Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkryddade köttbullar

  • lillawe 24 november 2008

    Har ni någon annorlunda och trevlig krydda på köttfärsen till jul?

  • zonale 24 november 2008

    Jag brukar tillsätta en aning kryddpeppar. Ska bli intressant att ev få mer tips.

  • Disen 24 november 2008

    Jag brukar göra köttbullar med lite senap i. :D Tycker att det känns mest juligt. :p
    Sen är ju malen kryddpeppar ett alternativ.

  • lillawe 24 november 2008

    Senap låter spännande! Jag brukar själv använda mig av krydpeppar:)

  • monac 24 november 2008

    lite ingefära och en dutt kanel i färsen,mycket gott!:)

  • elpatron 24 november 2008

    ett dussin Naga Jolokia i färsen så det blir lite sting i bullarna

  • lillawe 24 november 2008

    Hmmm, vad är Naga Jolokia för krydda? tror knappast att den finns här på landsbygden..:o

  • elpatron 24 november 2008

    Skrivet av lillawe den 24 nov 2008

    Hmmm, vad är Naga Jolokia för krydda? tror knappast att den finns här på landsbygden..:o


    jag har google på min dator, har inte du?
    N J har över 1 miljon i Scoville (Y)

    http://www.google.se/search?q=naga+jolokia&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

  • irko 24 november 2008

    Skrivet av lillawe den 24 nov 2008

    Hmmm, vad är Naga Jolokia för krydda? tror knappast att den finns här på landsbygden..:o


    Håller med, va tusan är Naga Jolokia?
    Kanel och lite stötta nejlikor är toppen i färsen!

  • stepp567 24 november 2008

    Jag har tabasco i min färs!

  • elpatron 24 november 2008

    Skrivet av Norrbacka den 24 nov 2008

    Skrivet av lillawe den 24 nov 2008

    Hmmm, vad är Naga Jolokia för krydda? tror knappast att den finns här på landsbygden..:o


    Håller med, va tusan är Naga Jolokia?


    Har du inte heller Google?

    jag sparade tom besväret åt er o la ut länken, men ni orkar inte klicka heller utan jag ska förklara det? Googla och läs så lär ni er vad det är :Z

    1 miljon Scoville säger väl allt...

  • ceciiak 24 november 2008

    Jag provade sambal olek och lite spiskummin och så lite salt förstås. Jättegott!

  • babbs 24 november 2008

    Jag tror nog att Naga Jolokia blir lite för hett i julköttbullarna om man inte är indier, men lite vanlig hederlig spansk peppar förhöjer ju smaken och gör dem lite hetare.

  • elpatron 24 november 2008

    oElek

  • systeryster 24 november 2008

    Nu kanske min svärmor kommer och spökar för mig när jag avslöjar hennes hemliga tips.:'(
    Man tar lite av ansjovisspadet till jansson även i köttbullssmeten, då får du både sältan och kryddpepper på en gång.:D

  • monac 24 november 2008

    smart..de kanske jag provar oxå!:)
    Tror svärmor ler där i sin himmel:D

  • lillawe 24 november 2008

    Ansjovisspad ! Det får det nog bli.(Y) känns lite "juligt":)

  • irko 24 november 2008

    Skrivet av elpatron den 24 nov 2008

    Skrivet av Norrbacka den 24 nov 2008

    Skrivet av lillawe den 24 nov 2008

    Hmmm, vad är Naga Jolokia för krydda? tror knappast att den finns här på landsbygden..:o


    Håller med, va tusan är Naga Jolokia?


    Har du inte heller Google?

    jag sparade tom besväret åt er o la ut länken, men ni orkar inte klicka heller utan jag ska förklara det? Googla och läs så lär ni er vad det är :Z

    1 miljon Scoville säger väl allt...

    Jodå, jag har Google och Eniro mm mm MEN jag tänkte inte på de:Z
    F´låt!

  • safir74 24 november 2008

    Jag använder mig av Kockens Köttfärskrydda: vitpeppar,kryddpeppar och ingefära. Den har jag i alla mina köttfärsrätter men även i grytor året om :D

  • monac 24 november 2008

    persilja och vitlök,fint fint hackad röd chilli...mums!
    kanske inte så himla "juligt" men ändå!:)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.