Hur ser din nyårssupé ut? Det kan vara kul att se hur andra komponerar sin middag! Har själv inte börjat fundera än, så jag är tacksam för lite idéer!
LillaJa29 december 2007
Det har ju lite att göra med om man bara är vuxna, eller om det är barn med och i vilka åldrar.
ansjo29 december 2007
Vi är fyra vuxna!
anluk29 december 2007
Vi är 5 vuxna, 3 tonåringar och 2 "barn" nära tonåren och 1 barn. Många med andra ord:
Vi skall käka
Till förrätt: Breasola med melonsalsa, passar alla åldrar
Huvudrätt: Kalkon med sås, potatis och grönsaker, klassiker som är så gott.
Efterrätt: Chocolate chip cheesecake. Mums.
REcept på för- och efterrätt finns på min sida om du vill kolla.
MammaModesty29 december 2007
vi ska äta en enkel nyårssupé.. enkel=lätt att göra man slipper slava hela dagen
Förrätt tunnbrödsrulle med lax- o skagenrörafyllning (man kan ha i lite pepparrot om man vill) jag fyller tunnbröden rullar dem och lägger dem kallt ett par timmar sen skär jag dem i 2cm bitar och lägger ca tre på varje tallrik med lite ruccola under eller runt om
Huvudrätt: tjälknöl med potatisgratäng och trattkantarellsås (går att byta mot all annan svamp) en god sallad till smakar bra
Efterrätt: Vanlig vaniljglass med chokladsås , låter enkelt kanske men en god vaniljglass ät lagom att äta man brukar bli rätt mätt efter potatisgratängen och glass smälter ner i magen bra :p
så slipper man sitta o stöna och känna sig uppblåst resten av kvällen (Y)
ha ett gott nytt år!
SaraW29 december 2007
Vi är 18 vuxna varav två vegetarianer. Och stundtals känns det som om jag tagit vatten över huvudet..=)
Till fördrinken blir det dillscones med rökt lax och pepparrot.
Som förrätt serveras chèvremousse med balsamreduktion och parmaskinka.
Till varmrätt blir det en kaffemarinerad fläskfilé med potatispuré smaksatt med västerbottenost, blandade grönsaker och pesto. Vegetariskt alternativ utgörs av chili- och lökgratinerad portobella.
Till efterrätt blir det vit chokladmousse med jordgubbspuré och mandelflarn.
Har blivit van att slava i köket på nyårsafton, men jag ämnar ha det mesta förberett och egentligen bara göra potatispurén och uppläggningen av varmrätten när själva middagen börjat.
Gott nytt år allesammans!
markil29 december 2007
Vi är blandat vuxna och barn och ska äta:
Till fördrinken lutar det år ostgrissini men är inte helt spikat.
Förrätt: Löjromstoast med marinerade tigerräkor
Varmrätt: vitlöksostfyllda kycklingfiléer i kalvfondsås med kroketter
Dessert: Cheesecake
En av fördelarna med menyn är att man inte behöver våndas i vad de vuxna dricker rött vitt eller öl. alla sorter passar till varmrätten......
Lilljeppe29 december 2007
Vi är 5 vuxna och 8 barn.
Förrätt kräftsoppa som jag vet att ungarna gillar
Varmrätt Fläskfilé under rouquefort täcke fast med brie täcke så vi alla gillar den
Dessert Cheesecake med vit choklad och blåbär, glass utan ägg för en ägg alergiker
Amika29 december 2007
Vi är 3 vuxna och ett barn på nyår. Vi ska ha krustader med kräft och vitlöksröra till förrätt. Champagne kyckling med klyftpotatis, och sen en lite lyxigare variant av banana split med chokladmousse och nougatsås istället för den vanliga chokladsåsen. :)
SACAnd29 december 2007
Här fanns det mycket gott att välja mellan...får äta supé flera dagar. :D
morgana30 december 2007
jag gör det enkelt
buffe med fårfiol, olika sorters skurna skinkor, rostbiff, olika ostar varav två färska en av get o en fetavariant, ananas, färska fikon, sallad, coctailpaprika, mango, kiwi, jordgubbar och pain riche
2 dipper och så CHAMPAGNE
efterrätt blir det ngn sorts glass-skapelse för vuxen smak
Lätt för kocken och lätt för allas magar
anluk30 december 2007
Skrivet av SaraW den 29 dec 2007
Vi är 18 vuxna varav två vegetarianer. Och stundtals känns det som om jag tagit vatten över huvudet..=)
Till fördrinken blir det dillscones med rökt lax och pepparrot.
