Är der nyttigt i längden om man använder matlagningsgrädda ofta?
Okänd16 oktober 2008
När jag lagar mat använder jag mig oftast av matlagningsgrädde.
Är de bra i längden?
jowa16 oktober 2008
Varför skulle det inte vara det? Det beror väl vad du menar med bra iofs, är bra = färre kalorier så har du lyckats, är bra = något annat, tja du får läsa på förpackningen vad det innehåller och sedan bilda dig en uppfattning.
Själv kör jag nästan enbart på matlagningsgrädde eller ännu smalare alternativ då jag uppskattar att kunna äta mig mät utan att gå upp i vikt (har ett stillasittande kontorsarbete).
frucaos16 oktober 2008
Här blir det också matgrädde om den inte ska vispas! Riktig grädde används bara till riktigt festliga tillfällen.
pia6116 oktober 2008
Använder du det alltid kan jag inte tänka mig att det är så nyttigt. Jag använder aldrig grädde på veckorna utan använder grädde endast till helgen, och då oftast mellangrädde. Använder aldrig "tjockgrädde", den 40% alltså. Men ja får också tänka lite på vikten och då tycker jag att detta upplägget passar mig! (Y)
Linlock16 oktober 2008
Jaa... eller också kan man ju ta 40% grädde och bara ta lite mindre.. eller blanda med mjölk. Matlagningsgrädde är ju bara vanligt grädde med mjölk i.
marwis16 oktober 2008
Skrivet av Linlock den 16 okt 2008
Jaa... eller också kan man ju ta 40% grädde och bara ta lite mindre.. eller blanda med mjölk. Matlagningsgrädde är ju bara vanligt grädde med mjölk i.
Instämmer till 100%! Förr köpte jag alltid lättare varianter, men numera använder jag lite mindre mängd 40% grädde och blandar ut med mjölk. Fryser in överbliven grädde istärningslådan och tar fram ett par "bitar" när jag ska göra såser eller grytor.
Funkar alldeles umärkt och blir faktiskt billigare!(Y)
/Marie
boz196516 oktober 2008
Använder också vispgrädde, men inte lika ofta som förr. Jag tycker inte att matlagningsgrädde ger varken samma smak eller andra egenskaper som vispgrädde. Den kokar t.ex. inte in och tjocknar på samma sätt, ofta faller såsen (för att ta ett exempel) samman och blir rinnig igen efter ett tag. Nä, som sagt, vispgrädde är bättre på alla sätt, man behöver bara inte använda det lika ofta.
dystraior16 oktober 2008
Jag måste säga att den enda matlagningsgrädden jag gillar är coops egna 15%, den kokar ihop sig bra, men det är den enda matlagningsgrädden som jag gillar, annars blir det vispgrädde i maten.
Tiadina16 oktober 2008
Skrivet av marwis den 16 okt 2008
Skrivet av Linlock den 16 okt 2008
Jaa... eller också kan man ju ta 40% grädde och bara ta lite mindre.. eller blanda med mjölk. Matlagningsgrädde är ju bara vanligt grädde med mjölk i.
Instämmer till 100%! Förr köpte jag alltid lättare varianter, men numera använder jag lite mindre mängd 40% grädde och blandar ut med mjölk. Fryser in överbliven grädde istärningslådan och tar fram ett par "bitar" när jag ska göra såser eller grytor.
Funkar alldeles umärkt och blir faktiskt billigare!(Y)
/Marie
Plus att det blir godare och bättre konsistens. Matl.grädde skär sig ibland
monas26 november 2008
:(Y)Det finns något som heter lätt o lagom eller liknande som har bara 4% fett
som jag tycker är suverän till allt. DEn binder såsen mmoch håller ihop till allt
är slut ibland när man tar fram det som blivit över efter ett par dagar så får
man spädda den för att den blivit så tjock.(Y)(Y):p
safir7426 november 2008
Annars så kan man ju använda laktosfria alternativ : Sojagrädde och Otlay's i-Mat gjord på havre. båda har låg fetthalt.
elpatron26 november 2008
allt är relativt, men man kan utgå från mitt motto som lyder:
ALLT är farligt i fel mängd, INGET är farligt i rätt mängd.
babbs26 november 2008
Skrivet av elpatron den 26 nov 2008
allt är relativt, men man kan utgå från mitt motto som lyder:
ALLT är farligt i fel mängd, INGET är farligt i rätt mängd.
