Ska fira jul med svärföräldrarna och min sambons familj. De/Vi har knytkalas och eftersom jag hatar fabriksköttbullar så jag fick uppdraget att göra egna.
Nu behöver jag er hjälp! :D
Har ni några bra recept på goda juliga köttbullar?
MVH
Jen
MatAnders1 december 2008
Japp sök på farmors köttbullar dom e outstanding jag lovar.(Y)
boz19651 december 2008
Mitt bästa köttbullsrecept... Är en hemlis. :D
Gunn571 december 2008
Skrivet av MatAnders den 1 dec 2008
Japp sök på farmors köttbullar dom e outstanding jag lovar.(Y)
Mina bästa rekommendationer! (L)
Gjorde dubbel sats och frös in lite...
Lagade i ugnen: Kall plåt med bakplåtspapper. 225º 10 min nederst; vänd på dem. 5 minuter i mitten av ugnen; skaka.
10-12 minuter till i mitten - klart!
Farmors verkade riktigt goda! =D
Känns som jag får prova ett par olika innan det är dags...
Tips på hur man kan göra dem mer "juliga"? Ngn rolig krydda?
/Jen
monicadanell1 december 2008
Farmors köttbullar finns inte godare
dom gör jag ofta:)(Y)
Bina881 december 2008
Mmm köttbullar är såå gott!! Jag brukar experimentera med att ha i lite olika kryddor och ost, svamp exetera. Förra omgången blev extra bra. Kan ha berott på den turkiska yoghurt jag hade i smeten:) Men viktigaste knepet för smakrika köttbullar tycker jag är att steka i riktigt smör(Y)
Lycka till!
LEDIVO1 december 2008
Fick svärmors recept häromdagen. Fattar inte varför jag inte frågat henne förut för mina pojkar, jag själv och gubben vet ju hur goda de är. Hemligheten var råriven potatis i. De är supergoda.
Här kommer receptet enkelt och snabbt.
1 kg blandfärs
1 råriven potatis
1 liten råriven lök
1 ägg
salt
mellangrov svartpeppar
mjölk så smeten känns lagom
Till er som provar: LYCKA TILL!!!
anluk1 december 2008
Jag kör på känn.
500 g färs
1/2-1 dl vatten
ströbröd
Salt
svartpeppar
Lökpulver
grillkrydda
ketchup
Blandas och stekes. Ketchupen är ett knep från min mormor. Blir kanongoda.
Fick svärmors recept häromdagen. Fattar inte varför jag inte frågat henne förut för mina pojkar, jag själv och gubben vet ju hur goda de är. Hemligheten var råriven potatis i. De är supergoda.
Här kommer receptet enkelt och snabbt.
1 kg blandfärs
1 råriven potatis
1 liten råriven lök
1 ägg
salt
mellangrov svartpeppar
mjölk så smeten känns lagom
Till er som provar: LYCKA TILL!!!
Jag brukar göra lite större köttbullar. En blandning mellan köttbullar och biffar. Sen så lindar jag in dom i bacon, lägger på en smord form och in i ugnen. Man slipper stå och steka och dom blir såååå goda. Kryddar med salt, peppar och grillkrydda. Annars är det som vanligt köttbullerecept. Ströbröd och mjölk som får stå ett tag. I med köttfärsen. finhackad lök, kryddor. Forma och linda bacon runt.
Okänd6 september 2009
Jag tycker att boz kan få äta sina hemliga köttbullar för sig själv!
Här kommer mitt "hemliga" köttbullsrecept.
Köttbullar a lá J-G
Köttbullar finns nog i lika många varianter som det finns kockar!
Men de här är svåra att slå.
Poängen ligger dels i kryddningen och att färsen innehåller hackad gul lök som man fräser i olivolja.
Till jul har man även i lite malen kryddpeppar, byter ut hälften av vattnet mot grädde och ett rivet äpple.
Köttfärs:
5 hg nötfärs
5 hg blandfärs
10 msk ströbröd
2 msk potatismjöl
3 ½ dl vatten
4 krm vit eller svartpeppar
3 tsk salt
2 ägg
2 krm épice Riche
1 stor gul lök
1 tsk strösocker
1 msk smör
2 msk olivolja
Smör och rapsolja till stekning
Lägg färsen i en stor bunke, knäck i äggen och strö över épice Riche.
