Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad misslyckades du med senast?

  • blyerts 13 mars 2011

    sockerkakor som har nått i sig
    choklad, kokos, russin, mm.....
    jag blandar, rullar i potatismjöl, ja allt som är möjligt, men ändå
    När jag vänder på formen, sitter allt kvar i botten och man får skrapa ur det

    tänkte jag skulle vara smart en gång ... tänkte, nä, jag lägger inte i chokladbitarna förräns kakan stått inne en stund och fått en liten skorpa, så hinner de inte sjunka till botten...
    Sagt och gjort ... kan ju nämna att det sjönk inte till botten i alla fall ... nä, låg överst, utsmetat, kladdigt och brännt ..... så ... ska jag smaksätta sockerkakor hädanefter, får det bli med smak som kan hällas i från en liten burk istället .... jag ger upp :P

  • idea_ 13 mars 2011

    Skrivet av blyerts den 13 mar 2011

    sockerkakor som har nått i sig
    choklad, kokos, russin, mm.....
    jag blandar, rullar i potatismjöl, ja allt som är möjligt, men ändå
    När jag vänder på formen, sitter allt kvar i botten och man får skrapa ur det

    tänkte jag skulle vara smart en gång ... tänkte, nä, jag lägger inte i chokladbitarna förräns kakan stått inne en stund och fått en liten skorpa, så hinner de inte sjunka till botten...
    Sagt och gjort ... kan ju nämna att det sjönk inte till botten i alla fall ... nä, låg överst, utsmetat, kladdigt och brännt ..... så ... ska jag smaksätta sockerkakor hädanefter, får det bli med smak som kan hällas i från en liten burk istället .... jag ger upp :P


    Vilken typ av sockerkakssmet kör du med? När jag ska göra sockerkaka med hackad choklad går jag till en barndomsfavorit som mamma brukade göra från boken "kakboken" från allt om mat, kom förmodligen ut på sent 70- eller tidigt 80-tal eftersom jag minns många barnkalas med denna. Tror att det är sockerkaka nr 2 som är med mjukrört (ej smält) smör eller margarin. En väldigt kompakt smet som är någonstans mellan en smet och en deg. Inte en chans att chokladbitarna flyttar på sig. Om du inte har (eller hittar här) ngt liknande recept, hör av dig så kan jag skicka det till dig. Ge inte upp :)

  • Marre73 13 mars 2011

    Hade karré hemma som jag tänkte göra ngt nytt och smaskigt med,smaskigt blev det men långt ifrån vackert dvs inget att knäppa kort på o lägga in som recept.Jag blev tvungen att lyfta köttet från formen och vispa ihop såsen,det simmade omkring klumpar i formen.Har gjort ganska lika recept tidigare och det blev en härlig sås.Tror det beror på att jag använde bara lättprodukter denna gång.Kommer inte att göra om det igen!

  • Riss 27 mars 2011

    Skrivet av gnutten1 den 11 mar 2011

    Jag gjorde vårrullar för några månader sedan, jag har gjort dom förr och dom har blivit jättebra.

    Den här gången tog jag övermod och fyllde dom för mycket vilket resulterade att dom sprack i fritösen. Man lär så länge man lever(Y)


    Det gjorde jag också en gång. Man blir ju lite ledsen i ögat när det händer. :(

  • The_mama97mia 21 april 2011

    Jag och riskokning - ingen bra kombination.
    Kokte ris som jag sköljt noga, i mycket vatten. Tyvärr fick det stå för länge, sen när jag skulle sila av vattnet var det som bara gröt... suck...
    Att jag ska ha så svårt för att göra de enklaste saker??? Koka ägg, ris, tevatten... :)

  • svengelsk 21 april 2011

    Skrivet av blyerts den 13 mar 2011

    sockerkakor som har nått i sig
    choklad, kokos, russin, mm.....
    jag blandar, rullar i potatismjöl, ja allt som är möjligt, men ändå
    När jag vänder på formen, sitter allt kvar i botten och man får skrapa ur det

    tänkte jag skulle vara smart en gång ... tänkte, nä, jag lägger inte i chokladbitarna förräns kakan stått inne en stund och fått en liten skorpa, så hinner de inte sjunka till botten...
    Sagt och gjort ... kan ju nämna att det sjönk inte till botten i alla fall ... nä, låg överst, utsmetat, kladdigt och brännt ..... så ... ska jag smaksätta sockerkakor hädanefter, får det bli med smak som kan hällas i från en liten burk istället .... jag ger upp :P

    Tror jag har läst någonstans att man kan blanda russin etc i mjölet eller i all fall mjöla in dem för att förhindra att de sjunker. Här i England klär man oftast formen med smör eller bakplåtspapper i stället för att smörja och ströbröa den, men så används sällan formar med hål i mitten.

  • ha22e2 17 maj 2011

    Skulle baka småkakor. Ett halvt kilo smör skulle det vara, jag delade ett halvkilospaket på mitten.
    Jag kunde inte fatta varför det var så svårt att få degen att hålla ihop, fick pressa allt jag orkade och lägga den i kylen. Till sist blev det kakor, stenhårda var dom och när man bet i dom så blev gick dom sönder i smulor. Oätbart.:x

  • ha22e2 17 maj 2011

    Skulle göra äppelpaj och bondkakor, jag förväxlade degarna, det blev ett ganska märkligt resultat, seg paj och spröda smaklösa bondkakor.

