Jag undrar vad olika tillsatser i charkuterier är. T ex protein av nöt i skivad rostbiff (garant på villys) köttbiprodukter i många varor osv. Vilken funktion fyller dom? Är det inte tillräckligt med protein i rostbiff Ellen är det ett sätt att dryga ut den dyra råvaran så att den kan säljas till ett konkurrerandepris? Samma med leverpastej som borde ha hög proteinhalt pga levern. Någon som vet?
husmusen8827 januari 2014
Bästa är ju att fråga tillverkaren! Som här tex, kika i kommentarsfältet så får du svar på protein av nöt-frågan.
http://www.tyckomgarant.se/Produkter/Kott--Chark/Chark/Kottbullar/
Jag undrar vad olika tillsatser i charkuterier är. T ex protein av nöt i skivad rostbiff (garant på villys) köttbiprodukter i många varor osv. Vilken funktion fyller dom? Är det inte tillräckligt med protein i rostbiff Ellen är det ett sätt att dryga ut den dyra råvaran så att den kan säljas till ett konkurrerandepris? Samma med leverpastej som borde ha hög proteinhalt pga levern. Någon som vet?
Bästa är ju att fråga tillverkaren! Som här tex, kika i kommentarsfältet så får du svar på protein av nöt-frågan.
http://www.tyckomgarant.se/Produkter/Kott--Chark/Chark/Kottbullar/