Jag brukade göra ostbågspuckar till förrätt förr om åren, men numer är jag diabetiker, så det får bli citronmarinerade grönsaker till förrätt och till huvudrätt tillagas det älgfilé med potatisklyftor. Till efterrätt kan det tänkas att det blir en polkagriskladdkaka! Tror nog att jag ska kunna lyckas med middagen även i år!*hoppas, hoppas*
SaraW8 december 2008
Vi brukar alltid ha fest för mellan 20-30 gäster, 3-rätters är tradition. men i år frångår vi traditionen och ska ha en mindre middag med totalt 9 sittande. Vi planerar för en 5-rätters med omsorgsfullt lagad mat som dock inte innebär att jag har stått i köket i tre dagar för att hinna färdigt.
Tilltugg till fördrinken är inte bestämt men i övrigt ser menyn ut så här:
- Omelettrulle med färskost, rökt lax och spenat
-Hummersoppa med konjaksgrädde och ostflarn
-Lammytterfilé med potatispuré smaksatt med rostad vitlök och chèvrekräm
-Ostbricka med blandade ostar, fikonmarmelad och kex
-Mjölkchokladpannacotta med karamelliserat päron.
Provlagning skall påbörjas inom kort, ska bli spännande.
MammaModesty8 december 2008
Nyårsafton firar vi här hemma med min kompis och hennes man... Maten brukar bli oxfilé eller tjälknul... men i år funderar vi på om vi skulle försöka fåtag på häsfilé... (Y)det är så himla gott och jag brukar ringa till ett slakteri i närheten så ringer de mig när de har hästfilé.. till förrätt blir det nog nån typ av laxrulle och till efterätt glass m varm chokladsås.. man orkar inte så mycket mer :D
elpatron8 december 2008
Skrivet av equina den 27 dec 2007
Även här blir det ett lugnt firande med tre rätters iår. Faktiskt inte spikat menyn men tror att vi skall äta gratinerad hummer till huvudrätt och en len marabou chokladmousse till efterätt.:p
Skrivet av equina den 27 dec 2007
Även här blir det ett lugnt firande med tre rätters iår. Faktiskt inte spikat menyn men tror att vi skall äta gratinerad hummer till huvudrätt och en len marabou chokladmousse till efterätt.:p
Skrivet av equina den 27 dec 2007
Även här blir det ett lugnt firande med tre rätters iår. Faktiskt inte spikat menyn men tror att vi skall äta gratinerad hummer till huvudrätt och en len marabou chokladmousse till efterätt.:p
Tur att du skrev tre likadana inlägg i rad för jag fattade inte de första två :) Men vad har du tänkt ha till hummern? Har själv inte varken spikat eller skruvat ngn meny i år, kanske popnitar den i år, det är ju det senaste nu säger dom *S*
Jag brukade göra ostbågspuckar till förrätt förr om åren, men numer är jag diabetiker, så det får bli citronmarinerade grönsaker till förrätt och till huvudrätt tillagas det älgfilé med potatisklyftor. Till efterrätt kan det tänkas att det blir en polkagriskladdkaka! Tror nog att jag ska kunna lyckas med middagen även i år!*hoppas, hoppas*
Vi brukar alltid ha fest för mellan 20-30 gäster, 3-rätters är tradition. men i år frångår vi traditionen och ska ha en mindre middag med totalt 9 sittande. Vi planerar för en 5-rätters med omsorgsfullt lagad mat som dock inte innebär att jag har stått i köket i tre dagar för att hinna färdigt.
Tilltugg till fördrinken är inte bestämt men i övrigt ser menyn ut så här:
- Omelettrulle med färskost, rökt lax och spenat
-Hummersoppa med konjaksgrädde och ostflarn
-Lammytterfilé med potatispuré smaksatt med rostad vitlök och chèvrekräm
-Ostbricka med blandade ostar, fikonmarmelad och kex
-Mjölkchokladpannacotta med karamelliserat päron.
Provlagning skall påbörjas inom kort, ska bli spännande.
Nyårsafton firar vi här hemma med min kompis och hennes man... Maten brukar bli oxfilé eller tjälknul... men i år funderar vi på om vi skulle försöka fåtag på häsfilé... (Y)det är så himla gott och jag brukar ringa till ett slakteri i närheten så ringer de mig när de har hästfilé.. till förrätt blir det nog nån typ av laxrulle och till efterätt glass m varm chokladsås.. man orkar inte så mycket mer :D
Även här blir det ett lugnt firande med tre rätters iår. Faktiskt inte spikat menyn men tror att vi skall äta gratinerad hummer till huvudrätt och en len marabou chokladmousse till efterätt.:p
Även här blir det ett lugnt firande med tre rätters iår. Faktiskt inte spikat menyn men tror att vi skall äta gratinerad hummer till huvudrätt och en len marabou chokladmousse till efterätt.:p
Även här blir det ett lugnt firande med tre rätters iår. Faktiskt inte spikat menyn men tror att vi skall äta gratinerad hummer till huvudrätt och en len marabou chokladmousse till efterätt.:p
Tur att du skrev tre likadana inlägg i rad för jag fattade inte de första två :) Men vad har du tänkt ha till hummern? Har själv inte varken spikat eller skruvat ngn meny i år, kanske popnitar den i år, det är ju det senaste nu säger dom *S*