  • knyppeltanten 17 maj 2011

    Kladdkaka! Jag gjorde en Leopardkaka från en tidning om kakor som följde med Aftonbladet i vintras. jag följde receptet slaviskt och gräddade som det stod men då flöt den mitten så jag gräddade sammanlagt 20 min till och då höll den ihop i mitten och såg jättefin och hög ut. Sen sjönk den i mitten till ungefär 3 cm och var fortfarande cirka 7-8 cm hög i kanten. Hade tänkt garnera den med philadelphiaostglasyr men det tyckte jag bortkastat med det utseendet. Smaken kan man dock inte klaga på, en stor del av kakan har vi ätit upp. Det var smält vit choklad i ena smeten och smält mörk i den andra, fast den mörka smeten tog överhanden tyvärr.
    jag har aldrig misslyckats med kladdkaka förut. Jag har skrivit till den tjej som hade receptet, jag tror hon har en blogg som heter Söta Saker men har inte fått svar tyvärr.

  • The_mama97mia 11 oktober 2011

    Uff, jag är inne i ett stim av misslyckanden nu. Dålig karma?
    IDag en misslyckad surdegslimpa. Platt o färglös.

    I söndags ett soppkok som inte blev gott hur jag än försökte smaksätta... Gick i slasken sen.

  • DoctorWho 11 oktober 2011

    För några veckor sedan bakade jag en saffranskaka från Sju sorters kakor. Jag måste ha gjort något fel. Satte en äggklocka att ringa efter tiden i receptet, men den var kladdigare än en kladdkaka när klockan ringde. Gräddade den ytterliggare 25 min och fick då en saffranskladdkaka. Kakan var MYCKET saftigare än den brukar bli. Troligen hade jag i 1 dl vetemjöl för lite. Tur för mig att den smakade gott, för saffran är ju inte billigt.

  • lena4 11 oktober 2011

    Prova att göra Aioli förr en dag.
    Blev inte tjock alls.
    Den åkte i vasken.

  • Cassiopeya 11 oktober 2011

    Kommer ihåg när jag kokade vinbärssaft första gången, hade i för lite vatten, det blev gelé istället. Tur att det gick att använda,trist att lägga ner arbete och sen behöva slänga :$Fast det förstås, det är inte lätt att få ur gelé ur glasflaskor, som tur var hade jag hällt en del av saften i petflaskor (H)

    Provade en ny sorts soppa för ett par veckor sen, gick att äta men var ingen höjdare. Åt mig mätt och slängde resten.

    Testade att göra renskavsgryta för flera år sedan, det är nog enda gången jag inte alls kunnat äta maten jag lagat. Det fick bli en pizza istället...aldrig mer renskav (hm...räknas detta som misslyckande, kanske bara jag som inte gillar renskav {question}).

  • Kakan1986 12 oktober 2011

    Jag bakade en chokladtårta efter Nigella gjort den på tv som jag sett. Var mycket noga med att skriva ner exakt hur man skulle göra och så var det dags för baket.
    Den såg vidrig ut och smakade blää.

    Men för en annan som äter mycket med ögonen så gick det inte ändå, smakade gjorde sambon och sa sådär, det räckte för mig så åkte den i soporna.
    Sen gjorde jag en vanlig kladdkakka som är såå underskattat ibland.... :)

  • NinniM 12 oktober 2011

    Jag gjorde Leilas jordgubbsmarmelad med mörk choklad i... tänkte att det borde vara en riktig vinnare.. men inte då.. jag kastade rubbet.

  • The_mama97mia 23 november 2011

    Idag var jag nog lite för kaxig, skulel göra färsbiffar på nötfärs, blandade som vanligt med lite mjölk-blötlagt ströbröd, kryddor o några duktiga msk HP Woodsmoke grillsås.
    Hettade upp nydiskad gjutjärnspanna o lade glatt i biffar. Det blev bara smul!
    Bytte panna till en teflon o då gick det ngt bättre.
    Felet var nog att färsen inte band tillräckligt, borde haft ett ägg i åtminstone.
    Det går nog att äta men kändes mkt misslyckat!

  • MosterNettan 23 november 2011

    I princip varje gång jag gör ett försök att baka! Där för bakar jag nästan aldrig. Jag överraskade mig själv för nån månad sen och gjorde två matbröd som faktiskt blev bra!

  • The_mama97mia 23 november 2011

    Det är jättetrist om man tänker att man är jinxad - jag har en sån jinx eller förbannelse över mig v g småkakor... tur att vi inte äter så mkt sånt här..

  • Josses 23 november 2011

    I söndags skulle jag rädda några skivor lövbiff som låg i en burk
    Hittade på ett nytt recept på en lövbiff-gryta med div. gott innehåll.
    Lövbiff, wokgrönsaker, grädde, lite créme fraiche mm. Smakade riktigt bra men jag tänkte att den kunde få stå på eftervärme några minuter på slutet så jag satte dit locket och trodde att jag hade stängt av spisen och gick och satte mig framför datorn och började kolla runt bl.a här på matklubben...
    Efter en stund kommer maken ner från övervåningen och säger:
    -Det luktar bränt här har du något på spisen???
    Mycket riktigt så har jag bränt hela grytan! Hade inte alls slagit av plattan utan den stod på 4:an och var helt svart i botten.
    Inte blev det någon räddning av lövbiff här inte!

  • UBO5011 23 november 2011

    gjorde konfektmarmelad häromdan och gjorde som jag alltid gjort men inte blev det några användbara bitar, fyllde några burkar för gott var det ju. Fyllning i tårta eller dyl. svartvinbär är som sagt gott.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.