Helstekt kalkon fylld med citron, bacon, persilja, vitlök. Sen skulle man "täppa till" hålen med citronhalvor. Den var införd i ngn inrednings- eller mattidning i mitten av 80-talet. Jag gjorde den flera år, men nu hittar jag inte receptet.
Jättetacksam för alla spår som någon kan ha!
marjoh118 november 2008
Ett tips är väl kanske att kontakta en veckotidning som har receptbilaga och fråga om de har något recept som kan stämma in på det du beskriver.
Lycka till i ditt sökande:)
beritmaria16 december 2008
Har jag gjort. Jagade de på Allas och Hemmets veckotidning som sjutton. Men jag har insett att receptet nog var infört i någon sån där "fin" soffbordstidning, typ 94 eller något. Inredning och fina hus. Låg i väntrummet när jag och mitt X höll på med IVF.
freja7117 december 2008
Hej.
Jag hittade ett recept på "Vi-butikernas" hemsida.
Helstekt kalkon:
1 kalkon, vikt ca 5 kg
1 citron
0,5 dl smör, smält
salt
peppar
4 droppar soja
Tillagning
Amerikanarna äter kalkon till
Thanksgiving och till jul. Här får du ett recept på en god fyllning som Emma Fischer i stadsdelen Williamsburg brukar laga.
Fyllning:
- Stek baconskivorna i smör på het värme.
- Bred ut baconskivorna på en tallrik.
- Blanda de pressade vitlöksklyftorna, peppar, finskurna champinjoner och persilja och smula ner baconskivorna.
- Lägg i smör.
- Placera röran i en ugnssäker form och toppa med ostskivorna.
- Värm i ugnen till osten smält.
- Lägg fyllningen i kalkonen och stek den sedan i ugn enligt anvisningar nedan.
Helstekt kalkon:
- Sätt ugnen på 225°.
-Tina kalkonen. Dela citronen och
stoppa ena halvan i ”halsgropen” så att citronen fyller ut det tomma skinnet uppe vid halsen. Fäst eventuellt med en tandpetare.
-Stoppa fyllningen i kalkonen och bind ihop lårbenen. Gnid kalkonen med den andra citronhalvan. Blanda smöret med kryddor och soja och pensla kalkonen runt om.
- Stek kalkonen i ugn tills den blir brun runt om. Häll på vatten och sänk temperaturen till 175°. Stek vidare med ryggen uppåt och sedan med sidorna upp. Ös över lite stekspad då och då. Vänd bröstet uppåt den sista halvtimmen. Beräkna 45 minuters stektid per kilo kalkon.
Helstekt kalkon fylld med citron, bacon, persilja, vitlök. Sen skulle man "täppa till" hålen med citronhalvor. Den var införd i ngn inrednings- eller mattidning i mitten av 80-talet. Jag gjorde den flera år, men nu hittar jag inte receptet.
Jättetacksam för alla spår som någon kan ha!
Ett tips är väl kanske att kontakta en veckotidning som har receptbilaga och fråga om de har något recept som kan stämma in på det du beskriver.
Lycka till i ditt sökande:)
Har jag gjort. Jagade de på Allas och Hemmets veckotidning som sjutton. Men jag har insett att receptet nog var infört i någon sån där "fin" soffbordstidning, typ 94 eller något. Inredning och fina hus. Låg i väntrummet när jag och mitt X höll på med IVF.
Hej.
Jag hittade ett recept på "Vi-butikernas" hemsida.
Helstekt kalkon med fyllning
Tid ca: 2 tim +
Svårighetsgrad: Medium
Ingredienser
Fyllning:
6 skivor bacon
smör till stekning
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
1 dl champinjoner
3 dl persilja
2 msk smör
3 skivor cheddarost, riven
Helstekt kalkon:
1 kalkon, vikt ca 5 kg
1 citron
0,5 dl smör, smält
salt
peppar
4 droppar soja
Tillagning
Amerikanarna äter kalkon till
Thanksgiving och till jul. Här får du ett recept på en god fyllning som Emma Fischer i stadsdelen Williamsburg brukar laga.
Fyllning:
- Stek baconskivorna i smör på het värme.
- Bred ut baconskivorna på en tallrik.
- Blanda de pressade vitlöksklyftorna, peppar, finskurna champinjoner och persilja och smula ner baconskivorna.
- Lägg i smör.
- Placera röran i en ugnssäker form och toppa med ostskivorna.
- Värm i ugnen till osten smält.
- Lägg fyllningen i kalkonen och stek den sedan i ugn enligt anvisningar nedan.
Helstekt kalkon:
- Sätt ugnen på 225°.
-Tina kalkonen. Dela citronen och
stoppa ena halvan i ”halsgropen” så att citronen fyller ut det tomma skinnet uppe vid halsen. Fäst eventuellt med en tandpetare.
-Stoppa fyllningen i kalkonen och bind ihop lårbenen. Gnid kalkonen med den andra citronhalvan. Blanda smöret med kryddor och soja och pensla kalkonen runt om.
- Stek kalkonen i ugn tills den blir brun runt om. Häll på vatten och sänk temperaturen till 175°. Stek vidare med ryggen uppåt och sedan med sidorna upp. Ös över lite stekspad då och då. Vänd bröstet uppåt den sista halvtimmen. Beräkna 45 minuters stektid per kilo kalkon.
Hoppas att det är likt det recept du söker :)
Hälsningar
Ann