Blanda ströbröd, potatismjöl, salt och peppar, häll över vattnet och blanda väl till en klumpfri smet, låt svälla en stund.
Skala och hacka den stora gula löken fint, fräs den i 2 msk olivolja tills den börjar ta färg, tillsätt strösockret och låt det smälta ner och börja bli brunt. Häll upp och låt svalna.
Blanda ner det svällda ströbrödet i bunken med färs, blanda väl. Provstek en liten biff och tillsätt mera salt och peppar om det skulle behövas.
Rulla till ganska stora köttbullar och stek sakta i smör och lite rapsolja.
Servera med kokt potatis, eller potatismos, en gräddsås, lingonsylt och en sallad.
Sveriges nationalrätt som kan varieras i all oändliga.
Mistys6 september 2009
Detta är mitt recept. Framarbetat efter många års exprement. Omtalat i släkten och ett måste till jul,påsk,midsommar mm. Det enda som duger. En viktig sak när man gör köttbullar tycker jag är att inte ta för mycket ströbröd som ger torra köttbullar.
500 g nötfärs
1 dl ströbröd
1 upplöst köttbuljongtärning i ca 1 dl vatten
1 ägg
1 riven gul lök eller 2 msk lökpulver
1 1/2 msk knorr grillkrydda
1 1/2 msk piffi allkrydda
Stek en liten klutt och smaka om mer salt behövs, oftast inte.
Stek i riktigt smör
Lenkan6 september 2009
Jag tycker att hemligheten med att få "det lilla extra" i smaken på köttbullar är en msk senap i smeten och sen inte ha andra kryddor än salt, vit- och svartpeppar. Löken är viktig, är det folk som är petiga på lökbitar går det utmärkt att riva ned löken i
Ska fira jul med svärföräldrarna och min sambons familj. De/Vi har knytkalas och eftersom jag hatar fabriksköttbullar så jag fick uppdraget att göra egna.
Nu behöver jag er hjälp! :D
Har ni några bra recept på goda juliga köttbullar?
MVH
Jen
Japp sök på farmors köttbullar dom e outstanding jag lovar.(Y)
Mitt bästa köttbullsrecept... Är en hemlis. :D
Japp sök på farmors köttbullar dom e outstanding jag lovar.(Y)
Jättegoda köttbullar och enkla att göra (Y)
Mitt bästa recept är detta
Mammas köttbullar
Mina bästa rekommendationer! (L)
Gjorde dubbel sats och frös in lite...
Lagade i ugnen: Kall plåt med bakplåtspapper. 225º 10 min nederst; vänd på dem. 5 minuter i mitten av ugnen; skaka.
10-12 minuter till i mitten - klart!
Mina goda köttbullar
Farmors verkade riktigt goda! =D
Känns som jag får prova ett par olika innan det är dags...
Tips på hur man kan göra dem mer "juliga"? Ngn rolig krydda?
/Jen
Farmors köttbullar finns inte godare
dom gör jag ofta:)(Y)
Mmm köttbullar är såå gott!! Jag brukar experimentera med att ha i lite olika kryddor och ost, svamp exetera. Förra omgången blev extra bra. Kan ha berott på den turkiska yoghurt jag hade i smeten:) Men viktigaste knepet för smakrika köttbullar tycker jag är att steka i riktigt smör(Y)
Lycka till!
Fick svärmors recept häromdagen. Fattar inte varför jag inte frågat henne förut för mina pojkar, jag själv och gubben vet ju hur goda de är. Hemligheten var råriven potatis i. De är supergoda.
Här kommer receptet enkelt och snabbt.
1 kg blandfärs
1 råriven potatis
1 liten råriven lök
1 ägg
salt
mellangrov svartpeppar
mjölk så smeten känns lagom
Till er som provar: LYCKA TILL!!!
Jag kör på känn.
500 g färs
1/2-1 dl vatten
ströbröd
Salt
svartpeppar
Lökpulver
grillkrydda
ketchup
Blandas och stekes. Ketchupen är ett knep från min mormor. Blir kanongoda.
