Är det ok att bjuda på ris på nyårsafton? Det hade ju varit lättare än att göra potatisgratäng så därför funderar jag lite på det men vet inte om det känns lite mer vardags.....
till min räkrätt är det helt rätt med ris!:D
Prima27 november 2008
Skrivet av elpatron den 27 nov 2008
Ris är amatöraktigt på nyår.
Bakad potatis är väl inget jobb annars? Och godare, speciellt om du smaksätter dom.
Jag gjorde så här en gng.
Baka klart potätera, skär dom i halvor, gröp ur innehållet försiktigt med en sked, blanda allt med en röra gjord på tex creme fraiche och gorgonzola, men ändå så potatisen har överhanden. Lägg tillbaka allt snyggr i skalen, jämna till och värm till maten.
Men shit va gott det där lät!!! Det måste jag prova nångång :) Tack för tipset!!
elpatron27 november 2008
Skrivet av Prima den 27 nov 2008
Skrivet av elpatron den 27 nov 2008
Ris är amatöraktigt på nyår.
Bakad potatis är väl inget jobb annars? Och godare, speciellt om du smaksätter dom.
Jag gjorde så här en gng.
Baka klart potätera, skär dom i halvor, gröp ur innehållet försiktigt med en sked, blanda allt med en röra gjord på tex creme fraiche och gorgonzola, men ändå så potatisen har överhanden. Lägg tillbaka allt snyggr i skalen, jämna till och värm till maten.
Men shit va gott det där lät!!! Det måste jag prova nångång :) Tack för tipset!!
Det är vrålgott, så vassego, o smaklig måltid :)
safir7427 november 2008
Skrivet av elpatron den 27 nov 2008
Ris är amatöraktigt på nyår.
.
Jag tycker inte att det är amatöraktigt med ris på Nyår. Varför skulle det vara det???
elpatron27 november 2008
Skrivet av safir74 den 27 nov 2008
Skrivet av elpatron den 27 nov 2008
Ris är amatöraktigt på nyår.
.
Jag tycker inte att det är amatöraktigt med ris på Nyår. Varför skulle det vara det???
Skrev bara vad jag ansåg, varenda kinakrog ger ju det gratis.
Lite godare och mer "exklusivt" med ett riktigt gott potatistillbehör som är nedlagd lite tid på.
Uncle Bens snabbris kan alla göra. :o
Prima27 november 2008
Skrivet av elpatron den 27 nov 2008
Skrivet av Prima den 27 nov 2008
Skrivet av elpatron den 27 nov 2008
Ris är amatöraktigt på nyår.
Bakad potatis är väl inget jobb annars? Och godare, speciellt om du smaksätter dom.
Jag gjorde så här en gng.
Baka klart potätera, skär dom i halvor, gröp ur innehållet försiktigt med en sked, blanda allt med en röra gjord på tex creme fraiche och gorgonzola, men ändå så potatisen har överhanden. Lägg tillbaka allt snyggr i skalen, jämna till och värm till maten.
Men shit va gott det där lät!!! Det måste jag prova nångång :) Tack för tipset!!
Det är vrålgott, så vassego, o smaklig måltid :)
Har just skrivit in din potatis i min festmeny nästa helg (längtar) :) Se tråden Egen stol!!! :)
safir7427 november 2008
fritzie76: Vill du servera ris så gör det :D
elpatron27 november 2008
Skrivet av Prima den 27 nov 2008
Skrivet av elpatron den 27 nov 2008
Skrivet av Prima den 27 nov 2008
Skrivet av elpatron den 27 nov 2008
Ris är amatöraktigt på nyår.
Bakad potatis är väl inget jobb annars? Och godare, speciellt om du smaksätter dom.
Jag gjorde så här en gng.
Baka klart potätera, skär dom i halvor, gröp ur innehållet försiktigt med en sked, blanda allt med en röra gjord på tex creme fraiche och gorgonzola, men ändå så potatisen har överhanden. Lägg tillbaka allt snyggr i skalen, jämna till och värm till maten.
Men shit va gott det där lät!!! Det måste jag prova nångång :) Tack för tipset!!
Det är vrålgott, så vassego, o smaklig måltid :)
Har just skrivit in din potatis i min festmeny nästa helg (längtar) :) Se tråden Egen stol!!! :)
(L):D(Y)
fritzie7627 november 2008
Blir kanske kall fläskfilé med potatisgratäng....hittade ett recept här på det som lät så gott!
elpatron27 november 2008
KALL? Fläskfilé är mitt kall (Y)
Ergilwen27 november 2008
Något vi har ätit på nyår och som är en av mina favoriträtter, är smördegsinbakad fläskfilé med svampstuvning. Lätt att göra till många, det känns festligt och tar inte hela kvällen. Har inget recept, men det kan du säkert hitta nånstans.
majamia27 november 2008
Hej
Här kommer ett förslag på tre-rätters från mig! Servera fläskfilé grytan med en god potatis och en härlig sallad, sockkerärtor! Smaklig spis! :D
Vi funderar fortfarande på vad vi ska bjuda på......
