Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyårssupé

  • imse 30 december 2008

    Ja, just det ett helt år har gått.
    2008 års meny ser ut så här;
    Först lite varm väkomstdrink med små munsbitar till.......

    Maten ska inledas med en laxtårta med pepprig rot som förrätt.......
    Varmrätten består av rostbiff på älg och sås på toppmurklor......
    Desserten blir egen vaniljglass med skogsbär ...........

    Förrätten står i skafferiet recept finner ni här;
    http://mimmismat.wordpress.com/2008/12/30/rokig-lax-och-rivig-rot/

  • arn3 30 december 2008

    Nyårsmiddag för 5 vuxna:

    Förrätt: Lax/kräftstjärtsröra i smördegskudde...Alsace nr : 2899 (mkt gott)

    Varmrätt: Helstekt oxfile med svamprisotto + vitlökssmör och grönsallad... Viu Manent reserva (Cabernet franc) Nyhet dec.

    Efterrätt: vaniljpannacotta med vildhallonsås.

    Kaffe och avec (valfri)

  • Tiadina 31 december 2008

    Så här ska min meny´ se ut....
    Förrätt: Räkcoctail
    Varmrätt: Timjankyckling i senapssås med extra grädde i ,serveras med ugnsbakta potatis och grönsaker samt gräddstuvade kantareller.
    Efterrätt: Chokladshot
    Vitt vin till förrätten, rött till varmrätten och kaffe till efterrätten.

    Gott nytt 2009 allihopa!(L)

  • Tiadina 31 december 2008

    Skrivet av cika61 den 29 dec 2008

    :'( Hjälp har bjudit hem barnen med resp till lördag dock ej någon särskild helgdag men ändå vill bjuda på nåt fint har en stelfrusen lax jag tänkte slänga in i ugnen men vad servera till de är inte förtjusta i potatis och en vegis samt laktosintolerant.

    Har ni nåt tips?

    Gör en plåt med ugnsstekta grönsaker och potatis klyftor tillsammans, då kan var och en ta vad de vill ha. T.ex, gul och röd lök i bitar, paprika i olika färger, morotsbitar,m.m. Smörj plåten med smör, krydda alltammans med örtsalt några klickar smör uppepå sen in i 200* tills det har blivit mjukt och fått fin färg, ca 20-30 min. Blir jättegott.
    Servera någon god sås till , en laktosfri variant också kanske.

  • SaraW 31 december 2008

    Årets meny blir följande:
    Omelettrulle med färskost, spenat och rökt lax till förrätt.
    Mellanrätt blir hummersoppa med ostflarn och konjaksgrädde.
    Lammytterfilé med jordärtkockspuré, portvinssky och blandade bönor.
    Ost (vit- och blåmögelostar, fikonbröd och lite marmelad)
    Mjölkchokladpannacotta med hallonsås.

    Mätta blir vi nog i alla fall.
    Gott nytt år!

  • irko 31 december 2008

    :DVåran meny låter som följer:

    Förrätt: Jari´s Gratinerade Hummer

    Huvudrätt: Helstekt baconlindad Fläskfilé med Hasselbackspotatis och Kantarellsås samt sockerärter.

    Dessert: Pepparkaksglass med ljummen Glöggsås.

    Ska lägga in recept på samtliga rätter senare.

  • zonale 31 december 2008

    Det tackar jag redan för, Norrbacka. Synd att jag har så långt till Visby........:)

  • lennali 1 januari 2009

    Detta blev min meny Nyårsafton 2008.

    Förrätt
    Laxbakelse med hjortron

    Huvudrätt
    Helstekt fläskfilé Charlemagne

    Efterrätt
    Mangomousse med hallon och choklad

    Mätt och belåten redan där, men så vid 23 snåret var det så dags igen, då blev det lite små tilltugg.
    Rostbiffsrullar med gurka
    Ädelpuffar
    Mjukt tunnbröd - teriyakirullar

    Efter detta var man bara tvungen att gå ut och röra på sig vid 12-slaget och titta på gratis fyrverkeri.
    God fortsättning på det nya året alla matvänner.
    (L) Lena (L)

  • safir74 1 januari 2009

    Förrätt : Avokado med kräftsallad
    Varmrätt : Nyårskyckling
    Etrerätt : Fruktsallad med GB:s gräddglass Trädgårdsbär
    Vid tolvslaget Asti Cinzano

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.