Hej!
Jag behöver snabbt fixa ett recept på cheesecake, det ska nämligen serveras det på nyår. Det ska gärna vara ett recept med ingredienser som funkar bra till både barn och vuxna.
Så släng hit era bästa recept på cheesecake
chilli6128 december 2014
Satsen ryms i två stora folieformar, ca 14 dl. Man kan förvara kakorna i frys och då bör de tas fram en knapp timme innan de serveras. Försök inte göra en större sats på en och samma gång!
ca 15min
Ingredienser
4 st ägg
2 dl strösocker
400 gram philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde, eller mellangrädde
6 st digestivekex
Tillagning
8 - 10 port
1. Smula digestivekex i botten på formarna.
2. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
3. Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den jämte vaniljsockret.
4. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
5. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.
6. Fördela smeten i formarna. Smula eventuellt ytterligare kex över, täck med gladpack och ställ in i frysen minst 3 timmar innan servering.
Servera cheesecaken i tårtbitar med färska jordgubbar eller andra bär.
Hej!
Jag behöver snabbt fixa ett recept på cheesecake, det ska nämligen serveras det på nyår. Det ska gärna vara ett recept med ingredienser som funkar bra till både barn och vuxna.
Så släng hit era bästa recept på cheesecake
Satsen ryms i två stora folieformar, ca 14 dl. Man kan förvara kakorna i frys och då bör de tas fram en knapp timme innan de serveras. Försök inte göra en större sats på en och samma gång!
ca 15min
Ingredienser
4 st ägg
2 dl strösocker
400 gram philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde, eller mellangrädde
6 st digestivekex
Tillagning
8 - 10 port
1. Smula digestivekex i botten på formarna.
2. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
3. Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den jämte vaniljsockret.
4. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
5. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.
6. Fördela smeten i formarna. Smula eventuellt ytterligare kex över, täck med gladpack och ställ in i frysen minst 3 timmar innan servering.
Servera cheesecaken i tårtbitar med färska jordgubbar eller andra bär.