Det är ju jättestor skillnad att göra gratäng på olika sorters potatis, Vilken är Bäst till janssons frestelse? Erfarenheter?
rosatalo10 december 2012
Jag tycker att vilken mjölig sort som helst blir bra.
callemero10 december 2012
Håller med rosatalo, mjölig potatis brukar bli bäst. Men det är klart det är en smaksak.
jas6510 december 2012
Jag föredrar fast potatis till Janssons frestelse.
Mvh
SaraW10 december 2012
Jag föredrar också fast potatis, allra helst den rödskaliga Asterix. Gillar när potatisen behåller formen i gratängen och inte blir till en mjölig massa.
amoz10 december 2012
Vill absolut ha en fast potatis till Janssons och mycket grädde!(Y)
ba1010 december 2012
en mjölig potatis och mycket grädde, jansson ska vara lite "plaskig", tänk på att en mjölig potatis reder grädden en del, det blir tjockare jansson, eller tvärt om.
adask33010 december 2012
Okej,Bra att många säger olika saker, har läst flera recept några säger mjölig men ingen säger fast...
Vill ha en Jansson som man tydligt kan se potatisstavarna som simmar i en kletig, knäckig gräddig sås. Då antar jag att det inte är fel att köra på en fast sort liknande astrix som jag tänkt.
DoctorWho11 december 2012
Själv har jag inte märkt någon skillnad mellan fast och mjölig potatis i Jansson. Men en gång slarvade jag när jag sköljde den strimlade potatisen och fick en kletig Jansson.
The_mama97mia11 december 2012
Jag gjorde på Asterix senast, mkt grädde, blev krämig och god!
Vilken potatissort är bäst till Jansson?
Det är ju jättestor skillnad att göra gratäng på olika sorters potatis, Vilken är Bäst till janssons frestelse? Erfarenheter?
Jag tycker att vilken mjölig sort som helst blir bra.
Håller med rosatalo, mjölig potatis brukar bli bäst. Men det är klart det är en smaksak.
Jag föredrar fast potatis till Janssons frestelse.
Mvh
Jag föredrar också fast potatis, allra helst den rödskaliga Asterix. Gillar när potatisen behåller formen i gratängen och inte blir till en mjölig massa.
Vill absolut ha en fast potatis till Janssons och mycket grädde!(Y)
en mjölig potatis och mycket grädde, jansson ska vara lite "plaskig", tänk på att en mjölig potatis reder grädden en del, det blir tjockare jansson, eller tvärt om.
Okej,Bra att många säger olika saker, har läst flera recept några säger mjölig men ingen säger fast...
Vill ha en Jansson som man tydligt kan se potatisstavarna som simmar i en kletig, knäckig gräddig sås. Då antar jag att det inte är fel att köra på en fast sort liknande astrix som jag tänkt.
Själv har jag inte märkt någon skillnad mellan fast och mjölig potatis i Jansson. Men en gång slarvade jag när jag sköljde den strimlade potatisen och fick en kletig Jansson.
Jag gjorde på Asterix senast, mkt grädde, blev krämig och god!