Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk husmanskost

  • peterbjurstrom 19 april 2009

    Jag gillar husmanskost men för det mesta är den köttbaserad. Har ni några bra tips på vegetariska rötter med husmanskostkänsla?

    På min blogg finns några tips från mig

    griljerad kålrot och bönpastej finns på
    http://smakligtochgott.blogspot.com/search/label/julmat

    och smörgåstårta
    http://smakligtochgott.blogspot.com/2009/01/smrgstrta-med-bnpastej-creamcheese-och.html

    och soyabullar
    http://smakligtochgott.blogspot.com/2009/04/soyabullar-med-vitlok-och-ingefara.html

    behöver dock lite inspiration :)

  • NFYK 20 april 2009

    Kåldolmar, Kålpudding av soyafärs.

    Kalops av Hälsans kök de mörka grytbitarna. Finns även torkade mörka grytbitar i butiker som säljer såna produkter. Snabblagat. då koktiden är kortare för soyaprodukter än oxkött =)

    Korvstroganof av soyakorvar istället för falukorv. Snabblagat

  • sufly 20 april 2009

    Igår åt jag stuvade makaroner med vegetariskt bacon från Hälsans kök.
    Det var gott och smakade faktiskt som bacon.

  • peterbjurstrom 20 april 2009

    vad är vegetarisk bacon? känns lite konstigt att kalla det bacon... stretchar begreppet lite väl mycket

  • NFYK 20 april 2009

    vegetarisk bacon är a la bacon =)

    http://www.halsanskok.se/produkt.php?page=106

    http://www.halsosport.se/ under sortiment

    gott att göra pastagratäng av även om jag tycker rökt tofu funkar lika bra.

  • NFYK 20 april 2009

    Igår (och idag) åt jag vegetarisk lasagne. Av soyafärs, kronärtkockor, gröna och svarta grovhackade oliver, basilika, salt peppar samt lite andra kryddor och örter. Använde 2 förpackningar krossade tomater eftersom soyafärs drar åt sig mycket vätska och lätt blir torr. Hade även i kronärtskockpesto och tepenad av gröna oliver. Ostsåsen gjorde jag av ost utan löpe.

    Igår sa min dotter att det är godaste lasagnen hon någonsin ätit. Idag när jag värmde rester hade hon en kompis hemma som ät med oss och hon sa det är den godaste lasagnen jag ätit.

    Inte svensk husmanskost direkt men kanske insoiration ändå...

  • peterbjurstrom 20 april 2009

    kronärtskocka i lansagne har jag aldrig provat, ska jag ta och testa, tyvärr är dom färska nästan aldrig speciellt bra här i sverige...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.