Ja, just det ett helt år har gått.
2008 års meny ser ut så här;
Först lite varm väkomstdrink med små munsbitar till.......
Maten ska inledas med en laxtårta med pepprig rot som förrätt.......
Varmrätten består av rostbiff på älg och sås på toppmurklor......
Desserten blir egen vaniljglass med skogsbär ...........
Förrätten står i skafferiet recept finner ni här;
http://mimmismat.wordpress.com/2008/12/30/rokig-lax-och-rivig-rot/
arn330 december 2008
Nyårsmiddag för 5 vuxna:
Förrätt: Lax/kräftstjärtsröra i smördegskudde...Alsace nr : 2899 (mkt gott)
Varmrätt: Helstekt oxfile med svamprisotto + vitlökssmör och grönsallad... Viu Manent reserva (Cabernet franc) Nyhet dec.
Efterrätt: vaniljpannacotta med vildhallonsås.
Kaffe och avec (valfri)
Tiadina31 december 2008
Så här ska min meny´ se ut....
Förrätt: Räkcoctail
Varmrätt: Timjankyckling i senapssås med extra grädde i ,serveras med ugnsbakta potatis och grönsaker samt gräddstuvade kantareller.
Efterrätt: Chokladshot
Vitt vin till förrätten, rött till varmrätten och kaffe till efterrätten.
Gott nytt 2009 allihopa!(L)
Tiadina31 december 2008
Skrivet av cika61 den 29 dec 2008
:'( Hjälp har bjudit hem barnen med resp till lördag dock ej någon särskild helgdag men ändå vill bjuda på nåt fint har en stelfrusen lax jag tänkte slänga in i ugnen men vad servera till de är inte förtjusta i potatis och en vegis samt laktosintolerant.
Har ni nåt tips?
Gör en plåt med ugnsstekta grönsaker och potatis klyftor tillsammans, då kan var och en ta vad de vill ha. T.ex, gul och röd lök i bitar, paprika i olika färger, morotsbitar,m.m. Smörj plåten med smör, krydda alltammans med örtsalt några klickar smör uppepå sen in i 200* tills det har blivit mjukt och fått fin färg, ca 20-30 min. Blir jättegott.
Servera någon god sås till , en laktosfri variant också kanske.
SaraW31 december 2008
Årets meny blir följande:
Omelettrulle med färskost, spenat och rökt lax till förrätt.
Mellanrätt blir hummersoppa med ostflarn och konjaksgrädde.
Lammytterfilé med jordärtkockspuré, portvinssky och blandade bönor.
Ost (vit- och blåmögelostar, fikonbröd och lite marmelad)
Mjölkchokladpannacotta med hallonsås.
Mätta blir vi nog i alla fall.
Gott nytt år!
irko31 december 2008
:DVåran meny låter som följer:
Förrätt: Jari´s Gratinerade Hummer
Huvudrätt: Helstekt baconlindad Fläskfilé med Hasselbackspotatis och Kantarellsås samt sockerärter.
Dessert: Pepparkaksglass med ljummen Glöggsås.
Ska lägga in recept på samtliga rätter senare.
zonale31 december 2008
Det tackar jag redan för, Norrbacka. Synd att jag har så långt till Visby........:)
Efter detta var man bara tvungen att gå ut och röra på sig vid 12-slaget och titta på gratis fyrverkeri.
God fortsättning på det nya året alla matvänner.
(L) Lena (L)
safir741 januari 2009
Förrätt : Avokado med kräftsallad
Varmrätt : Nyårskyckling
Etrerätt : Fruktsallad med GB:s gräddglass Trädgårdsbär
Vid tolvslaget Asti Cinzano
Ja, just det ett helt år har gått.
2008 års meny ser ut så här;
Först lite varm väkomstdrink med små munsbitar till.......
Maten ska inledas med en laxtårta med pepprig rot som förrätt.......
Varmrätten består av rostbiff på älg och sås på toppmurklor......
Desserten blir egen vaniljglass med skogsbär ...........
Förrätten står i skafferiet recept finner ni här;
http://mimmismat.wordpress.com/2008/12/30/rokig-lax-och-rivig-rot/
Nyårsmiddag för 5 vuxna:
Förrätt: Lax/kräftstjärtsröra i smördegskudde...Alsace nr : 2899 (mkt gott)
Varmrätt: Helstekt oxfile med svamprisotto + vitlökssmör och grönsallad... Viu Manent reserva (Cabernet franc) Nyhet dec.
Efterrätt: vaniljpannacotta med vildhallonsås.
Kaffe och avec (valfri)
Så här ska min meny´ se ut....
Förrätt: Räkcoctail
Varmrätt: Timjankyckling i senapssås med extra grädde i ,serveras med ugnsbakta potatis och grönsaker samt gräddstuvade kantareller.
Efterrätt: Chokladshot
Vitt vin till förrätten, rött till varmrätten och kaffe till efterrätten.
Gott nytt 2009 allihopa!(L)
:'( Hjälp har bjudit hem barnen med resp till lördag dock ej någon särskild helgdag men ändå vill bjuda på nåt fint har en stelfrusen lax jag tänkte slänga in i ugnen men vad servera till de är inte förtjusta i potatis och en vegis samt laktosintolerant.
Har ni nåt tips?
Gör en plåt med ugnsstekta grönsaker och potatis klyftor tillsammans, då kan var och en ta vad de vill ha. T.ex, gul och röd lök i bitar, paprika i olika färger, morotsbitar,m.m. Smörj plåten med smör, krydda alltammans med örtsalt några klickar smör uppepå sen in i 200* tills det har blivit mjukt och fått fin färg, ca 20-30 min. Blir jättegott.
Servera någon god sås till , en laktosfri variant också kanske.
Årets meny blir följande:
Omelettrulle med färskost, spenat och rökt lax till förrätt.
Mellanrätt blir hummersoppa med ostflarn och konjaksgrädde.
Lammytterfilé med jordärtkockspuré, portvinssky och blandade bönor.
Ost (vit- och blåmögelostar, fikonbröd och lite marmelad)
Mjölkchokladpannacotta med hallonsås.
Mätta blir vi nog i alla fall.
Gott nytt år!
:DVåran meny låter som följer:
Förrätt: Jari´s Gratinerade Hummer
Huvudrätt: Helstekt baconlindad Fläskfilé med Hasselbackspotatis och Kantarellsås samt sockerärter.
Dessert: Pepparkaksglass med ljummen Glöggsås.
Ska lägga in recept på samtliga rätter senare.
Det tackar jag redan för, Norrbacka. Synd att jag har så långt till Visby........:)
Detta blev min meny Nyårsafton 2008.
Förrätt
Laxbakelse med hjortron
Huvudrätt
Helstekt fläskfilé Charlemagne
Efterrätt
Mangomousse med hallon och choklad
Mätt och belåten redan där, men så vid 23 snåret var det så dags igen, då blev det lite små tilltugg.
Rostbiffsrullar med gurka
Ädelpuffar
Mjukt tunnbröd - teriyakirullar
Efter detta var man bara tvungen att gå ut och röra på sig vid 12-slaget och titta på gratis fyrverkeri.
God fortsättning på det nya året alla matvänner.
(L) Lena (L)
Förrätt : Avokado med kräftsallad
Varmrätt : Nyårskyckling
Etrerätt : Fruktsallad med GB:s gräddglass Trädgårdsbär
Vid tolvslaget Asti Cinzano