Varma mackor var det, jag har en god med cypriotisk ost och en annan med chevre.
http://mimmismat.wordpress.com/2008/01/26/halloumitoast/
http://mimmismat.wordpress.com/2008/01/01/chevretoast-med-hjortron/
bernit6 mars 2008
Varm macka med färska kantareller stekta och inkokta i sin egen saft och lite grädde - gratinerad
/BÅ :p
The_mama97mia6 mars 2008
har ett recept på stekta mackor i mina recept - med en fyllning av purjo, smör o kaviar. toppas med stekt ägg. Inte varma mackor i ugn direkt, men receptet kan anpassas för typ smörgåsgrill.
bellona6 mars 2008
Brukar ta rostbröd breder lite smör på, tacosås+lök+skinka+tomat+ost och sist ovanpå lite pizzakrydda:) Det är jättegott!!
Franska eller thekaka
Skink-och champinjonsstuvning
Rökt skinka
Tomater
Massor av ost
Det är jättegott med köttfärssås på varma mackor också,men då ska inte såsen vara så lös.(Y)
Så gör jag också(Y) fast jag toppar med lite pizzakrydda på toppen!!Gott!!(Y)
Kan även ta curry , köttfärsås, bacon.......allt funkar:D
tulipan6 mars 2008
Min sambo brukar göra varma smörgåsar med murkel stuvning.. attans så gott.. bra med en duktig svamp plockare i huset:-P
Lotten_J7 mars 2008
Jag har Pågens formfranska för den blir så oerhört krispig, sätter smör på utsidan ( eftersom jag har smörgåsgrill) sen sätter jag mjukost med skinksmak, en skinkskiva, tomatketchup, vanlig ost och svartpeppar. En annan variant är: Naturell mjukost, ketchup, hamburgerkött, vanlig ost o sv.peppar. Brukar även ha räkstuvning när jag vill bryta av från det övriga och det är också jättegott.
Heisjo7 mars 2008
Oftast har jag bara ost och skinka, men det r riktigt gott att lägg på en ananasskiva oxå!
Gillar det enkelt de få gånger jag äter varma mackor:)
marinkovic7 mars 2008
(L)
Vi använder kantarellstuvning,som toppas av lite finstrimmlad isbergssallad.Vi gör även mackor med skinka som vi breder senap på,ananasring & massor av ost som vi strö lite paprikapulver över,mums mums.
När det gäller favoriten är det kantarellmackan.Min man & jag plockade 160 liter gula kantareller i höstas,detta var rekord.Tack & lov att man bor på landsbygden samt att det är svamprika skogar.
tulipan7 mars 2008
ja å då ska vi juh inte prata om trattkantareller. Dom kan man juh plocka ihjäl sig på nu för tiden. Förväller en jädrans massa och torkar resten. Annars svämmar frysboxarna över:-P
Men attans så gott..
Fiona7 mars 2008
Oftast blir det toast här nu mera istället, eftersom man kan göra det samtidigt som man äter... Lite mysigt på fredagar till tv:n sådär.. istället för taco eller liknande.
På varma mackor eller i toast har jag:
Skinka/makrill i tomatsås/tonfisk
Tomat/ananas
riven ost
oregano
mozarella
Hur jag blandar o kombinerar är olika, men en från varje rad i princip, fast inte alltid mozarella...
MissFrida7 mars 2008
Här kommer ett lite annorlunda förslag:
Mixa smör/margarin med kaviar på tub och hackad lök.. Bred bladningen rätt så tjockt på vitt bröd och grädda i ugnen tills lite färg syns.
En del älskar dom, andra är mer skeptiska.. Testa! Salt och gott är det - enligt mig!
(Y)
Ketronya7 mars 2008
Vi brukar alltid ha jordnötsmör med bacon i små bitar på. Det är verkligen supergott, även om det låter konstigt! :D
kimpa7 mars 2008
Brukar ha Stekt kyckling, stekt bacon lite senap och ost!
Till detta passar Sweet Chilisås alldeles perfekt!
Avnjuts gärna med en kall ljus öl!!
Mums
Wombat047 mars 2008
Varma mackor är min favoritkvällsmat ... Jag gör dem enkla, breder på en blandning av fransk senap och tomatpuré, öser på med rå lök, kanske en skinkskiva och någon god stark ost. Och glömmer jag tomat- och löksalladen till blir jag evigt förtvivlad!
