Är det någon som har tips på alkoholfri glögg ?
Kan man värma upp vin och kryddor bara, eller måste kryddorna dra i vinet en tid först för att ge smak ?
Hur mkt behöver vinet värmas för att alkoholen ska gå ur ? Tycker de köpta glöggarna är för söta vill därför göra egen. Tacksam för tips !
8 december 2007
Farmor Ellens glögg av svartvinbärssaft
1 1 liter hemgjord svartvinbärssaft, lagom utspädd
4 4 st kardemummakärnor
1 1 st kanelstång
1 1 tsk syltat strimlat apelsinskal
4 4 st kryddnejlikor
en liten bit torkad ingefära
Gör så här
Lägg de lätt krossade kryddorna i en skvätt outspädd saft i en timme. Värm saften, som ska vara söt och fyllig, tillsammans med kryddorna. Låt stå och dra i 10 minuter. Sila ifrån kryddorna. Servera saftglöggen het.
Alkoholfri glögg
Ingredienser ca 10 glöggmuggar:
1 liter svartvinbär-lingondryck (Jokk)
2 skivor färsk ingefära
5 kryddnejlikor
1 kanelstång
2 msk russin
Servera till:
mandlar
Så här gör du:
Blanda alla ingredienser i en glöggryta. Låt drycken dra nära kokpunkten ungefär 30 minuter. Kan göras dagen före så att drycken bara behöver en snabb uppvärmning när gästerna anländer.
Alkoholfri glögg
ca 1 liter
½ l svart vinbärsdryck
½ l äppeldryck
1 dl vatten
½ dl russin med kärnor
1 liten bit hel ingefära
5 kryddnejlikor
1 kanelstång
mandel och nötter
Låt alla ingredienser - utom nötter och mandeln -stå och dra nära kokpunkten ungefär en halvtimme. Servera glöggen het med mandel och nötter i skålar bredvid så att var och en kan ta för sig.
Är det någon som har tips på alkoholfri glögg ?
Kan man värma upp vin och kryddor bara, eller måste kryddorna dra i vinet en tid först för att ge smak ?
Hur mkt behöver vinet värmas för att alkoholen ska gå ur ? Tycker de köpta glöggarna är för söta vill därför göra egen. Tacksam för tips !
Farmor Ellens glögg av svartvinbärssaft
1 1 liter hemgjord svartvinbärssaft, lagom utspädd
4 4 st kardemummakärnor
1 1 st kanelstång
1 1 tsk syltat strimlat apelsinskal
4 4 st kryddnejlikor
en liten bit torkad ingefära
Gör så här
Lägg de lätt krossade kryddorna i en skvätt outspädd saft i en timme. Värm saften, som ska vara söt och fyllig, tillsammans med kryddorna. Låt stå och dra i 10 minuter. Sila ifrån kryddorna. Servera saftglöggen het.
Alkoholfri glögg
Ingredienser ca 10 glöggmuggar:
1 liter svartvinbär-lingondryck (Jokk)
2 skivor färsk ingefära
5 kryddnejlikor
1 kanelstång
2 msk russin
Servera till:
mandlar
Så här gör du:
Blanda alla ingredienser i en glöggryta. Låt drycken dra nära kokpunkten ungefär 30 minuter. Kan göras dagen före så att drycken bara behöver en snabb uppvärmning när gästerna anländer.
Alkoholfri glögg
ca 1 liter
½ l svart vinbärsdryck
½ l äppeldryck
1 dl vatten
½ dl russin med kärnor
1 liten bit hel ingefära
5 kryddnejlikor
1 kanelstång
mandel och nötter
Låt alla ingredienser - utom nötter och mandeln -stå och dra nära kokpunkten ungefär en halvtimme. Servera glöggen het med mandel och nötter i skålar bredvid så att var och en kan ta för sig.