Har inte bakat lussebullar på flera år. Min man vill hellre ha vanliga vetebullar. Men i år blir det nog lussebullar till lucia jag blir så sugen när jag läser era recept. Kanske jag provar vetesnurror med julsmak oxå. :):)
smeand15 november 2009
Det godaste är att använda riktigt smör och inte kesella. Felet många gör med smöret är att de smälter det. Rör ner mjukt rumstempererat smör i degen istället. Då får man samma effekt med saftiga bullar som när man använder kesella, men med den goda smörsmaken. Smält smör gör att man lätt tar i för mycket mjöl. Jag har alltid två ägg i också som gör degen luftigare. Saffransdeg ska alltid ha mer socker och smör än vanlig vetedeg. Baksirap gör bullarna saftigare än socker.
Jag brukar slänga in 1-2 tsk Hjorthornssalt per sats deg. Det gör dem väldigt saftiga!
/Marie
ingela7117 november 2009
Hej!!
Någon som har ett bra recept på glutenfria lussebullar??
Har provat några men inte hittat något riktigt bra än....:p
The_mama97mia17 november 2009
Senaste lussebaket blev det släta saffransbullar, efter gräddning penslade jag med smör och doppade i socker. Mycket uppskattat! Ungarna gillar inte russin....
kajsa3617 november 2009
Ja jag vet inte om jag ska baka i år... köper nog mitt lusse bröd saffran är ju jäe dyrt i år.. lite olika på olika ställen men 32kr/pkt på Willys 40kr på ica...
paprikan22 november 2009
bakade saffransbullar idag
tillsätter kesella och ett ägg i degen, gör runda bullar som jag gör ett hål i som jag fyller med en tsk.fyllning gjord på riven mandelmassa och smör. sen nyper jag ihop och lägger den hopnypta delen nedåt i en bullpappersform. dom blir smaskens aldrig torra.(Y):)
Har inte bakat lussebullar på flera år. Min man vill hellre ha vanliga vetebullar. Men i år blir det nog lussebullar till lucia jag blir så sugen när jag läser era recept. Kanske jag provar vetesnurror med julsmak oxå. :):)
Det godaste är att använda riktigt smör och inte kesella. Felet många gör med smöret är att de smälter det. Rör ner mjukt rumstempererat smör i degen istället. Då får man samma effekt med saftiga bullar som när man använder kesella, men med den goda smörsmaken. Smält smör gör att man lätt tar i för mycket mjöl. Jag har alltid två ägg i också som gör degen luftigare. Saffransdeg ska alltid ha mer socker och smör än vanlig vetedeg. Baksirap gör bullarna saftigare än socker.
Maya´s Fluffiga Lussekatter
Detta recept är kanon :) saftiga och goda! :p(L)
Jag brukar slänga in 1-2 tsk Hjorthornssalt per sats deg. Det gör dem väldigt saftiga!
/Marie
Hej!!
Någon som har ett bra recept på glutenfria lussebullar??
Har provat några men inte hittat något riktigt bra än....:p
Senaste lussebaket blev det släta saffransbullar, efter gräddning penslade jag med smör och doppade i socker. Mycket uppskattat! Ungarna gillar inte russin....
Ja jag vet inte om jag ska baka i år... köper nog mitt lusse bröd saffran är ju jäe dyrt i år.. lite olika på olika ställen men 32kr/pkt på Willys 40kr på ica...
bakade saffransbullar idag
tillsätter kesella och ett ägg i degen, gör runda bullar som jag gör ett hål i som jag fyller med en tsk.fyllning gjord på riven mandelmassa och smör. sen nyper jag ihop och lägger den hopnypta delen nedåt i en bullpappersform. dom blir smaskens aldrig torra.(Y):)