Som förrätt serveras chèvremousse med balsamreduktion och parmaskinka.
Till varmrätt blir det en kaffemarinerad fläskfilé med potatispuré smaksatt med västerbottenost, blandade grönsaker och pesto. Vegetariskt alternativ utgörs av chili- och lökgratinerad portobella.
Till efterrätt blir det vit chokladmousse med jordgubbspuré och mandelflarn.
Har blivit van att slava i köket på nyårsafton, men jag ämnar ha det mesta förberett och egentligen bara göra potatispurén och uppläggningen av varmrätten när själva middagen börjat.
Gott nytt år allesammans!
Snälla kan du inte lägga in ditt recept på Chevremousse med parmaskinkan??? Älskar chevre.........
LillaJa30 december 2007
Ja tack. jag tar också gärna receptet på Chevremoussen med parmaskinkan.
För övrigt har det blivit ädrade planer för oss på Nyårsafton..........vi åker bort i stället, till goda vänner.
Så maten blir en överraskning......vi överraskar med Champagneflaskan. Jag rapporterar vad vi blev bjudna på.
....annars hade jag nog tagit tåget till Göteborg för att hälsa på "saraW"...hennes meny låter inte alls så dum tycker jag.
Gott Nytt...Alla !!
rimbostina30 december 2007
Tänkte lite nostalgiskt 70-talsmat,räkcoctail sen bekvämt med potatisgratäng och en god köttbit och sallad och avslutar med tobleroneparfait. Det blir mat som de flesta gillar.Och jag står inte så mycket vid spisen utan kan umgås med mina vänner.
Parfaiten lägger jag in som recept, den kan man fixa dagen före. GOTT NYTT ÅR!
LillaJa30 december 2007
Jag har redan en Toblerone Parfaite´under mina recept
imse30 december 2007
Förrätt: Chevretoast med hjortronsylt
Varmrätt: Klassisk norrländsk tjälknul (den står i ugnen nu och gonar sig) potatis och rotfruktsgratäng m västerbottensost.
Dessert: Yoghurtpannacotta med marinerade skogshallon
Ja så ser vår Norrlandsmeny ut det mesta är förberett det är bara att lägga upp och servera..... gratängen kan stå i ugnen och sprida förföriska dofter från sig.
Ett gott slut & Ett gott nytt (L)
sessan_230 december 2007
Skrivet av SaraW den 29 dec 2007
Vi är 18 vuxna varav två vegetarianer. Och stundtals känns det som om jag tagit vatten över huvudet..=)
Till fördrinken blir det dillscones med rökt lax och pepparrot.
Som förrätt serveras chèvremousse med balsamreduktion och parmaskinka.
Till varmrätt blir det en kaffemarinerad fläskfilé med potatispuré smaksatt med västerbottenost, blandade grönsaker och pesto. Vegetariskt alternativ utgörs av chili- och lökgratinerad portobella.
Till efterrätt blir det vit chokladmousse med jordgubbspuré och mandelflarn.
Har blivit van att slava i köket på nyårsafton, men jag ämnar ha det mesta förberett och egentligen bara göra potatispurén och uppläggningen av varmrätten när själva middagen börjat.
Gott nytt år allesammans!
Kaffemarinerad fläskfilé?! Recept skulle göra mig jätteglad!
Gott nytt!
30 december 2007
Hej alla glada!
Jag ska lägga ut recepten på chèvremoussen och kaffemarinaden efter nyårsafton, om inte mitt minne sviker förstås. Men då får ni gärna påminna mig.
Än en gång gott nytt åt och smaklig spis!
/Sara
30 december 2007
Här blir vi 5-6 vuxna, En mugg Dufenkroks orginal(glögg) som välkomsdrink. Sen ska vi laga maten tilsammans. Min vänninna ska göra en kräftstjärtsoppa till förrätt( vet ej hur)sen blir det filé och potgratäng till varmrätt. Tll efterrätt, syltade clementiner med lättvispad grädde.Har aldrig provat, hittade receptet i en av kvällstidningarnas bilaga härom dagen. Lät gott och verkade enkelt.
