Vi är ett gäng som skall fira nyår tillsammans. Vi har bestämt oss för att bara servera huvudrätt och dessert, alltså ingen förrätt. Nu är det så att en av oss har kommit över hummer till ett väldigt förmånligt pris och vi skall därför ha hummer gratinerad med västerbottenost mm. till huvudrätt. Problemet vi har är att vi inte vet vad vi ska servera till den gratinerade hummern för att göra det mer matig och också mättande.
Vi hade på förslag att bara servera hummern med vitlöksbröd och en sallad, men det blev en del mutter i ledet från männen. Vad tycker ni?
Tacksam för tips och idéer!
jollo1029 december 2010
Risotto är otroligt gott och passar perfekt till hummer och är väldigt mättande!
chrisq29 december 2010
:DD jag hade gått på lite skaldjurstema lite räkor o kräftor med lite goda starka såser en hummersoppa till o sallad ost o pain riche o gratinerade hmmern klart lycka till
mariaengstrom29 december 2010
Surf and turf kanske kan vara ett alternativ?
cawn29 december 2010
Hos oss är det alltid gratinerad hummer till huvudrätt.Jag gör den med en röra på stekt svamp,ihopkokt grädde med massa riven ost,konjak och en ägggula.Sen lägger man i hummern.Strö mer ost över och gratinera.Detta är så mättande att man inte ska ha något mer än lite bröd för att suga upp den goda såsen med.Vårt problem är att när man ätit den är man så mätt att det är svårt med efterrätt .Någon som har förslag på någon festlig men lätt avslutning?
jollo1029 december 2010
En lätt fruktsallad
cawn29 december 2010
Skrivet av jollo10 den 29 dec 2010
En lätt fruktsallad
Är alltid gott,men det ska vara lite festligare än så.Vi har kört med frukt i olika lagar(hur sjuttsingen böjer man en lag flera???)Något bra tips på god lag?
chrisq29 december 2010
Skrivet av cawn den 29 dec 2010
Hos oss är det alltid gratinerad hummer till huvudrätt.Jag gör den med en röra på stekt svamp,ihopkokt grädde med massa riven ost,konjak och en ägggula.Sen lägger man i hummern.Strö mer ost över och gratinera.Detta är så mättande att man inte ska ha något mer än lite bröd för att suga upp den goda såsen med.Vårt problem är att när man ätit den är man så mätt att det är svårt med efterrätt .Någon som:DD har förslag på någon festlig men lätt avslutning?
:DDså som du gör har jag alltid gjort o det kan jag lova blir inte mätt på det o då har vi det som förrätt så en huvudrätt på det sitter fint annars får man ha en del till om hummern ska va huvudrätt mina gäster hade aldrig blivit mätta
mnf30 december 2010
Skrivet av cawn den 29 dec 2010
Skrivet av jollo10 den 29 dec 2010
En lätt fruktsallad
Är alltid gott,men det ska vara lite festligare än så.Vi har kört med frukt i olika lagar(hur sjuttsingen böjer man en lag flera???)Något bra tips på god lag?
Det är väl frukten som är pluralis och lagen singularis?
"olika frukter i lag" kanske :)
Mitt problem är hummer till förrätt, har aldrig vare sig ätit eller tillagat. Hur serveras hummer till förrätt?
Pontusrehn30 december 2010
Som avslutning, om den ska vara lätt, hade jag haft just olika färgglada frukter (kiwi, jordgubbar, stjärnfrukt, ananas) och till det möjligen en vit sorbet (champagnesorbet kanske?).
Om det inte räcker för mättnaden kan man ju ta en ostbricka innan det söta, alternativt låta gästerna välja om de vill ha ost och/eller frukttallrik. Cirka två-tre hårda ostar av olika karaktär (spanska fårostar, svensk västerbotten, schweizisk emmenthaler t.ex. och en mjuk ost såsom en brie på lättpastöriserad mjölk samt en grönmögelost (st. agur, gorgonzola, roquefort, kvibille).
cawn30 december 2010
Skrivet av Pontusrehn den 30 dec 2010
Som avslutning, om den ska vara lätt, hade jag haft just olika färgglada frukter (kiwi, jordgubbar, stjärnfrukt, ananas) och till det möjligen en vit sorbet (champagnesorbet kanske?).
