Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

julskinka +glögg?

  • hammer2 19 december 2008

    finns det någon här som har testat att koka julskinkan i glögg? resultat?

  • The_mama97mia 22 december 2008

    nej du, jag köpte färdigkokt... men det låter spännande med glöggkokning? Det finns ju en hel del recept på coca-colamarinerade stekar o annat, och det måste väl gå jättebra att ha ett sött kokspad till skinkan, fast med glögg då.
    Vore skoj att höra om ngn testat????

  • renlund68 22 december 2008

    näe , men jag har först stekt prinskorven och sedan sjudit den i glögg ett par minuter med ett otroligt gott reslutat!!!

  • systeryster 22 december 2008

    Hällde julmust i en brunsås igår men den fick inte godkänt av familjen,.Glögg till skinkan har jag inte provat ,men det låter spännande.:)

  • vrghost 19 december 2012

    Did you ever try making glögg julskinka?

    (I do speak swedish, but don't have a Swedish keyboard, and most people find Swedish written without the Swedish letters rather annoying:) )

    So, have been making pepsi ham for the last couple of years (so tasty, but I've done it enough times now, for the record, always use pepsi, it makes a better one that if cooked in Coca Cola).

    So my thoughts was that Swedish Glogg should give a similar effect to Pepsi, as the Swedish Glogg is quite sweet and the spices could add an interesting flavour. But of course it could go the other way.

    My thinking was that I'll cook the gammon (uncooked ham) for the set number of hours in glogg, adding some pepper, onion, bay leves. Thinking I might exchange the onion for a orange or possibly add rasins or something. Also possibly use some Chartreuse but not certain

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.