonusgrönsaker...
Tomatpuré går ju i förstås o ibland ngn kalvfond eller grönsaksfond.
Och.. det blir aldrig exakt lika... man tager vad man haver....
Gör alltid min köttfärsås på samma vis varje gång och den får små puttra ca 1 timme. Använder dessa ingredienser:
Köttfärs, lök, vitlök, krossade tomater, tomatpuré, köttbuljongtärning, salt, svartpeppar, timjan, oregano, CajP`s grillkrydda caramba, rosen paprika och ketchup.
Jag brukar ha köttfärs,lök,créme fraiche vitlök, ,ketchup,tomatpuré, champinjoner, kalvfond, soya salt och peppar(Y)
Man måste ha massa goda kryddor gärna färska och smaksatta krossade tomater mycket vitlök
och sälv klart ost till:D
Den här köttfärssåsen brukar ha på pizzan, supergod! (Y)
Bertas köttfärssås
Älg eller ibland nötfärs. Krossade tomater och créme bounjour cusine vitlök ock örter samt soya.
Eller krossade tomater, köttbuljong, soya , vitlök, créme fraiche , svart peppar.
Vill man dryga ut är det gott med squash i tärningar,majs, färska tomater, champinjoner mm
tomater champinjoner paprika créme fraiche ketchup å lite grädde
Gör min köttfärssås efter ett recept som kommer ifrån Italien och smakar som riktig Italiensk sås.
Rivna morötter, selleri, gul lök, köttfärs, tomatpure, röd vin, kött buljong, vitlök, italienska kryddor såsom oregano och basilika, salt och peppar.
Denna sås skall minst puttra i 3-4 timmar och blir bättre ju längre den står. Går bra att ha i Lasagne eller bara till pasta.:p
Nötfärs (salt,sv.peppar,paprikap.)
purjolök,lite skivad ingefära ev.vitlök
1burk skalade tomater,tomatpure
zuccini
aubergin
färska champinjoner
samt en klick yoghurt brevid:D(Y)
(L) Glömde ..färsk basilika
(L) Glömde färsk basilika
Jag brukar ha i en burk ananas. Jättegott!
Jag brukar ha i en burk ananas. Jättegott!
Det kan jag faktiskt änka mig att det blir gott och fräscht.
Tack för tipset!(Y)