Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Efterlyses: Ert bästa köttbullsrecept

  • erbium 1 december 2008

    Ska fira jul med svärföräldrarna och min sambons familj. De/Vi har knytkalas och eftersom jag hatar fabriksköttbullar så jag fick uppdraget att göra egna.

    Nu behöver jag er hjälp! :D
    Har ni några bra recept på goda juliga köttbullar?

    MVH
    Jen

  • MatAnders 1 december 2008

    Japp sök på farmors köttbullar dom e outstanding jag lovar.(Y)

  • boz1965 1 december 2008

    Mitt bästa köttbullsrecept... Är en hemlis. :D

  • Gunn57 1 december 2008

    Skrivet av MatAnders den 1 dec 2008

    Japp sök på farmors köttbullar dom e outstanding jag lovar.(Y)

    Jättegoda köttbullar och enkla att göra (Y)

  • sonja55 1 december 2008

    Mitt bästa recept är detta
    Mammas köttbullar

  • PinkLadie 1 december 2008

    Mina bästa rekommendationer! (L)
    Gjorde dubbel sats och frös in lite...
    Lagade i ugnen: Kall plåt med bakplåtspapper. 225º 10 min nederst; vänd på dem. 5 minuter i mitten av ugnen; skaka.
    10-12 minuter till i mitten - klart!

    Mina goda köttbullar

  • erbium 1 december 2008

    Farmors verkade riktigt goda! =D
    Känns som jag får prova ett par olika innan det är dags...

    Tips på hur man kan göra dem mer "juliga"? Ngn rolig krydda?

    /Jen

  • monicadanell 1 december 2008

    Farmors köttbullar finns inte godare
    dom gör jag ofta:)(Y)

  • Bina88 1 december 2008

    Mmm köttbullar är såå gott!! Jag brukar experimentera med att ha i lite olika kryddor och ost, svamp exetera. Förra omgången blev extra bra. Kan ha berott på den turkiska yoghurt jag hade i smeten:) Men viktigaste knepet för smakrika köttbullar tycker jag är att steka i riktigt smör(Y)
    Lycka till!

  • LEDIVO 1 december 2008

    Fick svärmors recept häromdagen. Fattar inte varför jag inte frågat henne förut för mina pojkar, jag själv och gubben vet ju hur goda de är. Hemligheten var råriven potatis i. De är supergoda.
    Här kommer receptet enkelt och snabbt.
    1 kg blandfärs
    1 råriven potatis
    1 liten råriven lök
    1 ägg
    salt
    mellangrov svartpeppar
    mjölk så smeten känns lagom
    Till er som provar: LYCKA TILL!!!

  • anluk 1 december 2008

    Jag kör på känn.
    500 g färs
    1/2-1 dl vatten
    ströbröd
    Salt
    svartpeppar
    Lökpulver
    grillkrydda
    ketchup

    Blandas och stekes. Ketchupen är ett knep från min mormor. Blir kanongoda.

  • Tillberga 1 december 2008

    Farmors Köttbullar
    Farmors köttbullar
    Farmors goda köttbullar

    vems farmor skall man tro på:p(L)(Y)

  • LEDIVO 2 december 2008

    Skrivet av KAROLO den 1 dec 2008

    Fick svärmors recept häromdagen. Fattar inte varför jag inte frågat henne förut för mina pojkar, jag själv och gubben vet ju hur goda de är. Hemligheten var råriven potatis i. De är supergoda.
    Här kommer receptet enkelt och snabbt.
    1 kg blandfärs
    1 råriven potatis
    1 liten råriven lök
    1 ägg
    salt
    mellangrov svartpeppar
    mjölk så smeten känns lagom
    Till er som provar: LYCKA TILL!!!


    Har nu lagt upp receptet, så här kommer länken
    Köttbullar à la svärmor

  • annelieberggren 2 december 2008

    Här är mitt bästa köttbulls tips.

