Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur firar du jul?

  • MrsC 19 november 2012

    I år har vi Juldagen med kalkon och Julstrumpa på Julafton och Julafton med alla julbordstillbehör på Annandagen pga. olika svårigheter att kunna träffas alla tillsammans, så det gäller att vara flexibel Det blir en spännande och annorlunda jul i år!! (H)

  • rosatalo 20 november 2012

    Jag har julpyntat som en galning. Alla familjens måsten finns på julbordet som ätes före Kalle Anka som jag tröttnat på redan för över 30 år sedan men genomlider. Efter detta konstaterar alla att, det var den julen det, nu är den över. I år ska mellersta sonen till Lycksele, till flickvännens morföräldrar och yngsta sonen tänker "dissa" julen med en tjejkompis, vilket innebär att han bara ska vara med på morgonen, för att sedan avlägsna sig. Näst yngsta sonen sover säkert bort halva dagen, äter och sätter sig vid datorn. Äldsta sonen kommer med sin sambo. Dottern kommer att närvara. Sedan kommer de förmodligen vilja spela " Risk " och utser mig som vanligt till att vara " FN ". Jag somnar under deras spel, trots att de är högljudda i sina ambitioner att ta över herraväldet över världen. Sedan är allt som händer Fn: s fel, för att hon sovit under sitt uppdrag. Maken kollar på TV. Sedan blir alla hungriga igen och lassar åter på sina tallrikar. Nu är det dags att åka till kyrkogården och tända ljus på graven till min förra make, de 3 äldsta barnens far som dog 1991. Vi har inga julklappar eftersom alla är vuxna och inga vill ha. När barnen var små, tog vi alltid en promenad på julaftonskvällen till pulkabacken efter att pappa köpt tidningen och i vanlig ordning missat jultomten, fanns det snö drog vi vuxna barnen i pulkorna till backen där alla var med och åkte. Ibland åkte vi bara på frosten elller det fuktiga gräset ( skam den som ger sig ) när snön uteblivit. Alla våra jular är alkoholfria. För övrigt brukar min mor med sin sambo vara hos oss för att avlägsna sig hem till sig under kvällen. Önskar alla " matklubbare " en GOD JUL, om nu någon mot förmodan orkat läsa ända hit!

  • DoctorWho 20 november 2012

    Vi brukade fira jul hos mormor med alla mammas syskon med familjer. Men nu firar vi var för sig. Mina kusiner tycker inte att det är jul utan att de får träffa oss så det blir morgonfika med en morbror och hans familj. Julbord med mina föräldrar och min enda moster och kanske också med min andra morbror med familj. På kvällen kommer min bror min sin familj och tittar på Carl-Bertils jul medan vi äter risgrynsgröt och skinkmacka. Kanske kaffe och kakor som avslutning om vi orkar med det. Hemgjort julgodis står framme och fylls på hela dagen.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.