Jag gillar husmanskost men för det mesta är den köttbaserad. Har ni några bra tips på vegetariska rötter med husmanskostkänsla?
På min blogg finns några tips från mig
griljerad kålrot och bönpastej finns på
http://smakligtochgott.blogspot.com/search/label/julmat
och smörgåstårta
http://smakligtochgott.blogspot.com/2009/01/smrgstrta-med-bnpastej-creamcheese-och.html
och soyabullar
http://smakligtochgott.blogspot.com/2009/04/soyabullar-med-vitlok-och-ingefara.html
behöver dock lite inspiration :)
NFYK20 april 2009
Kåldolmar, Kålpudding av soyafärs.
Kalops av Hälsans kök de mörka grytbitarna. Finns även torkade mörka grytbitar i butiker som säljer såna produkter. Snabblagat. då koktiden är kortare för soyaprodukter än oxkött =)
Korvstroganof av soyakorvar istället för falukorv. Snabblagat
sufly20 april 2009
Igår åt jag stuvade makaroner med vegetariskt bacon från Hälsans kök.
Det var gott och smakade faktiskt som bacon.
peterbjurstrom20 april 2009
vad är vegetarisk bacon? känns lite konstigt att kalla det bacon... stretchar begreppet lite väl mycket
NFYK20 april 2009
vegetarisk bacon är a la bacon =)
http://www.halsanskok.se/produkt.php?page=106
http://www.halsosport.se/ under sortiment
gott att göra pastagratäng av även om jag tycker rökt tofu funkar lika bra.
NFYK20 april 2009
Igår (och idag) åt jag vegetarisk lasagne. Av soyafärs, kronärtkockor, gröna och svarta grovhackade oliver, basilika, salt peppar samt lite andra kryddor och örter. Använde 2 förpackningar krossade tomater eftersom soyafärs drar åt sig mycket vätska och lätt blir torr. Hade även i kronärtskockpesto och tepenad av gröna oliver. Ostsåsen gjorde jag av ost utan löpe.
Igår sa min dotter att det är godaste lasagnen hon någonsin ätit. Idag när jag värmde rester hade hon en kompis hemma som ät med oss och hon sa det är den godaste lasagnen jag ätit.
Inte svensk husmanskost direkt men kanske insoiration ändå...
peterbjurstrom20 april 2009
kronärtskocka i lansagne har jag aldrig provat, ska jag ta och testa, tyvärr är dom färska nästan aldrig speciellt bra här i sverige...
Jag gillar husmanskost men för det mesta är den köttbaserad. Har ni några bra tips på vegetariska rötter med husmanskostkänsla?
På min blogg finns några tips från mig
griljerad kålrot och bönpastej finns på
http://smakligtochgott.blogspot.com/search/label/julmat
och smörgåstårta
http://smakligtochgott.blogspot.com/2009/01/smrgstrta-med-bnpastej-creamcheese-och.html
och soyabullar
http://smakligtochgott.blogspot.com/2009/04/soyabullar-med-vitlok-och-ingefara.html
behöver dock lite inspiration :)
Kåldolmar, Kålpudding av soyafärs.
Kalops av Hälsans kök de mörka grytbitarna. Finns även torkade mörka grytbitar i butiker som säljer såna produkter. Snabblagat. då koktiden är kortare för soyaprodukter än oxkött =)
Korvstroganof av soyakorvar istället för falukorv. Snabblagat
Igår åt jag stuvade makaroner med vegetariskt bacon från Hälsans kök.
Det var gott och smakade faktiskt som bacon.
vad är vegetarisk bacon? känns lite konstigt att kalla det bacon... stretchar begreppet lite väl mycket
vegetarisk bacon är a la bacon =)
http://www.halsanskok.se/produkt.php?page=106
http://www.halsosport.se/ under sortiment
gott att göra pastagratäng av även om jag tycker rökt tofu funkar lika bra.
Igår (och idag) åt jag vegetarisk lasagne. Av soyafärs, kronärtkockor, gröna och svarta grovhackade oliver, basilika, salt peppar samt lite andra kryddor och örter. Använde 2 förpackningar krossade tomater eftersom soyafärs drar åt sig mycket vätska och lätt blir torr. Hade även i kronärtskockpesto och tepenad av gröna oliver. Ostsåsen gjorde jag av ost utan löpe.
Igår sa min dotter att det är godaste lasagnen hon någonsin ätit. Idag när jag värmde rester hade hon en kompis hemma som ät med oss och hon sa det är den godaste lasagnen jag ätit.
Inte svensk husmanskost direkt men kanske insoiration ändå...
kronärtskocka i lansagne har jag aldrig provat, ska jag ta och testa, tyvärr är dom färska nästan aldrig speciellt bra här i sverige...