Farmors Köttbullar
Farmors köttbullar
Farmors goda köttbullar
vems farmor skall man tro på:p(L)(Y)
Fick svärmors recept häromdagen. Fattar inte varför jag inte frågat henne förut för mina pojkar, jag själv och gubben vet ju hur goda de är. Hemligheten var råriven potatis i. De är supergoda.
Här kommer receptet enkelt och snabbt.
1 kg blandfärs
1 råriven potatis
1 liten råriven lök
1 ägg
salt
mellangrov svartpeppar
mjölk så smeten känns lagom
Till er som provar: LYCKA TILL!!!
Har nu lagt upp receptet, så här kommer länken
Köttbullar à la svärmor
Här är mitt bästa köttbulls tips.
Köttbullar med varmakoppen
Kolla in dessa : (Y)
Annica's supergoda köttbullar
Vi brukar slåss om de sista...hehehe:D
Jag brukar göra lite större köttbullar. En blandning mellan köttbullar och biffar. Sen så lindar jag in dom i bacon, lägger på en smord form och in i ugnen. Man slipper stå och steka och dom blir såååå goda. Kryddar med salt, peppar och grillkrydda. Annars är det som vanligt köttbullerecept. Ströbröd och mjölk som får stå ett tag. I med köttfärsen. finhackad lök, kryddor. Forma och linda bacon runt.
Jag tycker att boz kan få äta sina hemliga köttbullar för sig själv!
Här kommer mitt "hemliga" köttbullsrecept.
Köttbullar a lá J-G
Köttbullar finns nog i lika många varianter som det finns kockar!
Men de här är svåra att slå.
Poängen ligger dels i kryddningen och att färsen innehåller hackad gul lök som man fräser i olivolja.
Till jul har man även i lite malen kryddpeppar, byter ut hälften av vattnet mot grädde och ett rivet äpple.
Köttfärs:
5 hg nötfärs
5 hg blandfärs
10 msk ströbröd
2 msk potatismjöl
3 ½ dl vatten
4 krm vit eller svartpeppar
3 tsk salt
2 ägg
2 krm épice Riche
1 stor gul lök
1 tsk strösocker
1 msk smör
2 msk olivolja
Smör och rapsolja till stekning
Lägg färsen i en stor bunke, knäck i äggen och strö över épice Riche.
Blanda ströbröd, potatismjöl, salt och peppar, häll över vattnet och blanda väl till en klumpfri smet, låt svälla en stund.
Skala och hacka den stora gula löken fint, fräs den i 2 msk olivolja tills den börjar ta färg, tillsätt strösockret och låt det smälta ner och börja bli brunt. Häll upp och låt svalna.
Blanda ner det svällda ströbrödet i bunken med färs, blanda väl. Provstek en liten biff och tillsätt mera salt och peppar om det skulle behövas.
Rulla till ganska stora köttbullar och stek sakta i smör och lite rapsolja.
Servera med kokt potatis, eller potatismos, en gräddsås, lingonsylt och en sallad.
(L) (Y)
Jag har recept på både juliga och icke juliga köttbullar som är jättegoda.
Pannbiff med fetaost
Gammelmormors köttbullar
Köttbullar på två sätt
Ängelns jordnötsbiff
Julköttbullar med mersmak
Sveriges nationalrätt som kan varieras i all oändliga.
Detta är mitt recept. Framarbetat efter många års exprement. Omtalat i släkten och ett måste till jul,påsk,midsommar mm. Det enda som duger. En viktig sak när man gör köttbullar tycker jag är att inte ta för mycket ströbröd som ger torra köttbullar.
500 g nötfärs
1 dl ströbröd
1 upplöst köttbuljongtärning i ca 1 dl vatten
1 ägg
1 riven gul lök eller 2 msk lökpulver
1 1/2 msk knorr grillkrydda
1 1/2 msk piffi allkrydda
Stek en liten klutt och smaka om mer salt behövs, oftast inte.
Stek i riktigt smör
Jag tycker att hemligheten med att få "det lilla extra" i smaken på köttbullar är en msk senap i smeten och sen inte ha andra kryddor än salt, vit- och svartpeppar. Löken är viktig, är det folk som är petiga på lökbitar går det utmärkt att riva ned löken i