Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Någon som gjort Presssylta?

  • redd 10 november 2009

    Eftersom pressylta är så f-rbannat dyrt att köpa (förra året tror jag jag betalade 3-400kr/kilo) tänkte jag att det åtminstonde kunde vara värt att titta på hur man gör det själv.

    För ovanlighetens skull hittar jag inget på MK så google fick bli räddningen.

    http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=33747

    http://www.menyse.com/3.12662/recept/enkel-rullsylta-med-rodbetor-och-kokt-potatis/

    http://kolhydrater.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=94e3568d-9d4f-463d-8f4f-cc827c7a0524

    Och via google även
    http://www.matklubben.se/recept/rullsylta_52356.html

    Hel seriöst känns det som den totala arbetsinsatsen ligger på 20-30min och passar utmärkt att göra samtidigt som man julstökar med annat.Är det någon som vet ifall det är så enkelt som det verkar eller är det något moment som är krångligare än det verkar?

  • maria_wijk 10 november 2009

    Jag har aldrig gjort presssylta eftersom jag inte äter det men jag vet att pappa gjorde det då jag var yngre, krävde inte mycket arbetsinsats vad jag minns men planering eftersom det är långkok.

    Såg du hittat recept på rullsylta, här kommer ett par på pressylta;
    http://recept.nu/1.14500/christer_lingstrom/smaratter_tillbehor/kott/pressylta
    http://www.tasteline.com/recept/pressylta
    http://www.tasteline.com/Recept/Mor_Ullas_pressylta

  • UllaC 10 november 2009

    Min far gjorde pressylta VARJE jul. Men han lever inte längre och inget recept finns eftersom han kunde göra det utantill.
    Min bror skall iår för första gången göra denna pressyltan, har lovat skriva ner ingredienserna. Så jag skall lägga in receptet snarast möjligt. (Y):D

  • babbs 10 november 2009

    Det är inte särskilt svårt att göra pressylta bara man förbereder allt så at det blir enkelt att lägga ihop den,
    Länkarna som du har hittat på nätet är alla fyra recept på rullsylta som, i och för sig också är gott och hör hemma på ett gammaldags julbord, inte kan jämföras med pressylta.
    Till pressylta kokar man köttet och sedan varvar man det med kryddor i en handduk och drar ihop det till en rund "bulle" som kokas i spadet man kokade köttet i. Sedan lägger man den på t ex en skärbräda med en tyngd över och låter kallna. Man presssjälv har jag inget recept. ar alltså ihop syltan. Följ receptet i första länken från Metalmaid så är jag säker på att det blir bra. Jag lagar för det mesta mat på "en höft" och pressylta har jag gjort sedan barnsben, fick alltid vara med i köket. Så det mesta sitter i ryggmärgen. Lycka till! Det är inte svårt, tar bara lite tid, men mesta tiden sköter det sig självt.

  • redd 11 november 2009

    Var faktiskt rullsylta jag tänkte på men verkar ju vara plättlätt att göra presssylta också.

    Och som sagt tid borde ju inte vara några problem att skramla ihop så här i juletider.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.