jag har alltid haft röd jäst i mina lussebullar. Men läste någonstans att man alltid skulle ha blå? Men det är ju ganska mycket socker i lussebullar. jag har alltid kesella i min deg, om det har nån betydelse?
Tacksam för fort svar, ska baka idag(Y)
mistralwind29 november 2007
Jag brukar använda röd jäst...
Boddan29 november 2007
Tack snälla för ditt snabba svar, då blir det röd som vanligt(Y)
Smulpajen29 november 2007
Använder alltid röd jäst och ersätter alltid socker med vit baksirap, då blir både kanelbullar och lussebullar mjuka och fina. (Y)
anluk29 november 2007
Blå jäst har vi inte. Vi har bara gul här i Småland.............. Sedan finns det jul för vanligt bak och gul för söta degar. Men jag brukar alltid köpa "vanlig" av ren vana.
evaldo29 november 2007
Röd jäst gör att degen jäser snabbare. Blå jäst jäser långsammare. Det är vad jag vet om jäst, rätta mig om jag har fel.
Boddan29 november 2007
Tack för era svar, Det jag har förstått är att man ska ha röd jäst om degen innehåller mer socker. Men varför det är så vet jag inte?:o
Hej!
jag har alltid haft röd jäst i mina lussebullar. Men läste någonstans att man alltid skulle ha blå? Men det är ju ganska mycket socker i lussebullar. jag har alltid kesella i min deg, om det har nån betydelse?
Tacksam för fort svar, ska baka idag(Y)
Jag brukar använda röd jäst...
Tack snälla för ditt snabba svar, då blir det röd som vanligt(Y)
Använder alltid röd jäst och ersätter alltid socker med vit baksirap, då blir både kanelbullar och lussebullar mjuka och fina. (Y)
Blå jäst har vi inte. Vi har bara gul här i Småland.............. Sedan finns det jul för vanligt bak och gul för söta degar. Men jag brukar alltid köpa "vanlig" av ren vana.
Röd jäst gör att degen jäser snabbare. Blå jäst jäser långsammare. Det är vad jag vet om jäst, rätta mig om jag har fel.
Tack för era svar, Det jag har förstått är att man ska ha röd jäst om degen innehåller mer socker. Men varför det är så vet jag inte?:o
Jag använder alltid röd jäst jag med