Varma mackor var det, jag har en god med cypriotisk ost och en annan med chevre.
http://mimmismat.wordpress.com/2008/01/26/halloumitoast/
http://mimmismat.wordpress.com/2008/01/01/chevretoast-med-hjortron/
Varm macka med färska kantareller stekta och inkokta i sin egen saft och lite grädde - gratinerad
/BÅ :p
har ett recept på stekta mackor i mina recept - med en fyllning av purjo, smör o kaviar. toppas med stekt ägg. Inte varma mackor i ugn direkt, men receptet kan anpassas för typ smörgåsgrill.
Brukar ta rostbröd breder lite smör på, tacosås+lök+skinka+tomat+ost och sist ovanpå lite pizzakrydda:) Det är jättegott!!
Skickar tre förslag, de är dom jag brukar variera mellan.
Varm tonfisksmörgås
Gratinerad lövbiffsmacka
Grillad salamimacka
pepparsalami med bri- eller pepparost.
Eller satziki!(Y)
Franska eller thekaka
Skink-och champinjonsstuvning
Rökt skinka
Tomater
Massor av ost
Det är jättegott med köttfärssås på varma mackor också,men då ska inte såsen vara så lös.(Y)
Så gör jag också(Y) fast jag toppar med lite pizzakrydda på toppen!!Gott!!(Y)
Kan även ta curry , köttfärsås, bacon.......allt funkar:D
Min sambo brukar göra varma smörgåsar med murkel stuvning.. attans så gott.. bra med en duktig svamp plockare i huset:-P
Jag har Pågens formfranska för den blir så oerhört krispig, sätter smör på utsidan ( eftersom jag har smörgåsgrill) sen sätter jag mjukost med skinksmak, en skinkskiva, tomatketchup, vanlig ost och svartpeppar. En annan variant är: Naturell mjukost, ketchup, hamburgerkött, vanlig ost o sv.peppar. Brukar även ha räkstuvning när jag vill bryta av från det övriga och det är också jättegott.
Oftast har jag bara ost och skinka, men det r riktigt gott att lägg på en ananasskiva oxå!
Gillar det enkelt de få gånger jag äter varma mackor:)
(L)
Vi använder kantarellstuvning,som toppas av lite finstrimmlad isbergssallad.Vi gör även mackor med skinka som vi breder senap på,ananasring & massor av ost som vi strö lite paprikapulver över,mums mums.
När det gäller favoriten är det kantarellmackan.Min man & jag plockade 160 liter gula kantareller i höstas,detta var rekord.Tack & lov att man bor på landsbygden samt att det är svamprika skogar.
ja å då ska vi juh inte prata om trattkantareller. Dom kan man juh plocka ihjäl sig på nu för tiden. Förväller en jädrans massa och torkar resten. Annars svämmar frysboxarna över:-P
Men attans så gott..
Oftast blir det toast här nu mera istället, eftersom man kan göra det samtidigt som man äter... Lite mysigt på fredagar till tv:n sådär.. istället för taco eller liknande.
På varma mackor eller i toast har jag:
Skinka/makrill i tomatsås/tonfisk
Tomat/ananas
riven ost
oregano
mozarella
Hur jag blandar o kombinerar är olika, men en från varje rad i princip, fast inte alltid mozarella...
Här kommer ett lite annorlunda förslag:
Mixa smör/margarin med kaviar på tub och hackad lök.. Bred bladningen rätt så tjockt på vitt bröd och grädda i ugnen tills lite färg syns.
En del älskar dom, andra är mer skeptiska.. Testa! Salt och gott är det - enligt mig!
(Y)
Vi brukar alltid ha jordnötsmör med bacon i små bitar på. Det är verkligen supergott, även om det låter konstigt! :D
Brukar ha Stekt kyckling, stekt bacon lite senap och ost!
Till detta passar Sweet Chilisås alldeles perfekt!
Avnjuts gärna med en kall ljus öl!!
Mums
Varma mackor är min favoritkvällsmat ... Jag gör dem enkla, breder på en blandning av fransk senap och tomatpuré, öser på med rå lök, kanske en skinkskiva och någon god stark ost. Och glömmer jag tomat- och löksalladen till blir jag evigt förtvivlad!
2 pkt bacon, tärnad, knaperstekt.
1 gul lök, tärnad
1 tomat, finhackad
Stek löken, blanda ihop med knaperstekt bacon, lägg sedan i hackad tomat och stek runt lite till.
Fördela på brödskivor och lägg på en smakrik ost.
MUMS
Helt klart min favoritmacka
[recept]10480[recept]
Mumsigt på varma smörgåsar(Y)
räkstuvning
Blev visst lite fel förra gången