Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit sås

  • 5 september 2000

    Hur gör man en helt vanlig, enkel vit sås?? Som till lasagne och annat?

  • 5 september 2000

    4 pers2 msk smör2 msk vetemjöl5 dl standardmjölk1/2 tsk salt3 krm nymald svartpepparSmält smöret i en kastrull. Strö över mjölet och rör om så att det blir lämnt fördelat. Späd med lite mjölk i taget, under omrörning så att det inte klumpas. Koka samman såsen 3-5 minuter så att såsen tjocknar. Krydda.

  • yrsa.bjorklund@hotmail.com 17 oktober 2011

    det är gott med vitsås då du lägger böckling i den å ibland brukar jag sätta hårt kokt ägg

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.