Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

revbensspjäll

  • bolla85 10 november 2007

    hej. är det någon som har ett bra recept på marinad till revbensspjällen som man ska ha på julbord.

  • Chocolate 10 november 2007

    Galet goda sticky spareribs från Leila Lindholms kokbok Guldkant på vardagen kan jag rekomendera (Y)

    Ingredienser
    Portioner: 6

    3 gula lökar
    ½ vitlök
    15 svartpepparkorn
    5 kg färska tunna revbensspjäll
    2 dl ljudt mudcovadosocker
    2 dl japansk soja
    2 dl flytande honung
    2 dl ketchup
    2 bitar färsk ingefära
    4 klyftor vitlök

    Gör så här:
    1. Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten, lök i klyftor, hela vitlöksklyftor och svartpepparkorn.
    2. Lägg i revbenen och koka dem långsamt i 1 ½ timme.
    3. sätt ugnen på 200 grader.
    4. Ta upp spjällen ur buljongen och torka dem med hushållspapper.
    5. Lägg dem på en ugnsplåt och penska med barbecue glaze, recept nedan.
    6. Griljera spjällen i ca 30 minuter och pensla med glaze en gång till under griljeringen. När glazen torkat in lite och fått färg är de färdiga.

    STICKY BARBECUE GLAZE

    1. Blanda muscovosocker, soja, honung och ketchup i en burk.
    2. Skala och riv ingefäran och 4 klyftor vitlök och rör i den i glazen.

  • bolla85 10 november 2007

    okej de lät väldigt gott tack så mycket

  • jas65 10 november 2007

    Hej!
    Vanliga revbensspjäll som är enkla och recept från norge.
    Inhandla stekpåsar för att ha i ugn.
    Köp korta revben tror att det heter kare spjäll.
    Låt spjällen bli rums varma
    Krydda dem med grill krydda och ev spis kummin masera ( knåda) detta in i köttet rejält.
    Placera dem i stekpåsen och stek dem i ugn på 175 grader under 1,5 timme.
    Vänd påsen under varje 30 minuter.
    Av såsen som blir red den med grädde och mjöl. Av njut detta med rödkål och kokt potatis

    Ett kanon gott recept på Norsk ribbe
    P.S Jag kommer också från Arvika D:S
    MVH
    Anders

  • MrsC 11 november 2007

    Min 85 åriga mammas traditionella revbensspjäll:

    Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll

    8 pers.

    2 kg, r-ben
    salt
    vitpeppar
    1krm ingefära
    (1 krm salvia)
    3 äpplen i klyftor
    10 katrinplommon
    1 msk margarin
    3 dl köttbuljong (tärning eller skinkspad)

    Knäck benen och gnid in köttet med kryddorna.
    Lägg äppelklyftorna och kartinplommonen i smord långpanna.
    Lägg köttet på frukten med den feta sidan upp.
    Stek r-benen utan ösning och spädning i medelgod ugnsvärmevärme, 175 grader
    tills köttet är mört.
    Tag upp köttet.
    Vispa ur långpannan med buljongen och smaka av skyn, red av till sås.
    Servera r-benen varmt eller kallt med äppelmos, katrinplommon, rödkål eller brysselkål.

    Tillagningstid ca 1 3/4 tim.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.