jag ska baka lussebullar. men hur gör man. sökte på det här, men de flesta innehåller kesell m.m
jag kan för livet inte komma ihåg hur ja brukar göra,
om man tar receptet på baksidan av mjölpaket att göra kanelbullar, men häller i saffran i degen o gör lussebullar, blir de bra, är de inte så folk brukar göra?
( säkert inget fel på de recept som fanns här)
någon som vet?
frucaos30 november 2009
De blir väldigt saftiga och fina om du har kesella i degen, personligen skulle jag aldrig baka dem utan!
miss_flurrie30 november 2009
ingen som vet?:(
gottgris30 november 2009
de här lussekatterna bakar jag varje år:
150 g smält marg
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 dl socker
1,5 l mjöl
2 påsar saffran
Uli30 november 2009
mitt lusebulle recept ar samme som bitt vanliga vetebrods recept men med 50 gram mer smor och 1/2 dl mer socker is smeten. smalt inte smoret utan ror in det osmalt i degen. jatte saftiga och latta och goda. mums mums! :)
amoz30 november 2009
Jag tillsätter ett ägg i den vanliga vetedegen!!!!!
lena430 november 2009
Går jättebra att baka på vanlig vetedeg. Jag tillsätter ochså ett ägg och en tesked hjorthornssalt gör att degen jäser mycket bättre.
bakakaka30 november 2009
Jag gör vanlig bulldeg men har i mer socker eftersom det inte är någon söt fyllning i lussekatter. Sen har jag i 1 gr saffran till 5 dl mjölk. Kesella har jag slutat använda eftersom jag ett år bakade en omgång med Kesella och en omgång utan. Ingen av de jag bjöd på båda sorterna kunde säga vilka det var Kesella i. :(
jag ska baka lussebullar. men hur gör man. sökte på det här, men de flesta innehåller kesell m.m
jag kan för livet inte komma ihåg hur ja brukar göra,
om man tar receptet på baksidan av mjölpaket att göra kanelbullar, men häller i saffran i degen o gör lussebullar, blir de bra, är de inte så folk brukar göra?
( säkert inget fel på de recept som fanns här)
någon som vet?
De blir väldigt saftiga och fina om du har kesella i degen, personligen skulle jag aldrig baka dem utan!
ingen som vet?:(
de här lussekatterna bakar jag varje år:
150 g smält marg
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 dl socker
1,5 l mjöl
2 påsar saffran
mitt lusebulle recept ar samme som bitt vanliga vetebrods recept men med 50 gram mer smor och 1/2 dl mer socker is smeten. smalt inte smoret utan ror in det osmalt i degen. jatte saftiga och latta och goda. mums mums! :)
Jag tillsätter ett ägg i den vanliga vetedegen!!!!!
Går jättebra att baka på vanlig vetedeg. Jag tillsätter ochså ett ägg och en tesked hjorthornssalt gör att degen jäser mycket bättre.
Jag gör vanlig bulldeg men har i mer socker eftersom det inte är någon söt fyllning i lussekatter. Sen har jag i 1 gr saffran till 5 dl mjölk. Kesella har jag slutat använda eftersom jag ett år bakade en omgång med Kesella och en omgång utan. Ingen av de jag bjöd på båda sorterna kunde säga vilka det var Kesella i. :(
Prova dessa....
Lussekatter
Jag gjorde dem idag,(Y)
har aldrig gjort lussebullar förut och de blev jätte bra.
Lycka till.