400g köttfärs
1 1/4 dl ströbröd
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk riven gul lök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm malen kryddpeppar
smör till stekning
Blanda ströbröd och grädde.
Låt svälla.
Blanda färs, riven gul lök, ägg, salt och kryddpeppar.
Tillsätt ströbrödsblandningen.
Blanda.
Forma till jämna köttbullar och stek.
Efterstek i ugnen i ca 200 grader typ en kvart/20 minuter så slipper du stå och steka i all evighet.
Garanterat goda julköttbullar!!!!(Y)
elpatron24 november 2008
Hjuliga köttbullar har inga ekrar såg jag i en kokbok, stämmer det?
min mamma brukar göra köttfärsbiffar till jul & steker lite mindre köttbullar . Men hon hackar i lite rödbeter i färsen . Blir underbart gått ! (L)
dePaul25 november 2008
De kryddor jag använder för att få köttbullarna extra juliga är: kryddpeppar, nymalen vipeppar, muskotnöt (riven), senap, Worcestershiresås/Teriyakisås (för en liten touch av sötman framför allt). Har jag inte dessa såser så går det bra med honung/sirap.
En annan variant brukar inkludera malen nejlika eller Epice Riche.
~Paul~
neta12 december 2010
Skrivet av systeryster den 24 nov 2008
Nu kanske min svärmor kommer och spökar för mig när jag avslöjar hennes hemliga tips.:'(
Man tar lite av ansjovisspadet till jansson även i köttbullssmeten, då får du både sältan och kryddpepper på en gång.:D
neta12 december 2010
Skrivet av systeryster den 24 nov 2008
Nu kanske min svärmor kommer och spökar för mig när jag avslöjar hennes hemliga tips.:'(
Man tar lite av ansjovisspadet till jansson även i köttbullssmeten, då får du både sältan och kryddpepper på en gång.:D
mammasdator112 december 2010
Jag brukar oxå ta spadet från anjovisen och dessutom grädde, riven färsk ingefära efter smak, kryddpeppar o som extra smak förhöjare en liten dutt socker!
Dom ska stekas i smör! Väldigt viktigt enligt min hädangångna farmor som blandade kalvfärs i blandfärsen!
Lite överkurs kan tyckas, men hon gjorde världens goaste köttbullar varje jul!
Mmmums!
Jag brukar oxå ta spadet från anjovisen och dessutom grädde, riven färsk ingefära efter smak, kryddpeppar o som extra smak förhöjare en liten dutt socker!
Dom ska stekas i smör! Väldigt viktigt enligt min hädangångna farmor som blandade kalvfärs i blandfärsen!
Lite överkurs kan tyckas, men hon gjorde världens goaste köttbullar varje jul!
Mmmums!
Sade alltid min mormor med (L) Dock gjorde hon på älgfärs men smöret som sagt är viktigt!
yvonnehelena12 december 2010
Jag har använt samma köttbullsrecept i åratal och dom är supergoda. Det är ingefära och malen kryddpeppar som avgör det hela och så förstås lite råriven gul lök i. Om man inte vill ha "julsmak" på köttbullarna så uteslut kryddpepparn. {snowman}
margitkallgren12 december 2010
Förra året gjorde jag Pernilla Wahlgrens köttbullar från TV-program. Lösbladet har förkommit. Har någon detta skulle jag bli jätteglad. Margit
Nu skall jag steka Gammelmormors köttbullar
och den smeten innehåller bl.a. ansjovisfiléer, ansjovisspad. och kryddpeppar. De köttbullarna skall bli spännande att smaka hur de blir.
Bumbis12 december 2010
Skrivet av margitkallgren den 12 dec 2010
Förra året gjorde jag Pernilla Wahlgrens köttbullar från TV-program. Lösbladet har förkommit. Har någon detta skulle jag bli jätteglad. Margit
Gå in på www.pernillawahlgren.se och sök på köttbullar så kommer receptet fram.
Dom här är juliga o goda(Y)
Köttbullar
Ett klassiskt SNABBtips till färdigköpta köttbullar - stek dom med kryddpeppar i pannan för mer julig doft och smak.
eller woka dom i granris för den ultimata julsmaken (H)
Juliga köttbullar
http://www.matklubben.se/recept/juliga_koettbullar_54436.html
:)
Julköttbullar 40 st
400g köttfärs
1 1/4 dl ströbröd
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk riven gul lök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm malen kryddpeppar
smör till stekning
Blanda ströbröd och grädde.
