Har ni något gott recept på en "rulle" med matig fyllning som jag kan ha på julbordet? :)
ThomasP4 december 2015
Jag har en kantarellrulle på min receptsida som man kan variera fyllningen som man vill. Det är en typ petit choux smet som görs i långpanna. Man kan servera den med kall med skaldjurstuvning som ett förslag. Mvh Thomas Persson
Mjukt Tunnbröd. Bred på smör. Blanda lika delar mimosasallad, rödbetssallad, och legymsallad.
Bred på ett lager på brödet och riven gräddost på. Lägg på tunna skivor av skinka och oxtunga, eller de kött du har på Julbordet och avsluta med lite av Johnnys Senap sötstark. Rulla ihop som en tunnbrödrulle och en Julöl ... {snowman}
poffa18 december 2015
Ett förslag som inte kräver för mycket tid är att:
Gör en blandning av färskost, finhackad rödlök, finkrossad/grönpeppar, färsk körvel.
Ta ett tunnbröd.
Bred ut ett lager på varje tunnbröd.
Ta tunna skivor av lax och täck tunnbrödet.
Givetvis kan man själva välja om man om man vill ha en sorts lax eller en kombination av olika sorters laxar.
Exempelvis gravad/rimmad/rökt/najadlax.
Najadlax = lätt gravad Därefter torkas den och läggs i rökskåpet för att kallrökas.
Sedan ska tunnbrödet rullas ihop och plastas in i folie, tajt och ordentligt utan att fyllningen kläms ut.
Lägg rullarna några timmar i kylen så att dom går lättare att skiva upp, går att göra dagen innan servering.
Alternativt om man gör dom långt i förväg så lägg dessa i frysen.
Min rekommendation är att använda en vass laxkniv, för att få snygga snitt.
Lycka till.
annelie2918 december 2015
Skrivet av poffa den 18 dec 2015
Ett förslag som inte kräver för mycket tid är att:
Gör en blandning av färskost, finhackad rödlök, finkrossad/grönpeppar, färsk körvel.
Ta ett tunnbröd.
Bred ut ett lager på varje tunnbröd.
Ta tunna skivor av lax och täck tunnbrödet.
Givetvis kan man själva välja om man om man vill ha en sorts lax eller en kombination av olika sorters laxar.
Exempelvis gravad/rimmad/rökt/najadlax.
Najadlax = lätt gravad Därefter torkas den och läggs i rökskåpet för att kallrökas.
Sedan ska tunnbrödet rullas ihop och plastas in i folie, tajt och ordentligt utan att fyllningen kläms ut.
Lägg rullarna några timmar i kylen så att dom går lättare att skiva upp, går att göra dagen innan servering.
Alternativt om man gör dom långt i förväg så lägg dessa i frysen.
Min rekommendation är att använda en vass laxkniv, för att få snygga snitt.
Har ni något gott recept på en "rulle" med matig fyllning som jag kan ha på julbordet? :)
Jag har en kantarellrulle på min receptsida som man kan variera fyllningen som man vill. Det är en typ petit choux smet som görs i långpanna. Man kan servera den med kall med skaldjurstuvning som ett förslag. Mvh Thomas Persson
Denna kanske, jag gör den med dillstuvade räkor också ibland Crepesrulle med gräddfilsfyllning
God Jul
Detta kan kanske va nåt?
Tunnbrödsrulle med Gubbröra
Mjukt Tunnbröd. Bred på smör. Blanda lika delar mimosasallad, rödbetssallad, och legymsallad.
Bred på ett lager på brödet och riven gräddost på. Lägg på tunna skivor av skinka och oxtunga, eller de kött du har på Julbordet och avsluta med lite av Johnnys Senap sötstark. Rulla ihop som en tunnbrödrulle och en Julöl ... {snowman}
Ett förslag som inte kräver för mycket tid är att:
Gör en blandning av färskost, finhackad rödlök, finkrossad/grönpeppar, färsk körvel.
Ta ett tunnbröd.
Bred ut ett lager på varje tunnbröd.
Ta tunna skivor av lax och täck tunnbrödet.
Givetvis kan man själva välja om man om man vill ha en sorts lax eller en kombination av olika sorters laxar.
Exempelvis gravad/rimmad/rökt/najadlax.
Najadlax = lätt gravad Därefter torkas den och läggs i rökskåpet för att kallrökas.
Sedan ska tunnbrödet rullas ihop och plastas in i folie, tajt och ordentligt utan att fyllningen kläms ut.
Lägg rullarna några timmar i kylen så att dom går lättare att skiva upp, går att göra dagen innan servering.
Alternativt om man gör dom långt i förväg så lägg dessa i frysen.
Min rekommendation är att använda en vass laxkniv, för att få snygga snitt.
Lycka till.
Ett förslag som inte kräver för mycket tid är att:
Gör en blandning av färskost, finhackad rödlök, finkrossad/grönpeppar, färsk körvel.
Ta ett tunnbröd.
Bred ut ett lager på varje tunnbröd.
Ta tunna skivor av lax och täck tunnbrödet.
Givetvis kan man själva välja om man om man vill ha en sorts lax eller en kombination av olika sorters laxar.
Exempelvis gravad/rimmad/rökt/najadlax.
Najadlax = lätt gravad Därefter torkas den och läggs i rökskåpet för att kallrökas.
Sedan ska tunnbrödet rullas ihop och plastas in i folie, tajt och ordentligt utan att fyllningen kläms ut.
Lägg rullarna några timmar i kylen så att dom går lättare att skiva upp, går att göra dagen innan servering.
Alternativt om man gör dom långt i förväg så lägg dessa i frysen.
Min rekommendation är att använda en vass laxkniv, för att få snygga snitt.
Lycka till.