Så sant man kan ju äta allt i matväg bara inte alltid
När jag lagar mat använder jag mig oftast av matlagningsgrädde.
Är de bra i längden?
Varför skulle det inte vara det? Det beror väl vad du menar med bra iofs, är bra = färre kalorier så har du lyckats, är bra = något annat, tja du får läsa på förpackningen vad det innehåller och sedan bilda dig en uppfattning.
Själv kör jag nästan enbart på matlagningsgrädde eller ännu smalare alternativ då jag uppskattar att kunna äta mig mät utan att gå upp i vikt (har ett stillasittande kontorsarbete).
Här blir det också matgrädde om den inte ska vispas! Riktig grädde används bara till riktigt festliga tillfällen.
Använder du det alltid kan jag inte tänka mig att det är så nyttigt. Jag använder aldrig grädde på veckorna utan använder grädde endast till helgen, och då oftast mellangrädde. Använder aldrig "tjockgrädde", den 40% alltså. Men ja får också tänka lite på vikten och då tycker jag att detta upplägget passar mig! (Y)
Jaa... eller också kan man ju ta 40% grädde och bara ta lite mindre.. eller blanda med mjölk. Matlagningsgrädde är ju bara vanligt grädde med mjölk i.
Jaa... eller också kan man ju ta 40% grädde och bara ta lite mindre.. eller blanda med mjölk. Matlagningsgrädde är ju bara vanligt grädde med mjölk i.
Instämmer till 100%! Förr köpte jag alltid lättare varianter, men numera använder jag lite mindre mängd 40% grädde och blandar ut med mjölk. Fryser in överbliven grädde istärningslådan och tar fram ett par "bitar" när jag ska göra såser eller grytor.
Funkar alldeles umärkt och blir faktiskt billigare!(Y)
/Marie
Använder också vispgrädde, men inte lika ofta som förr. Jag tycker inte att matlagningsgrädde ger varken samma smak eller andra egenskaper som vispgrädde. Den kokar t.ex. inte in och tjocknar på samma sätt, ofta faller såsen (för att ta ett exempel) samman och blir rinnig igen efter ett tag. Nä, som sagt, vispgrädde är bättre på alla sätt, man behöver bara inte använda det lika ofta.
Jag måste säga att den enda matlagningsgrädden jag gillar är coops egna 15%, den kokar ihop sig bra, men det är den enda matlagningsgrädden som jag gillar, annars blir det vispgrädde i maten.
Jaa... eller också kan man ju ta 40% grädde och bara ta lite mindre.. eller blanda med mjölk. Matlagningsgrädde är ju bara vanligt grädde med mjölk i.
Instämmer till 100%! Förr köpte jag alltid lättare varianter, men numera använder jag lite mindre mängd 40% grädde och blandar ut med mjölk. Fryser in överbliven grädde istärningslådan och tar fram ett par "bitar" när jag ska göra såser eller grytor.
Funkar alldeles umärkt och blir faktiskt billigare!(Y)
/Marie
Plus att det blir godare och bättre konsistens. Matl.grädde skär sig ibland
:(Y)Det finns något som heter lätt o lagom eller liknande som har bara 4% fett
som jag tycker är suverän till allt. DEn binder såsen mmoch håller ihop till allt
är slut ibland när man tar fram det som blivit över efter ett par dagar så får
man spädda den för att den blivit så tjock.(Y)(Y):p
Annars så kan man ju använda laktosfria alternativ : Sojagrädde och Otlay's i-Mat gjord på havre. båda har låg fetthalt.
allt är relativt, men man kan utgå från mitt motto som lyder:
ALLT är farligt i fel mängd, INGET är farligt i rätt mängd.
allt är relativt, men man kan utgå från mitt motto som lyder:
ALLT är farligt i fel mängd, INGET är farligt i rätt mängd.
Så sant man kan ju äta allt i matväg bara inte alltid