30 december 2007
Sambon jobbar och kommer hem nån timme innan tolvslaget
så vi ska bara äta räkor och lite goda ostar innan vi skålar för det nya året.
Hur ser din nyårssupé ut? Det kan vara kul att se hur andra komponerar sin middag! Har själv inte börjat fundera än, så jag är tacksam för lite idéer!
Det har ju lite att göra med om man bara är vuxna, eller om det är barn med och i vilka åldrar.
Vi är fyra vuxna!
Vi är 5 vuxna, 3 tonåringar och 2 "barn" nära tonåren och 1 barn. Många med andra ord:
Vi skall käka
Till förrätt: Breasola med melonsalsa, passar alla åldrar
Huvudrätt: Kalkon med sås, potatis och grönsaker, klassiker som är så gott.
Efterrätt: Chocolate chip cheesecake. Mums.
REcept på för- och efterrätt finns på min sida om du vill kolla.
vi ska äta en enkel nyårssupé.. enkel=lätt att göra man slipper slava hela dagen
Förrätt tunnbrödsrulle med lax- o skagenrörafyllning (man kan ha i lite pepparrot om man vill) jag fyller tunnbröden rullar dem och lägger dem kallt ett par timmar sen skär jag dem i 2cm bitar och lägger ca tre på varje tallrik med lite ruccola under eller runt om
Huvudrätt: tjälknöl med potatisgratäng och trattkantarellsås (går att byta mot all annan svamp) en god sallad till smakar bra
Efterrätt: Vanlig vaniljglass med chokladsås , låter enkelt kanske men en god vaniljglass ät lagom att äta man brukar bli rätt mätt efter potatisgratängen och glass smälter ner i magen bra :p
så slipper man sitta o stöna och känna sig uppblåst resten av kvällen (Y)
ha ett gott nytt år!
Vi är 18 vuxna varav två vegetarianer. Och stundtals känns det som om jag tagit vatten över huvudet..=)
Till fördrinken blir det dillscones med rökt lax och pepparrot.
Som förrätt serveras chèvremousse med balsamreduktion och parmaskinka.
Till varmrätt blir det en kaffemarinerad fläskfilé med potatispuré smaksatt med västerbottenost, blandade grönsaker och pesto. Vegetariskt alternativ utgörs av chili- och lökgratinerad portobella.
Till efterrätt blir det vit chokladmousse med jordgubbspuré och mandelflarn.
Har blivit van att slava i köket på nyårsafton, men jag ämnar ha det mesta förberett och egentligen bara göra potatispurén och uppläggningen av varmrätten när själva middagen börjat.
Gott nytt år allesammans!
Vi är blandat vuxna och barn och ska äta:
Till fördrinken lutar det år ostgrissini men är inte helt spikat.
Förrätt: Löjromstoast med marinerade tigerräkor
Varmrätt: vitlöksostfyllda kycklingfiléer i kalvfondsås med kroketter
Dessert: Cheesecake
En av fördelarna med menyn är att man inte behöver våndas i vad de vuxna dricker rött vitt eller öl. alla sorter passar till varmrätten......
Vi är 5 vuxna och 8 barn.
Förrätt kräftsoppa som jag vet att ungarna gillar
Varmrätt Fläskfilé under rouquefort täcke fast med brie täcke så vi alla gillar den
Dessert Cheesecake med vit choklad och blåbär, glass utan ägg för en ägg alergiker
Vi är 3 vuxna och ett barn på nyår. Vi ska ha krustader med kräft och vitlöksröra till förrätt. Champagne kyckling med klyftpotatis, och sen en lite lyxigare variant av banana split med chokladmousse och nougatsås istället för den vanliga chokladsåsen. :)
Här fanns det mycket gott att välja mellan...får äta supé flera dagar. :D
jag gör det enkelt
buffe med fårfiol, olika sorters skurna skinkor, rostbiff, olika ostar varav två färska en av get o en fetavariant, ananas, färska fikon, sallad, coctailpaprika, mango, kiwi, jordgubbar och pain riche
2 dipper och så CHAMPAGNE
efterrätt blir det ngn sorts glass-skapelse för vuxen smak
Lätt för kocken och lätt för allas magar
Vi är 18 vuxna varav två vegetarianer. Och stundtals känns det som om jag tagit vatten över huvudet..=)
Till fördrinken blir det dillscones med rökt lax och pepparrot.
