Jaghar en gång ätit långkål när jag var på julbord, det var fantastiskt gott, men hur gör man?
14 december 2000
Köp helst färsk grönkål (men det funkar även med affärernas frysta). Repa grönkålen och förväll den i lite saltat vatten ca 10 min. Sila bort vattnet och hacka den kokta grönkålen. Smält en ganska stor klick smör i en stekpanna och lägg i grönkålen och stek den i några minuter. Ringla över lite sirap och fortsätt att steka. Häll över grädde som får koka in lite grand. Salta och peppra (svartpeppar) efter smak. Man kan med fördel frysa in grökålen efter att man kokt och hackat den, då slipper man allt böket med att repa och förvälla på julafton.I det traditionella receptetingår skinkspad, vilket vi har uteslutit här.Lycka till!
Jaghar en gång ätit långkål när jag var på julbord, det var fantastiskt gott, men hur gör man?
Köp helst färsk grönkål (men det funkar även med affärernas frysta). Repa grönkålen och förväll den i lite saltat vatten ca 10 min. Sila bort vattnet och hacka den kokta grönkålen. Smält en ganska stor klick smör i en stekpanna och lägg i grönkålen och stek den i några minuter. Ringla över lite sirap och fortsätt att steka. Häll över grädde som får koka in lite grand. Salta och peppra (svartpeppar) efter smak. Man kan med fördel frysa in grökålen efter att man kokt och hackat den, då slipper man allt böket med att repa och förvälla på julafton.I det traditionella receptetingår skinkspad, vilket vi har uteslutit här.Lycka till!