:'( Jag behöver hjälp!
Min familj vill ha omelett med stuvning på julbordet. Finns det någon som har ett riktigt gott recept till mig? Stuvningen får inte innehålla kött. Jo, räkor...kräftor... går bra .
Jag är så urusel på att göra stuvningar.
Nu håller jag tummarna!
MrsC16 december 2007
Ugnsomelett med svamp
För 4-6 personer.
Testa den här, lätt och god (Y) Lycka till :)
Ugnsomelett är så gott...passar så bra på julbordet.
Ja såklart även annars också.
Svampstuvning:
ca 1 liter svamp , rensad eller
200 g svamp i bitar eller
200 g färska eller djupfrysta champinjoner
2 - 3 msk smör eller margarin
2½ msk vetemjöl
2 dl svampspad + mjölk
1 dl grädde
½ tsk salt
1 tsk soja , äkta
vitpeppar eller svartpeppar
Gör så här
Ugn 200 grader
Dubbelsats är lagom att grädda i en långpanna 30x40 cm.
Vispa ut mjölet i lite av mjölken till en slät redning.
Koka upp resten av mjölken.
Lyft kastrullen från värmen.
Rör ner redningen.
Koka upp igen och låt svalna av. (Om vetemjölet inte kokas med mjölken sjunker det till botten i omeletten.)
Vispa ner äggen, ett i taget.
Tillsätt saltet.
Häll smeten i en smord ugnssäker form.
Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten stelnat, ca 25 min.
Servera bl.a. på julbordet .
Lilljeppe16 december 2007
Recepten låter jättegoda. Hoppas ni lägger in dom i era recept
evaldo16 december 2007
Räkomelett portioner
Ingredienser
200 g räkor, frysta och skalade
4 ägg
2 krm salt
4 msk vatten
matfett till stekning
dill, skuren
Snabbtina räkorna.
Vispa ihop ägg, salt och vatten med en gaffel, bara så det blir väl blandat.
Fräs fettet i en stekpanna.
Häll i omelettsmeten.
Lyft eller stick den på några ställen så lös smet kan rinna ner och stelna.
Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är lite krämig på ytan.
Lägg på räkor och dill.
Vik ihop omeletten med en stekspade och låt den glida över på ett fat och servera.
umen17 december 2007
Tack för svaren:).
Det lär nog bliva ugnsomelett, för vi är ganska många. Nu ska jag ta mig i kragen och våga göra den också:'(.
mistralwind18 december 2007
Vi brukar alltid ha svampstuvning till omeletten!
Stek valfri svamp tills vätskan är borta, slå på grädde och låt koka ihop. Vi brukar ha den "fetare" grädd- varianten eftersom några i släkten är glutenintoleranta och tål inte redningar.
Ugnsomelett gör vi alltid som en äggstanning. Lika många ägg som deciliter mjölk (är du rädd att det blir för blaskigt, ta ett ägg till, det beror ju på storleken på äggen och så). Koka upp mjölken med kryddor (salt, peppar), vispa snabbt ner äggen - de ska INTE bli kokta!, in i en smord ugnsform och låt den stå i mitten av ugnen i tre kvart eller så tills den är fast, ca 175 grader kanske. Supergott med köttbullar och morotsstuvning! Mmmm! funkar som vardagsmat med, inte bara jul (fast lite dyr vardagsmat kanske, men det kan man kanske ta?!).
Okänd18 december 2007
Jag ska också göra en ugnsomelett med kantarellstuvning till jul.och därmed tackar jag för recepten ni har gett.
styvan18 december 2007
Brukar alltid ha räkomelett på julbordet, dessa recept verkar goda, jag ska prova jag dem!(Y)
imse18 december 2007
Skrivet av Liliane den 18 dec 2007
Jag ska också göra en ugnsomelett med kantarellstuvning till jul.och därmed tackar jag för recepten ni har gett.
Hemma hos mor fick vi alltid omelett med god stuvning.
Nu i år ska vi laga ugnsomelett med just kantarellstuvning(Y)
styvan19 december 2007
Mmmmmm...va' gott , kantarellstuvning...tyvärr så var jag inte ute och plockade några kantareller i år(N)...ångrar mig verkligen....suck:'(
imse19 december 2007
Skrivet av styvan den 19 dec 2007
Mmmmmm...va' gott , kantarellstuvning...tyvärr så var jag inte ute och plockade några kantareller i år(N)...ångrar mig verkligen....suck:'(
Sorry.......det är härligt att ha lite sensommar kvar att ta fram till jul(Y)
:'( Jag behöver hjälp!