    Köttbullar med varmakoppen

  • Nojjan69 5 september 2009

    Kolla in dessa : (Y)

    Annica's supergoda köttbullar



    Vi brukar slåss om de sista...hehehe:D

  • Amandia 5 september 2009

    Jag brukar göra lite större köttbullar. En blandning mellan köttbullar och biffar. Sen så lindar jag in dom i bacon, lägger på en smord form och in i ugnen. Man slipper stå och steka och dom blir såååå goda. Kryddar med salt, peppar och grillkrydda. Annars är det som vanligt köttbullerecept. Ströbröd och mjölk som får stå ett tag. I med köttfärsen. finhackad lök, kryddor. Forma och linda bacon runt.

  • Okänd 6 september 2009

    Jag tycker att boz kan få äta sina hemliga köttbullar för sig själv!
    Här kommer mitt "hemliga" köttbullsrecept.


    Köttbullar a lá J-G
    Köttbullar finns nog i lika många varianter som det finns kockar!
    Men de här är svåra att slå.
    Poängen ligger dels i kryddningen och att färsen innehåller hackad gul lök som man fräser i olivolja.
    Till jul har man även i lite malen kryddpeppar, byter ut hälften av vattnet mot grädde och ett rivet äpple.

    Köttfärs:
    5 hg nötfärs
    5 hg blandfärs
    10 msk ströbröd
    2 msk potatismjöl
    3 ½ dl vatten
    4 krm vit eller svartpeppar
    3 tsk salt
    2 ägg
    2 krm épice Riche
    1 stor gul lök
    1 tsk strösocker
    1 msk smör
    2 msk olivolja
    Smör och rapsolja till stekning


    Lägg färsen i en stor bunke, knäck i äggen och strö över épice Riche.
    Blanda ströbröd, potatismjöl, salt och peppar, häll över vattnet och blanda väl till en klumpfri smet, låt svälla en stund.

    Skala och hacka den stora gula löken fint, fräs den i 2 msk olivolja tills den börjar ta färg, tillsätt strösockret och låt det smälta ner och börja bli brunt. Häll upp och låt svalna.

    Blanda ner det svällda ströbrödet i bunken med färs, blanda väl. Provstek en liten biff och tillsätt mera salt och peppar om det skulle behövas.

    Rulla till ganska stora köttbullar och stek sakta i smör och lite rapsolja.

    Servera med kokt potatis, eller potatismos, en gräddsås, lingonsylt och en sallad.

    (L) (Y)

  • UllaC 6 september 2009

    Jag har recept på både juliga och icke juliga köttbullar som är jättegoda.
    Pannbiff med fetaost
    Gammelmormors köttbullar
    Köttbullar på två sätt
    Ängelns jordnötsbiff
    Julköttbullar med mersmak

    Sveriges nationalrätt som kan varieras i all oändliga.

  • Mistys 6 september 2009

    Detta är mitt recept. Framarbetat efter många års exprement. Omtalat i släkten och ett måste till jul,påsk,midsommar mm. Det enda som duger. En viktig sak när man gör köttbullar tycker jag är att inte ta för mycket ströbröd som ger torra köttbullar.

    500 g nötfärs
    1 dl ströbröd
    1 upplöst köttbuljongtärning i ca 1 dl vatten
    1 ägg
    1 riven gul lök eller 2 msk lökpulver
    1 1/2 msk knorr grillkrydda
    1 1/2 msk piffi allkrydda

    Stek en liten klutt och smaka om mer salt behövs, oftast inte.
    Stek i riktigt smör

  • Lenkan 6 september 2009

    Jag tycker att hemligheten med att få "det lilla extra" i smaken på köttbullar är en msk senap i smeten och sen inte ha andra kryddor än salt, vit- och svartpeppar. Löken är viktig, är det folk som är petiga på lökbitar går det utmärkt att riva ned löken i

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.