vill ha tips på bra tillbehör till rostade grönsaker.
rostok17 januari 2013
Hej, jag älskar rostade grönsaker, rostar potatis, morötter, kålrötter, sötpotatis, lök osv. Men är ännu inte "helt hemma" med detta. Jag saknar något som gör det ännu bättre. Jag använder olja, salt samt ofta örter till detta, men behöver något mer, kanske någon sorts sås går bra till? Helst då som man kan göra själv förstås.
Är jättetacksam för förslag, gärna fler olika.
TTJ17 januari 2013
Jag brukar servera rostade rotsaker som ett tillbehör till tex köttfärsbiffar eller helstekt fläskfilé eller kycklingfilé. Sen serverar jag helt enkelt en sås som passar bra ihop med köttet. Tex gräddsås, tzatziki eller liknande.....{eat}
Countrygirl17 januari 2013
smula över lite getost innan du stoppar i ugnen. Förhöjer definitivt! Något annat som är gott är att ha i soltorkade tomater och hälla över den olja som tomaterna ligger i.
Dintan17 januari 2013
Jag brukar blanda mango chutney med creme fraiche och smaka av med salt, peppar och socker. Det har jag alltid till rostade grönsaker. Funkar i och för sig till det mesta, som dip, till grillat osv.
kristin197917 januari 2013
Jag brukar ha t.ex. saltade och pepprade lövbiffar och fylla dem med ädelost på tub. Sen brukar jag fylla på med grädde och maizena och paprikapulver så att det blir en sås.
Annrh17 januari 2013
På sommaren är det himla gott med rostade grönsaker till en grillad köttbit/kyckling och så en sås på rostad paprika som man mixar tillsammans med crème fraische.
Erajscha19 januari 2013
Fetaoströra är gott till. Mixa fetaost och gräddfil eller creme fraiche och smaka av med svartpeppar.
rostok19 januari 2013
Stort tack alla, för era tips, de kommer till nytta, jag lovar, har redan testat med getost.
mep19 januari 2013
Rek. PEPPARSÅS God, enkel och inget för kalorisnåla från Mk- medlem Nusse
Den blir ännu godare om du tillsätter rosépeppar och lite vinbärsgelé. Lycka till
Lindanemon20 januari 2013
Jag toppar oftast med honung (L)
The_mama97mia20 januari 2013
Jag älskar att köra med vitlöksklyftor med de rostade rotsakerna.
Kall Bea, eller tzatziki till är mums. Eller bara ett kryddsmör.
Fetaoströra. det är suuuper!! jag brukar mosa en fetaost med gaffel, blanda i creme fraiche tills den har önskad konsistens och om man önskar kan man ha i pressad vitlök,finhackade soltorkade tomater,finhackade oliver, och har jag texugnsrostade grönsaker till lax är det gott att ha i dill och lite rivet citronskal i fetaröran. den är vääldigt mångsidig, och passar till det mesta. men jag skulle kunna äta bara ugnsrostade grönsaker och fetaröra...yummy=)):D
Amika20 januari 2013
Skrivet av Erajscha den 19 jan 2013
Fetaoströra är gott till. Mixa fetaost och gräddfil eller creme fraiche och smaka av med svartpeppar.
(Y)
Precis så brukar jag också göra till rostade rotsaker! :) SÅ gott! :)
Jag brukar även göra en röra med pinjenötter i. Gräddfil/creme fraiche, pinjenötter(liten påse), vitlök, salt och peppar. Eventuellt kan man mosa i lite västerbottenost eller prästost. Det är jättegott.
Jag brukar inte krydda mina rotsaker så mkt, hålla dem ganska neutrala med bara salt, peppar och eventuellt lite vitlök. Jag väljer att sätta smaksättningen i tillbehören istället. För jag tycker att smakerna på rotsakerna kommer fram bättre då.
Testa även att skära i lite sötpotatis i rotsakerna. :) Jättegott! :)
Hej, jag älskar rostade grönsaker, rostar potatis, morötter, kålrötter, sötpotatis, lök osv. Men är ännu inte "helt hemma" med detta. Jag saknar något som gör det ännu bättre. Jag använder olja, salt samt ofta örter till detta, men behöver något mer, kanske någon sorts sås går bra till? Helst då som man kan göra själv förstås.
Är jättetacksam för förslag, gärna fler olika.
Jag brukar servera rostade rotsaker som ett tillbehör till tex köttfärsbiffar eller helstekt fläskfilé eller kycklingfilé. Sen serverar jag helt enkelt en sås som passar bra ihop med köttet. Tex gräddsås, tzatziki eller liknande.....{eat}
smula över lite getost innan du stoppar i ugnen. Förhöjer definitivt! Något annat som är gott är att ha i soltorkade tomater och hälla över den olja som tomaterna ligger i.
Jag brukar blanda mango chutney med creme fraiche och smaka av med salt, peppar och socker. Det har jag alltid till rostade grönsaker. Funkar i och för sig till det mesta, som dip, till grillat osv.
Jag brukar ha t.ex. saltade och pepprade lövbiffar och fylla dem med ädelost på tub. Sen brukar jag fylla på med grädde och maizena och paprikapulver så att det blir en sås.
På sommaren är det himla gott med rostade grönsaker till en grillad köttbit/kyckling och så en sås på rostad paprika som man mixar tillsammans med crème fraische.
Fetaoströra är gott till. Mixa fetaost och gräddfil eller creme fraiche och smaka av med svartpeppar.
Stort tack alla, för era tips, de kommer till nytta, jag lovar, har redan testat med getost.
Rek. PEPPARSÅS God, enkel och inget för kalorisnåla från Mk- medlem Nusse
Den blir ännu godare om du tillsätter rosépeppar och lite vinbärsgelé. Lycka till
Jag toppar oftast med honung (L)
Jag älskar att köra med vitlöksklyftor med de rostade rotsakerna.
Kall Bea, eller tzatziki till är mums. Eller bara ett kryddsmör.
Bearnaisekräm
Fetaoströra. det är suuuper!! jag brukar mosa en fetaost med gaffel, blanda i creme fraiche tills den har önskad konsistens och om man önskar kan man ha i pressad vitlök,finhackade soltorkade tomater,finhackade oliver, och har jag texugnsrostade grönsaker till lax är det gott att ha i dill och lite rivet citronskal i fetaröran. den är vääldigt mångsidig, och passar till det mesta. men jag skulle kunna äta bara ugnsrostade grönsaker och fetaröra...yummy=)):D
Fetaoströra är gott till. Mixa fetaost och gräddfil eller creme fraiche och smaka av med svartpeppar.
(Y)
Precis så brukar jag också göra till rostade rotsaker! :) SÅ gott! :)
Jag brukar även göra en röra med pinjenötter i. Gräddfil/creme fraiche, pinjenötter(liten påse), vitlök, salt och peppar. Eventuellt kan man mosa i lite västerbottenost eller prästost. Det är jättegott.
Jag brukar inte krydda mina rotsaker så mkt, hålla dem ganska neutrala med bara salt, peppar och eventuellt lite vitlök. Jag väljer att sätta smaksättningen i tillbehören istället. För jag tycker att smakerna på rotsakerna kommer fram bättre då.
Testa även att skära i lite sötpotatis i rotsakerna. :) Jättegott! :)