Ja hur länge kan man ha en tillagad julskinka i kylskåpet inpackad i alumiumfolie?
Gnurf3 december 2008
Skinkan håller sig ungefär 1 vecka i kylskåp, nån gång har jag väl haft den drygt det oxå. Om skinkan står för länge i rumstemperatur förkortas hållbarheten. Sätt tillbaka den i kylskåpet så snabbt som möjligt, men frys annars bara in skinkan delad i lagoma bitar å plocka fram till wok å pastasås....(Y)
The_mama97mia3 december 2008
1 vecka är det jag har hört och sett med. Håller med Gnurf, frys in i bitar annars.
kajsa363 december 2008
Jag har börjat med att ha 2 mindre julskinkor.....jag gör i ordning 1 först som vi äter upp och sedan den andra...:p
kycklingsoppa3 december 2008
Tack så mycket för svaren :)
monac3 december 2008
ja fy vilken bakteriehärd det kan bli om den åker in och ut några dagar...:'(
Ät så mycket som går åt och tärna ner resten i pyttbitar...lägg i frysen. Till pasta,gratänger och just pytt! :)
systeryster3 december 2008
En annan fråga relevant till julmaten. Någon som vet hur länge en öppnad (inlagd) sillburk håller sig.Jag brukar alltid kasta den efter en vecka, men har fått för mig att den förmodligen klarar sig längre.:o
lenajeanette4 december 2008
Skrivet av kajsa36 den 3 dec 2008
Jag har börjat med att ha 2 mindre julskinkor.....jag gör i ordning 1 först som vi äter upp och sedan den andra...:p
(Y)
Så mycket godare det blir med skinka som är nygjord isf att stått i kyl och blivit torr samt åkt ut och in på bordet.
Jag ska också göra så i år.(Y)
kajsa364 december 2008
Ja precis.....:p jag tycker att det är jätte bra att göra så...:D (Y)
boz19654 december 2008
Skrivet av systeryster den 3 dec 2008
En annan fråga relevant till julmaten. Någon som vet hur länge en öppnad (inlagd) sillburk håller sig.Jag brukar alltid kasta den efter en vecka, men har fått för mig att den förmodligen klarar sig längre.:o
Den bör hålla iaf två veckor. Men eftersom lagen är såpass sur är bakterier inte nåt större problem, det är snarare så att den börjar oxidera (härskna) och smaka allmänt illa på grund av detta. Bakterierna börjar inte bli nåt problem innan sillen för länge sedan har härsknat och smakar illa. Så länge sillen smakar bra kan du äta den. Såvida den inte åker jojo in och ut ur kylen och blir varm mellan varven, då trivs bakterierna riktigt bra.
systeryster6 december 2008
Skrivet av boz1965 den 4 dec 2008
Skrivet av systeryster den 3 dec 2008
En annan fråga relevant till julmaten. Någon som vet hur länge en öppnad (inlagd) sillburk håller sig.Jag brukar alltid kasta den efter en vecka, men har fått för mig att den förmodligen klarar sig längre.:o
Den bör hålla iaf två veckor. Men eftersom lagen är såpass sur är bakterier inte nåt större problem, det är snarare så att den börjar oxidera (härskna) och smaka allmänt illa på grund av detta. Bakterierna börjar inte bli nåt problem innan sillen för länge sedan har härsknat och smakar illa. Så länge sillen smakar bra kan du äta den. Såvida den inte åker jojo in och ut ur kylen och blir varm mellan varven, då trivs bakterierna riktigt bra.
Tack, för upplysningen.Något jag undrat över länge men inte kommit ihåg att fråga om?:)
Ja hur länge kan man ha en tillagad julskinka i kylskåpet inpackad i alumiumfolie?
Skinkan håller sig ungefär 1 vecka i kylskåp, nån gång har jag väl haft den drygt det oxå. Om skinkan står för länge i rumstemperatur förkortas hållbarheten. Sätt tillbaka den i kylskåpet så snabbt som möjligt, men frys annars bara in skinkan delad i lagoma bitar å plocka fram till wok å pastasås....(Y)
1 vecka är det jag har hört och sett med. Håller med Gnurf, frys in i bitar annars.
Jag har börjat med att ha 2 mindre julskinkor.....jag gör i ordning 1 först som vi äter upp och sedan den andra...:p
Tack så mycket för svaren :)
ja fy vilken bakteriehärd det kan bli om den åker in och ut några dagar...:'(
Ät så mycket som går åt och tärna ner resten i pyttbitar...lägg i frysen. Till pasta,gratänger och just pytt! :)
En annan fråga relevant till julmaten. Någon som vet hur länge en öppnad (inlagd) sillburk håller sig.Jag brukar alltid kasta den efter en vecka, men har fått för mig att den förmodligen klarar sig längre.:o
Jag har börjat med att ha 2 mindre julskinkor.....jag gör i ordning 1 först som vi äter upp och sedan den andra...:p
(Y)
Så mycket godare det blir med skinka som är nygjord isf att stått i kyl och blivit torr samt åkt ut och in på bordet.
Jag ska också göra så i år.(Y)
Ja precis.....:p jag tycker att det är jätte bra att göra så...:D (Y)
En annan fråga relevant till julmaten. Någon som vet hur länge en öppnad (inlagd) sillburk håller sig.Jag brukar alltid kasta den efter en vecka, men har fått för mig att den förmodligen klarar sig längre.:o
Den bör hålla iaf två veckor. Men eftersom lagen är såpass sur är bakterier inte nåt större problem, det är snarare så att den börjar oxidera (härskna) och smaka allmänt illa på grund av detta. Bakterierna börjar inte bli nåt problem innan sillen för länge sedan har härsknat och smakar illa. Så länge sillen smakar bra kan du äta den. Såvida den inte åker jojo in och ut ur kylen och blir varm mellan varven, då trivs bakterierna riktigt bra.
En annan fråga relevant till julmaten. Någon som vet hur länge en öppnad (inlagd) sillburk håller sig.Jag brukar alltid kasta den efter en vecka, men har fått för mig att den förmodligen klarar sig längre.:o
Den bör hålla iaf två veckor. Men eftersom lagen är såpass sur är bakterier inte nåt större problem, det är snarare så att den börjar oxidera (härskna) och smaka allmänt illa på grund av detta. Bakterierna börjar inte bli nåt problem innan sillen för länge sedan har härsknat och smakar illa. Så länge sillen smakar bra kan du äta den. Såvida den inte åker jojo in och ut ur kylen och blir varm mellan varven, då trivs bakterierna riktigt bra.
Tack, för upplysningen.Något jag undrat över länge men inte kommit ihåg att fråga om?:)