Jag har köpt en färdigkokt skinka, men den var inget vidare. Nu tänkte jag fixa en julskinka i helgen men har ingen stor kastrull. Finns det nån som har ett bra recept på hur man fixar julskinkan i ugnen?
evaldo20 december 2007
Skölj av skinkan och stick in en termometer så spetsen kommer i den tjockaste delen av skinkan.
Svep in skinkan väl i aluminiumfolie till ett tättslutande paket.
Lägg den i en långpanna och sätt in den i 175 grader varnm ugn.
Beräkna ca 50 minuter per kilo skinka.
Avbryt tilolagningen när termometern visar 70 grader då har skinkan sin karktäristiska smak.
Låt den svalna i folien något.
Lossa folien försiktigt så att inte ecv. spad rinner bort.
Spara ev. sky som doppespad
Ta bort nät och svål när skinkan svalnat något.
Griljering:
Vispa ihop 1ägg med 1 msk senap.
Pensla skinkan runt om med blandningen och strö till sist siktat ströbröd över hela skinkan.
Sätt in den i 200 grader varm ugn och griljera tills den får fin färg ca 15 minuter.
Sen är det bara att smaska på den. Gott gott.(Y):p
Queenie20 december 2007
Tack så hemskt mycket evaldo, då är julen räddad!
(Y)
Carina6920 december 2007
När vi lagade vår skinka igår hade vi ugnen på 125 grader och utan folie runt, på nedersta falsen. Det tar lite längre tid men skinkan blev "saftig" och mycket god. Den bästa vi någonsin tillagat.:)
Jag har köpt en färdigkokt skinka, men den var inget vidare. Nu tänkte jag fixa en julskinka i helgen men har ingen stor kastrull. Finns det nån som har ett bra recept på hur man fixar julskinkan i ugnen?
Skölj av skinkan och stick in en termometer så spetsen kommer i den tjockaste delen av skinkan.
Svep in skinkan väl i aluminiumfolie till ett tättslutande paket.
Lägg den i en långpanna och sätt in den i 175 grader varnm ugn.
Beräkna ca 50 minuter per kilo skinka.
Avbryt tilolagningen när termometern visar 70 grader då har skinkan sin karktäristiska smak.
Låt den svalna i folien något.
Lossa folien försiktigt så att inte ecv. spad rinner bort.
Spara ev. sky som doppespad
Ta bort nät och svål när skinkan svalnat något.
Griljering:
Vispa ihop 1ägg med 1 msk senap.
Pensla skinkan runt om med blandningen och strö till sist siktat ströbröd över hela skinkan.
Sätt in den i 200 grader varm ugn och griljera tills den får fin färg ca 15 minuter.
Sen är det bara att smaska på den. Gott gott.(Y):p
Tack så hemskt mycket evaldo, då är julen räddad!
(Y)
När vi lagade vår skinka igår hade vi ugnen på 125 grader och utan folie runt, på nedersta falsen. Det tar lite längre tid men skinkan blev "saftig" och mycket god. Den bästa vi någonsin tillagat.:)