Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långkål?

  • 13 december 2000

    Jaghar en gång ätit långkål när jag var på julbord, det var fantastiskt gott, men hur gör man?

  • 14 december 2000

    Köp helst färsk grönkål (men det funkar även med affärernas frysta). Repa grönkålen och förväll den i lite saltat vatten ca 10 min. Sila bort vattnet och hacka den kokta grönkålen. Smält en ganska stor klick smör i en stekpanna och lägg i grönkålen och stek den i några minuter. Ringla över lite sirap och fortsätt att steka. Häll över grädde som får koka in lite grand. Salta och peppra (svartpeppar) efter smak. Man kan med fördel frysa in grökålen efter att man kokt och hackat den, då slipper man allt böket med att repa och förvälla på julafton.I det traditionella receptetingår skinkspad, vilket vi har uteslutit här.Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.