Hej!
Söker annorlunda/gamla julrecept, som typ glömts bort...!
ankiedfelt30 september 2010
här i finland är ett gammalt säkert kort på julen kålrotslåda, mumsigt som bara den :)
600 kålrot
vatten
salt
1 1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl grädde
2 ägg
1 dl sirap
salt
malen vitpeppar
Skala och dela kålrötterna i mindre bitar ,koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa kålrötterna till pure´,blanda i ströbröd,grädde och ägg, smaka av med salt,vitpeppar och sirap. Häll i ugnsform och gör vågor i smeten med baksidan av en matsked, strö över litet ströbröd och grädda i 175 grade till lådan fått fin färg ( ca 45 minuter). Äts tillsammans med övriga traditionella julrätter så som skinka,rosoll, sill och så vidare. Lycka till!
Eery30 september 2010
grisfötter. faktiskt hur äckligt som helst och det kan ju vara därför det är bortglömt...
och ja jag vet att det är en smaksak men det är ju bara brosk fett och klövar;)
Eery30 september 2010
grisfötter. faktiskt hur äckligt som helst och det kan ju vara därför det är bortglömt...
och ja jag vet att det är en smaksak men det är ju bara brosk fett och klövar{curl-lip}
Disen1 oktober 2010
Vet inte hur gamla recept som du är ute efter men detta är ett för mig gammalt recept. Jag har fått det från min mamma, men egentligen så är det mormors recept. Ingen jul utan denna korv. {eat}
grisfötter. faktiskt hur äckligt som helst och det kan ju vara därför det är bortglömt...
och ja jag vet att det är en smaksak men det är ju bara brosk fett och klövar{curl-lip}
Jag älskar grisfötter (Y) finns alltid på julbordet!
här i finland är ett gammalt säkert kort på julen kålrotslåda, mumsigt som bara den :)
600 kålrot
vatten
salt
1 1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl grädde
2 ägg
1 dl sirap
salt
malen vitpeppar
Skala och dela kålrötterna i mindre bitar ,koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa kålrötterna till pure´,blanda i ströbröd,grädde och ägg, smaka av med salt,vitpeppar och sirap. Häll i ugnsform och gör vågor i smeten med baksidan av en matsked, strö över litet ströbröd och grädda i 175 grade till lådan fått fin färg ( ca 45 minuter). Äts tillsammans med övriga traditionella julrätter så som skinka,rosoll, sill och så vidare. Lycka till!
72011 oktober 2010
Den finska kålrotslådan är kanongod !!!!!!
Har alltid med den på Julbordet....fast jag hyvlar över mycke smör innan jag ställer in den i ugnen
så att den blir så där knäckig.
Måste testas!!!!! Åhhhh va jag längtar till Jul !!!!!!!
justinethyme1 oktober 2010
I min finska kålrotslåda har jag någon potatis med bland kålrötterna och istället för ströbröd mannagryn, men inte lika mycket..Annars lika som receptet ovan
I min finska kålrotslåda har jag någon potatis med bland kålrötterna och istället för ströbröd mannagryn, men inte lika mycket..Annars lika som receptet ovan
Jag tillsätter en morot .....
Mat1lda1 oktober 2010
Hemgjord leverpastej hör hemma på julbordet :D gott både till potatis eller som pålägg!
Hej!
Söker annorlunda/gamla julrecept, som typ glömts bort...!
här i finland är ett gammalt säkert kort på julen kålrotslåda, mumsigt som bara den :)
600 kålrot
vatten
salt
1 1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl grädde
2 ägg
1 dl sirap
salt
malen vitpeppar
Skala och dela kålrötterna i mindre bitar ,koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa kålrötterna till pure´,blanda i ströbröd,grädde och ägg, smaka av med salt,vitpeppar och sirap. Häll i ugnsform och gör vågor i smeten med baksidan av en matsked, strö över litet ströbröd och grädda i 175 grade till lådan fått fin färg ( ca 45 minuter). Äts tillsammans med övriga traditionella julrätter så som skinka,rosoll, sill och så vidare. Lycka till!
grisfötter. faktiskt hur äckligt som helst och det kan ju vara därför det är bortglömt...
och ja jag vet att det är en smaksak men det är ju bara brosk fett och klövar;)
grisfötter. faktiskt hur äckligt som helst och det kan ju vara därför det är bortglömt...
och ja jag vet att det är en smaksak men det är ju bara brosk fett och klövar{curl-lip}
Vet inte hur gamla recept som du är ute efter men detta är ett för mig gammalt recept. Jag har fått det från min mamma, men egentligen så är det mormors recept. Ingen jul utan denna korv. {eat}
Köttkorv till julen
grisfötter. faktiskt hur äckligt som helst och det kan ju vara därför det är bortglömt...
och ja jag vet att det är en smaksak men det är ju bara brosk fett och klövar{curl-lip}
Jag älskar grisfötter (Y) finns alltid på julbordet!
Inkokta Grisfötter
Brunkål
Rödkål
här i finland är ett gammalt säkert kort på julen kålrotslåda, mumsigt som bara den :)
600 kålrot
vatten
salt
1 1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl grädde
2 ägg
1 dl sirap
salt
malen vitpeppar
Skala och dela kålrötterna i mindre bitar ,koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa kålrötterna till pure´,blanda i ströbröd,grädde och ägg, smaka av med salt,vitpeppar och sirap. Häll i ugnsform och gör vågor i smeten med baksidan av en matsked, strö över litet ströbröd och grädda i 175 grade till lådan fått fin färg ( ca 45 minuter). Äts tillsammans med övriga traditionella julrätter så som skinka,rosoll, sill och så vidare. Lycka till!
Den finska kålrotslådan är kanongod !!!!!!
Har alltid med den på Julbordet....fast jag hyvlar över mycke smör innan jag ställer in den i ugnen
så att den blir så där knäckig.
Måste testas!!!!! Åhhhh va jag längtar till Jul !!!!!!!
I min finska kålrotslåda har jag någon potatis med bland kålrötterna och istället för ströbröd mannagryn, men inte lika mycket..Annars lika som receptet ovan
Gammaldags julkorv
Skånsk Leverkorv
(Y) inkokt ål o äggröra är ett måste på vårat julbord
Julkorv, mammas
I min finska kålrotslåda har jag någon potatis med bland kålrötterna och istället för ströbröd mannagryn, men inte lika mycket..Annars lika som receptet ovan
Jag tillsätter en morot .....
Hemgjord leverpastej hör hemma på julbordet :D gott både till potatis eller som pålägg!
Åh tackar! Många spännande recept :)
Leverpastej