Vi undrar lite hur man gör för att hålla allt varmt, om vi t ex ska ha potatisgratäng och kött i ugnen...det blir ju svårt när man bara har en ugn. Känns som det blir svårt nog att få färdig potatisgratäng till alla! Är det någon som vill hjälpa oss med hur vi kan göra?
sonja551 december 2008
Jag rekomenderar Marinerad fläskfile och Potatisgratäng, fläskfilen gör du dagen före.
Har haft detta själv en nyårsafton det blev mycket uppskattat
Receptet är för 30 pers. det går ju att halvera. (Y)(Y) Marinerad fläskfile
fritzie761 december 2008
Skrivet av sonja55 den 1 dec 2008
Jag rekomenderar Marinerad fläskfile och Potatisgratäng, fläskfilen gör du dagen före.
Har haft detta själv en nyårsafton det blev mycket uppskattat
Receptet är för 30 pers. det går ju att halvera. (Y)(Y) Marinerad fläskfile
Jag tror faktiskt att det blir detta! Men räcker det med 2 kg till 16 pers??? Tack så mycket. Behövs det någon sås till?
sonja553 december 2008
Skrivet av fritzie76 den 1 dec 2008
Skrivet av sonja55 den 1 dec 2008
Jag rekomenderar Marinerad fläskfile och Potatisgratäng, fläskfilen gör du dagen före.
Har haft detta själv en nyårsafton det blev mycket uppskattat
Receptet är för 30 pers. det går ju att halvera. (Y)(Y) Marinerad fläskfile
Jag tror faktiskt att det blir detta! Men räcker det med 2 kg till 16 pers??? Tack så mycket. Behövs det någon sås till?
Jag brukar köpa en kall Bearnaise sås att ha till.
Lohmanders bearnaise med vitlök är jätte god
ca. 1,5 hg kött per. person brukar man räkna med.
Lycka till och ha en Trevlig Nyårsafton Sonja
ros3 december 2008
Vi var bjudna på kalas i lördags och då serverades detta:
Varm potatisgratäng, kall marinerad fläskfilé, olika blandade kalla linser, två sorters kalla portionspajer, brietårta, kex, bröd, ost.
Mitt tips satsa på att ha en rätt varm och resten kallt.
Lycka till!(Y)
wickan63073 december 2008
Ett tips som är lätt att gör men ser &låter väldigt avancerat är dubbel marinerad fläskfile.
Har inte recpt frmför mig men kan lägg in det om du är intresserad eller sök på internet efter receptet.
:)
Wickan
LaJefa3 december 2008
Dessa potaisar är supergoda och man kan förbereda dem innan. Passar bra till både kött och fågel.
När jag firade nyår i Norrland för tre år sen gjorde jag dessa. Serverade dem med helstekt baconlindad fylld älgfilé och krämig kantarellsås. Det godaste norrlänningarna någonsin ätit blev betyget. Maximpotatisar
Är det ok att bjuda på ris på nyårsafton? Det hade ju varit lättare än att göra potatisgratäng så därför funderar jag lite på det men vet inte om det känns lite mer vardags.....
till min räkrätt är det helt rätt med ris!:D
Ris är amatöraktigt på nyår.
Bakad potatis är väl inget jobb annars? Och godare, speciellt om du smaksätter dom.
Jag gjorde så här en gng.
Baka klart potätera, skär dom i halvor, gröp ur innehållet försiktigt med en sked, blanda allt med en röra gjord på tex creme fraiche och gorgonzola, men ändå så potatisen har överhanden. Lägg tillbaka allt snyggr i skalen, jämna till och värm till maten.
Men shit va gott det där lät!!! Det måste jag prova nångång :) Tack för tipset!!
Ris är amatöraktigt på nyår.
Bakad potatis är väl inget jobb annars? Och godare, speciellt om du smaksätter dom.
Jag gjorde så här en gng.
Baka klart potätera, skär dom i halvor, gröp ur innehållet försiktigt med en sked, blanda allt med en röra gjord på tex creme fraiche och gorgonzola, men ändå så potatisen har överhanden. Lägg tillbaka allt snyggr i skalen, jämna till och värm till maten.
Men shit va gott det där lät!!! Det måste jag prova nångång :) Tack för tipset!!
Det är vrålgott, så vassego, o smaklig måltid :)
Ris är amatöraktigt på nyår.
.
Jag tycker inte att det är amatöraktigt med ris på Nyår. Varför skulle det vara det???
Ris är amatöraktigt på nyår.
.
Jag tycker inte att det är amatöraktigt med ris på Nyår. Varför skulle det vara det???
Skrev bara vad jag ansåg, varenda kinakrog ger ju det gratis.
Lite godare och mer "exklusivt" med ett riktigt gott potatistillbehör som är nedlagd lite tid på.
Uncle Bens snabbris kan alla göra. :o
Ris är amatöraktigt på nyår.