Om det inte räcker för mättnaden kan man ju ta en ostbricka innan det söta, alternativt låta gästerna välja om de vill ha ost och/eller frukttallrik. Cirka två-tre hårda ostar av olika karaktär (spanska fårostar, svensk västerbotten, schweizisk emmenthaler t.ex. och en mjuk ost såsom en brie på lättpastöriserad mjölk samt en grönmögelost (st. agur, gorgonzola, roquefort, kvibille).
Nu är det bestämt och inhandlat.Det blev frukter i lag och en zabaionesås till.Kanske ett litet havreflarn till.Tack för alla tips!
Vi är ett gäng som skall fira nyår tillsammans. Vi har bestämt oss för att bara servera huvudrätt och dessert, alltså ingen förrätt. Nu är det så att en av oss har kommit över hummer till ett väldigt förmånligt pris och vi skall därför ha hummer gratinerad med västerbottenost mm. till huvudrätt. Problemet vi har är att vi inte vet vad vi ska servera till den gratinerade hummern för att göra det mer matig och också mättande.
Vi hade på förslag att bara servera hummern med vitlöksbröd och en sallad, men det blev en del mutter i ledet från männen. Vad tycker ni?
Tacksam för tips och idéer!
Risotto är otroligt gott och passar perfekt till hummer och är väldigt mättande!
:DD jag hade gått på lite skaldjurstema lite räkor o kräftor med lite goda starka såser en hummersoppa till o sallad ost o pain riche o gratinerade hmmern klart lycka till
Surf and turf kanske kan vara ett alternativ?
Hos oss är det alltid gratinerad hummer till huvudrätt.Jag gör den med en röra på stekt svamp,ihopkokt grädde med massa riven ost,konjak och en ägggula.Sen lägger man i hummern.Strö mer ost över och gratinera.Detta är så mättande att man inte ska ha något mer än lite bröd för att suga upp den goda såsen med.Vårt problem är att när man ätit den är man så mätt att det är svårt med efterrätt .Någon som har förslag på någon festlig men lätt avslutning?
En lätt fruktsallad
En lätt fruktsallad
Är alltid gott,men det ska vara lite festligare än så.Vi har kört med frukt i olika lagar(hur sjuttsingen böjer man en lag flera???)Något bra tips på god lag?
Hos oss är det alltid gratinerad hummer till huvudrätt.Jag gör den med en röra på stekt svamp,ihopkokt grädde med massa riven ost,konjak och en ägggula.Sen lägger man i hummern.Strö mer ost över och gratinera.Detta är så mättande att man inte ska ha något mer än lite bröd för att suga upp den goda såsen med.Vårt problem är att när man ätit den är man så mätt att det är svårt med efterrätt .Någon som:DD har förslag på någon festlig men lätt avslutning?
En lätt fruktsallad
Är alltid gott,men det ska vara lite festligare än så.Vi har kört med frukt i olika lagar(hur sjuttsingen böjer man en lag flera???)Något bra tips på god lag?
Det är väl frukten som är pluralis och lagen singularis?
"olika frukter i lag" kanske :)
Mitt problem är hummer till förrätt, har aldrig vare sig ätit eller tillagat. Hur serveras hummer till förrätt?
Som avslutning, om den ska vara lätt, hade jag haft just olika färgglada frukter (kiwi, jordgubbar, stjärnfrukt, ananas) och till det möjligen en vit sorbet (champagnesorbet kanske?).
Om det inte räcker för mättnaden kan man ju ta en ostbricka innan det söta, alternativt låta gästerna välja om de vill ha ost och/eller frukttallrik. Cirka två-tre hårda ostar av olika karaktär (spanska fårostar, svensk västerbotten, schweizisk emmenthaler t.ex. och en mjuk ost såsom en brie på lättpastöriserad mjölk samt en grönmögelost (st. agur, gorgonzola, roquefort, kvibille).
Som avslutning, om den ska vara lätt, hade jag haft just olika färgglada frukter (kiwi, jordgubbar, stjärnfrukt, ananas) och till det möjligen en vit sorbet (champagnesorbet kanske?).
Om det inte räcker för mättnaden kan man ju ta en ostbricka innan det söta, alternativt låta gästerna välja om de vill ha ost och/eller frukttallrik. Cirka två-tre hårda ostar av olika karaktär (spanska fårostar, svensk västerbotten, schweizisk emmenthaler t.ex. och en mjuk ost såsom en brie på lättpastöriserad mjölk samt en grönmögelost (st. agur, gorgonzola, roquefort, kvibille).