Min familj vill ha omelett med stuvning på julbordet. Finns det någon som har ett riktigt gott recept till mig? Stuvningen får inte innehålla kött. Jo, räkor...kräftor... går bra .
Jag är så urusel på att göra stuvningar.
Nu håller jag tummarna!
Ugnsomelett med svamp
För 4-6 personer.
Testa den här, lätt och god (Y) Lycka till :)
Ugnsomelett är så gott...passar så bra på julbordet.
Ja såklart även annars också.
Ingredienser
1½ msk vetemjöl
6 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt
Svampstuvning:
ca 1 liter svamp , rensad eller
200 g svamp i bitar eller
200 g färska eller djupfrysta champinjoner
2 - 3 msk smör eller margarin
2½ msk vetemjöl
2 dl svampspad + mjölk
1 dl grädde
½ tsk salt
1 tsk soja , äkta
vitpeppar eller svartpeppar
Gör så här
Ugn 200 grader
Dubbelsats är lagom att grädda i en långpanna 30x40 cm.
Vispa ut mjölet i lite av mjölken till en slät redning.
Koka upp resten av mjölken.
Lyft kastrullen från värmen.
Rör ner redningen.
Koka upp igen och låt svalna av. (Om vetemjölet inte kokas med mjölken sjunker det till botten i omeletten.)
Vispa ner äggen, ett i taget.
Tillsätt saltet.
Häll smeten i en smord ugnssäker form.
Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten stelnat, ca 25 min.
Servera bl.a. på julbordet .
Recepten låter jättegoda. Hoppas ni lägger in dom i era recept
Räkomelett portioner
Ingredienser
200 g räkor, frysta och skalade
4 ägg
2 krm salt
4 msk vatten
matfett till stekning
dill, skuren
Snabbtina räkorna.
Vispa ihop ägg, salt och vatten med en gaffel, bara så det blir väl blandat.
Fräs fettet i en stekpanna.
Häll i omelettsmeten.
Lyft eller stick den på några ställen så lös smet kan rinna ner och stelna.
Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är lite krämig på ytan.
Lägg på räkor och dill.
Vik ihop omeletten med en stekspade och låt den glida över på ett fat och servera.
Tack för svaren:).
Det lär nog bliva ugnsomelett, för vi är ganska många. Nu ska jag ta mig i kragen och våga göra den också:'(.
Vi brukar alltid ha svampstuvning till omeletten!
Stek valfri svamp tills vätskan är borta, slå på grädde och låt koka ihop. Vi brukar ha den "fetare" grädd- varianten eftersom några i släkten är glutenintoleranta och tål inte redningar.
Ugnsomelett gör vi alltid som en äggstanning. Lika många ägg som deciliter mjölk (är du rädd att det blir för blaskigt, ta ett ägg till, det beror ju på storleken på äggen och så). Koka upp mjölken med kryddor (salt, peppar), vispa snabbt ner äggen - de ska INTE bli kokta!, in i en smord ugnsform och låt den stå i mitten av ugnen i tre kvart eller så tills den är fast, ca 175 grader kanske. Supergott med köttbullar och morotsstuvning! Mmmm! funkar som vardagsmat med, inte bara jul (fast lite dyr vardagsmat kanske, men det kan man kanske ta?!).
Jag ska också göra en ugnsomelett med kantarellstuvning till jul.och därmed tackar jag för recepten ni har gett.
Brukar alltid ha räkomelett på julbordet, dessa recept verkar goda, jag ska prova jag dem!(Y)
Jag ska också göra en ugnsomelett med kantarellstuvning till jul.och därmed tackar jag för recepten ni har gett.
Hemma hos mor fick vi alltid omelett med god stuvning.
Nu i år ska vi laga ugnsomelett med just kantarellstuvning(Y)
Mmmmmm...va' gott , kantarellstuvning...tyvärr så var jag inte ute och plockade några kantareller i år(N)...ångrar mig verkligen....suck:'(
Mmmmmm...va' gott , kantarellstuvning...tyvärr så var jag inte ute och plockade några kantareller i år(N)...ångrar mig verkligen....suck:'(
Sorry.......det är härligt att ha lite sensommar kvar att ta fram till jul(Y)