Som förrätt serveras chèvremousse med balsamreduktion och parmaskinka.
Till varmrätt blir det en kaffemarinerad fläskfilé med potatispuré smaksatt med västerbottenost, blandade grönsaker och pesto. Vegetariskt alternativ utgörs av chili- och lökgratinerad portobella.
Till efterrätt blir det vit chokladmousse med jordgubbspuré och mandelflarn.
Har blivit van att slava i köket på nyårsafton, men jag ämnar ha det mesta förberett och egentligen bara göra potatispurén och uppläggningen av varmrätten när själva middagen börjat.
Gott nytt år allesammans!
Snälla kan du inte lägga in ditt recept på Chevremousse med parmaskinkan??? Älskar chevre.........
Ja tack. jag tar också gärna receptet på Chevremoussen med parmaskinkan.
För övrigt har det blivit ädrade planer för oss på Nyårsafton..........vi åker bort i stället, till goda vänner.
Så maten blir en överraskning......vi överraskar med Champagneflaskan. Jag rapporterar vad vi blev bjudna på.
....annars hade jag nog tagit tåget till Göteborg för att hälsa på "saraW"...hennes meny låter inte alls så dum tycker jag.
Gott Nytt...Alla !!
Tänkte lite nostalgiskt 70-talsmat,räkcoctail sen bekvämt med potatisgratäng och en god köttbit och sallad och avslutar med tobleroneparfait. Det blir mat som de flesta gillar.Och jag står inte så mycket vid spisen utan kan umgås med mina vänner.
Parfaiten lägger jag in som recept, den kan man fixa dagen före. GOTT NYTT ÅR!
Jag har redan en Toblerone Parfaite´under mina recept
Förrätt: Chevretoast med hjortronsylt
Varmrätt: Klassisk norrländsk tjälknul (den står i ugnen nu och gonar sig) potatis och rotfruktsgratäng m västerbottensost.
Dessert: Yoghurtpannacotta med marinerade skogshallon
Ja så ser vår Norrlandsmeny ut det mesta är förberett det är bara att lägga upp och servera..... gratängen kan stå i ugnen och sprida förföriska dofter från sig.
Ett gott slut & Ett gott nytt (L)
Vi är 18 vuxna varav två vegetarianer. Och stundtals känns det som om jag tagit vatten över huvudet..=)
Till fördrinken blir det dillscones med rökt lax och pepparrot.
Som förrätt serveras chèvremousse med balsamreduktion och parmaskinka.
Till varmrätt blir det en kaffemarinerad fläskfilé med potatispuré smaksatt med västerbottenost, blandade grönsaker och pesto. Vegetariskt alternativ utgörs av chili- och lökgratinerad portobella.
Till efterrätt blir det vit chokladmousse med jordgubbspuré och mandelflarn.
Har blivit van att slava i köket på nyårsafton, men jag ämnar ha det mesta förberett och egentligen bara göra potatispurén och uppläggningen av varmrätten när själva middagen börjat.
Gott nytt år allesammans!
Kaffemarinerad fläskfilé?! Recept skulle göra mig jätteglad!
Gott nytt!
Hej alla glada!
Jag ska lägga ut recepten på chèvremoussen och kaffemarinaden efter nyårsafton, om inte mitt minne sviker förstås. Men då får ni gärna påminna mig.
Än en gång gott nytt åt och smaklig spis!
/Sara
Här blir vi 5-6 vuxna, En mugg Dufenkroks orginal(glögg) som välkomsdrink. Sen ska vi laga maten tilsammans. Min vänninna ska göra en kräftstjärtsoppa till förrätt( vet ej hur)sen blir det filé och potgratäng till varmrätt. Tll efterrätt, syltade clementiner med lättvispad grädde.Har aldrig provat, hittade receptet i en av kvällstidningarnas bilaga härom dagen. Lät gott och verkade enkelt.
Sambon jobbar och kommer hem nån timme innan tolvslaget
så vi ska bara äta räkor och lite goda ostar innan vi skålar för det nya året.