Låt svälla.
Blanda färs, riven gul lök, ägg, salt och kryddpeppar.
Tillsätt ströbrödsblandningen.
Blanda.
Forma till jämna köttbullar och stek.
Efterstek i ugnen i ca 200 grader typ en kvart/20 minuter så slipper du stå och steka i all evighet.
Garanterat goda julköttbullar!!!!(Y)
Hjuliga köttbullar har inga ekrar såg jag i en kokbok, stämmer det?
Har lagt in 2 olika recept på "julköttbullar".
Julköttbullar med mersmak
Baconfrästa köttbullar
min mamma brukar göra köttfärsbiffar till jul & steker lite mindre köttbullar . Men hon hackar i lite rödbeter i färsen . Blir underbart gått ! (L)
De kryddor jag använder för att få köttbullarna extra juliga är: kryddpeppar, nymalen vipeppar, muskotnöt (riven), senap, Worcestershiresås/Teriyakisås (för en liten touch av sötman framför allt). Har jag inte dessa såser så går det bra med honung/sirap.
En annan variant brukar inkludera malen nejlika eller Epice Riche.
~Paul~
Nu kanske min svärmor kommer och spökar för mig när jag avslöjar hennes hemliga tips.:'(
Man tar lite av ansjovisspadet till jansson även i köttbullssmeten, då får du både sältan och kryddpepper på en gång.:D
Nu kanske min svärmor kommer och spökar för mig när jag avslöjar hennes hemliga tips.:'(
Man tar lite av ansjovisspadet till jansson även i köttbullssmeten, då får du både sältan och kryddpepper på en gång.:D
Jag brukar oxå ta spadet från anjovisen och dessutom grädde, riven färsk ingefära efter smak, kryddpeppar o som extra smak förhöjare en liten dutt socker!
Dom ska stekas i smör! Väldigt viktigt enligt min hädangångna farmor som blandade kalvfärs i blandfärsen!
Lite överkurs kan tyckas, men hon gjorde världens goaste köttbullar varje jul!
Mmmums!
Jag brukar oxå ta spadet från anjovisen och dessutom grädde, riven färsk ingefära efter smak, kryddpeppar o som extra smak förhöjare en liten dutt socker!
Dom ska stekas i smör! Väldigt viktigt enligt min hädangångna farmor som blandade kalvfärs i blandfärsen!
Lite överkurs kan tyckas, men hon gjorde världens goaste köttbullar varje jul!
Mmmums!
Sade alltid min mormor med (L) Dock gjorde hon på älgfärs men smöret som sagt är viktigt!
Jag har använt samma köttbullsrecept i åratal och dom är supergoda. Det är ingefära och malen kryddpeppar som avgör det hela och så förstås lite råriven gul lök i. Om man inte vill ha "julsmak" på köttbullarna så uteslut kryddpepparn. {snowman}
Förra året gjorde jag Pernilla Wahlgrens köttbullar från TV-program. Lösbladet har förkommit. Har någon detta skulle jag bli jätteglad. Margit
I förrgår lagade jag
Köttbullar med senap och ättiksgurka
och
Goda köttbullar
en smet med bl.a. sirap, dijonsenap och timjan.
Nu skall jag steka
Gammelmormors köttbullar
och den smeten innehåller bl.a. ansjovisfiléer, ansjovisspad. och kryddpeppar. De köttbullarna skall bli spännande att smaka hur de blir.
Förra året gjorde jag Pernilla Wahlgrens köttbullar från TV-program. Lösbladet har förkommit. Har någon detta skulle jag bli jätteglad. Margit
Gå in på www.pernillawahlgren.se och sök på köttbullar så kommer receptet fram.
Julköttbullar med rödlök o senap
Det här är mammas och mitt recept som vi exprimenterade fram förra året.
Vi har precis gjort årets första satts idag :)
Testade precis detta recept! Mycket gott med ordentligt med kanel. Sen är grädden ett måste till jul
Julköttbullar med kanel
(Y)era köttbullar är säkert goda men tror man kör sitt i alla fall enbart kryddpeppar tillkommer