Bakad potatis är väl inget jobb annars? Och godare, speciellt om du smaksätter dom.
Jag gjorde så här en gng.
Baka klart potätera, skär dom i halvor, gröp ur innehållet försiktigt med en sked, blanda allt med en röra gjord på tex creme fraiche och gorgonzola, men ändå så potatisen har överhanden. Lägg tillbaka allt snyggr i skalen, jämna till och värm till maten.
Men shit va gott det där lät!!! Det måste jag prova nångång :) Tack för tipset!!
Det är vrålgott, så vassego, o smaklig måltid :)
Har just skrivit in din potatis i min festmeny nästa helg (längtar) :) Se tråden Egen stol!!! :)
fritzie76: Vill du servera ris så gör det :D
Ris är amatöraktigt på nyår.
Bakad potatis är väl inget jobb annars? Och godare, speciellt om du smaksätter dom.
Jag gjorde så här en gng.
Baka klart potätera, skär dom i halvor, gröp ur innehållet försiktigt med en sked, blanda allt med en röra gjord på tex creme fraiche och gorgonzola, men ändå så potatisen har överhanden. Lägg tillbaka allt snyggr i skalen, jämna till och värm till maten.
Men shit va gott det där lät!!! Det måste jag prova nångång :) Tack för tipset!!
Det är vrålgott, så vassego, o smaklig måltid :)
Har just skrivit in din potatis i min festmeny nästa helg (längtar) :) Se tråden Egen stol!!! :)
(L):D(Y)
Blir kanske kall fläskfilé med potatisgratäng....hittade ett recept här på det som lät så gott!
KALL? Fläskfilé är mitt kall (Y)
Något vi har ätit på nyår och som är en av mina favoriträtter, är smördegsinbakad fläskfilé med svampstuvning. Lätt att göra till många, det känns festligt och tar inte hela kvällen. Har inget recept, men det kan du säkert hitta nånstans.
Hej
Här kommer ett förslag på tre-rätters från mig! Servera fläskfilé grytan med en god potatis och en härlig sallad, sockkerärtor! Smaklig spis! :D
Grön ärtsoppa
Fläskfilé i ost och senapssås
Mangosuprise
Att servera kall marinerad fläskfilé är ett bra tips
Tacka vet jag mat som går att förbereda innam bjudningar
Skivad filé färdig på fat
Marinerad stekt fläskfilé
Kall fläskfilé med timjan
Vi funderar fortfarande på vad vi ska bjuda på......
Vi undrar lite hur man gör för att hålla allt varmt, om vi t ex ska ha potatisgratäng och kött i ugnen...det blir ju svårt när man bara har en ugn. Känns som det blir svårt nog att få färdig potatisgratäng till alla! Är det någon som vill hjälpa oss med hur vi kan göra?
Jag rekomenderar Marinerad fläskfile och Potatisgratäng, fläskfilen gör du dagen före.
Har haft detta själv en nyårsafton det blev mycket uppskattat
Receptet är för 30 pers. det går ju att halvera. (Y)(Y)
Marinerad fläskfile
Jag rekomenderar Marinerad fläskfile och Potatisgratäng, fläskfilen gör du dagen före.
Har haft detta själv en nyårsafton det blev mycket uppskattat
Receptet är för 30 pers. det går ju att halvera. (Y)(Y)
Marinerad fläskfile
Jag tror faktiskt att det blir detta! Men räcker det med 2 kg till 16 pers??? Tack så mycket. Behövs det någon sås till?
Jag rekomenderar Marinerad fläskfile och Potatisgratäng, fläskfilen gör du dagen före.
Har haft detta själv en nyårsafton det blev mycket uppskattat
Receptet är för 30 pers. det går ju att halvera. (Y)(Y)
Marinerad fläskfile
Jag tror faktiskt att det blir detta! Men räcker det med 2 kg till 16 pers??? Tack så mycket. Behövs det någon sås till?
Jag brukar köpa en kall Bearnaise sås att ha till.
Lohmanders bearnaise med vitlök är jätte god
ca. 1,5 hg kött per. person brukar man räkna med.
Lycka till och ha en Trevlig Nyårsafton Sonja
Vi var bjudna på kalas i lördags och då serverades detta:
Varm potatisgratäng, kall marinerad fläskfilé, olika blandade kalla linser, två sorters kalla portionspajer, brietårta, kex, bröd, ost.
Mitt tips satsa på att ha en rätt varm och resten kallt.
Lycka till!(Y)
Ett tips som är lätt att gör men ser &låter väldigt avancerat är dubbel marinerad fläskfile.
Har inte recpt frmför mig men kan lägg in det om du är intresserad eller sök på internet efter receptet.
:)
Wickan
Dessa potaisar är supergoda och man kan förbereda dem innan. Passar bra till både kött och fågel.
När jag firade nyår i Norrland för tre år sen gjorde jag dessa. Serverade dem med helstekt baconlindad fylld älgfilé och krämig kantarellsås. Det godaste norrlänningarna någonsin ätit blev betyget.
Maximpotatisar