Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långkål

  • 14 december 2003

    Jaghar en gång ätit långkål när jag var på julbord, det var fantastiskt gott, men hur gör man?

  • evaldo 23 december 2007

    Halländsk långkål
    Portioner: 8-10

    1 kg grönkål
    5 dl skinkspad eller köttbuljong (tärning + vatten)
    2 msk margarin eller smör
    2 dl vispgrädde
    1 tsk stött fänkål
    1 tsk socker
    1-2 tsk salt
    1 krm mald vitpeppar


    Koka kålen mjuk i skinkspad eller buljong i en gryta ca 20 min.
    Ta upp och hacka grönkålen, gärna i m matberedare.
    Spadet kan sparas som grund till soppa. Hetta upp matfettet i en gryta. När det är ljusgult och slutat skumma läggs grönkålen i och får fräsa några min.
    Häll på grädden och låt puttra utan lock ca 10 min.
    Smaka av med fänkål, socker, salt och peppar.
    Långkålen är god till skinka, köttbullar, julkorv och revbensspjäll.

  • farmoringer 24 december 2007

    Hallå där, inte vill jag då ha fänkål i min långkål. Men annars stämde receptet bra..:)

  • evaldo 24 december 2007

    Jag vet inte om fänkål hör hemma i långkålen men det stod så i receptet. Det är inte mitt eget.

  • anluk 24 december 2007

    Har det på min receptsida. Mycket gott!!!

  • farmoringer 24 december 2007

    Ja, jag älskar långkål...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.